Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2 - premiera w Polsce

• Please log in to reply
1379 replies to this topic

#626 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 April 2011 - 20:21

Wszędzie jest ta sama śpiewka - oczekują na dostawę. Kiedy będzie ? - iSource nie podaje żadnych informacji. Dzwonisz do iSource a przeniemiła pani mówi że dostawy są codziennie tylko towar znika po kilku minutach ze sklepu :)

#627 Moriquendi

Moriquendi
  • 233 posts
  • SkądZamość

Posted 06 April 2011 - 20:42

Przynajmniej jest ten +, że Polacy coraz częściej wybierają dobry, choć drogi, sprzęt zamiast jakichś bubli ;) No nic...Czekam dalej :- ) Już nie mogę się doczekać

#628 kaj003

kaj003
  • 4 posts

Posted 06 April 2011 - 20:49

Ipad 2 ma słabą matryce spodziewałem się czegoś lepszego.

#629 musicArmani

musicArmani
  • 149 posts

Posted 06 April 2011 - 20:56

Ipad 2 ma słabą matryce spodziewałem się czegoś lepszego.

Co masz na myśli konkretnie?

#630 jdus

jdus
  • 475 posts
  • SkądKraków

Posted 06 April 2011 - 20:57

@up możesz to rozwinąć?

#631 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 06 April 2011 - 20:57

kolego co jeat nie tak z ta matryca tylko nie załamuj mnie ze chodzi ci o rozdzielczość

#632 klopersss

klopersss
  • 733 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 06 April 2011 - 20:58

niewżne

#633 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 April 2011 - 21:01

niewżne

Luzzz

#634 Moriquendi

Moriquendi
  • 233 posts
  • SkądZamość

Posted 06 April 2011 - 21:12

też macie powody do kłótni. Po co arturcisz się spierasz....

#635 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 April 2011 - 21:14

też macie powody do kłótni. Po co arturcisz się spierasz....

Luzzz

#636 stojak1030

stojak1030
  • 2186 posts
  • SkądŻary, Poland

Posted 06 April 2011 - 21:18

Ej, ej, z takimi sprawami to już idźcie sobie na PW. Forum to raczej nie miejsce na takie coś.

#637 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 April 2011 - 21:20

Ej, ej, z takimi sprawami to już idźcie sobie na PW. Forum to raczej nie miejsce na takie coś.

Masz rację, przepraszam, następne uwagi będą na PW :)

#638 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 posts
  • SkądWolin

Posted 06 April 2011 - 21:36

luzz panowie :), klopersss generalnie polskich aplikacji medycznych w sumie nie ma :). Mnie głównie interesuje ortopedia, anatomia, anatomia obrazowa i neurologia. Na dzień dzisiejszy sporą większość nazw lepiej znam po angielsku niż po polsku ( nazwy są w sumie bardzo podobne do łaciny, czasem identyczne ). Daje to spore pole do popisu np na kursach, w moim przypadku z terapii manualnej które prowadzą często zagraniczni prowadzący + do tego tłumaczenie. Teraz będę na 3 etapie kursu który prowadzi Holender i na 1-2 module byłem w stanie z nim gadać pytać itp bez żadnego tłumacza niczego, i rozumiałem około 80-100% nazw z anatomii które mówił i objaśniał. Na dzień dzisiejszy wg mnie specjalnie nie ma po co uczyć się AŻ tak nazw polskich, nazwy angielskie/łacińskie zrozumie każdy konkretny lekarz, fizjoterapeuta, na świecie. Z programów które ja używam to tak, pozycje obowiązkowe jak dla mnie to KneeDecide for iPad on the iTunes App Store - 4 pozycje 2 związane z kręgosłupem, bark, kolano. Kapitalne rzeczy z fotkami w MRI TK RTG z opisami, filmy z artroskopii, z lektorem opisy do słuchania, no wsio, oczywiście po angielsku. Aplikacja MODALITY jest za free i w niej kupuje sie inne rzeczy w sumie książki jedną już mam z anatomi obrazowej, i łamie się nad normalną za 60 czy lepiej $, mam jej demko i jest świetna (odpowiednik papierowy do kupienia w usa w podobnej cenie, ale nie tak interaktywny jak na ipada). Idziemy dalej Monster Anatomy - Lower Limb for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store tu na iphona, na ipada 15$ MRI całek Konczyny dolnej z nazwami wszystkiego w każdym przekroju itp, dla mnie to genialna aplikacja, dla chirurga co ma do "cięcia" w jakim miejscue w jakim przekroju myślę niezbędne, czekam na konczyne górną, pisałem maila w tej sprawie ale milczą coś. Muscle System Pro II - (NOVA Series) - iPhone edition for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store na ipada droższa oczywiście , bdb aplikacja do anatomii z zakresu mięśni, można dodawać swoje "piny" i opisywać je np ja dodaje tłumaczenie, możesz spojrzeć też na ich inne aplikacje są fajne i je poprawiają co rusz. Mam jeszcze parę aplikacji,  jakieś tablice neurologiczne i jeszcze parę rzeczy. Naprawdę jest w czym wybierać. Myślę też czy nie zainwestować w aplikacje z mobilizacji/manipulacji ( terapia manualna ), ale w sumie uczę się tego na kursach za które i tak bulę kupę kasy. Wg mnie nowoczesna medycyna, fizjoterapia potrzebuje takich rzeczy, i temat jest wg mnie bardzo rozwojowy. Mój dr u którego robie mgr,a jest pod wrażeniem tego wszystkiego, i już chce żeby go wrazie W nauczyć co jak kupić i obsługiwać, o ile kupi Ipada. Jeszcze używam programu do malowania po fotkach, do wywiadu np obrysowania diagramu ciała, schematów terapii itp. Pacjentowi można wyjaśnić na fotkach, itp jego problem itp, na czym terapia będzie polegać, wg badań kogoś tam, proste objaśnienie, uświadomienie pacjenta owocuje lepszymi wynikami w terapii, mówię tutaj akurat o moim fachu. Aha na MACa mam osrixa program do obsługi MRI TK RTG, jest za free i jest kapitalny, jest wersja na ipada ale 20$.

Można naprawdę wiele na tym zrobić, teraz jestem niecały tydzień bez ipada i mnie już powoli nosi.

pzdr. Łukasz

#639 Eduardo

Eduardo
  • 101 posts
  • SkądPuławy / Kraków

Posted 06 April 2011 - 22:20

Aha... :-)

#640 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 April 2011 - 22:23

Ciekawe czy będzie zaraz coś takiego o iPadzie 2

#641 mgarbacz04

mgarbacz04
  • 49 posts
  • SkądMiasto Grzejników

Posted 07 April 2011 - 10:43

@Edbert Na Allegro znowu jest ta aukcja.

#642 musicArmani

musicArmani
  • 149 posts

Posted 07 April 2011 - 10:54

50 zł droższa od wcześniejszej jego aukcji :D, ale tym razem 15 sztuk już zaznaczonych, także czemu by nie zarobić 750 złociszy aniżeli po wcześniejszej cenie . Patrząc po opisie to wersja UK (zawartość opakowania)

http://allegro.pl/ap...1550666641.html

#643 prvbox

prvbox
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 07 April 2011 - 11:15

Zapytałem sprzedawcę o pochodzenie urządzeń, poniżej odpowiedź:

Produkt tak jak w opisie - posiada specyfikację europejską, posiada w jednym z akcesoriów wtyczkę angielską, jednak dodajemy adapter.
W razie jakichkolwiek pytań jestem do dyspozycji.

Ale sądząc po Part No. widocznym na zdjęciu - dystrybucja nie jest z PL.

Sam fakt ukrywania pochodzenia i zasłanianie się wyrażeniem posiada w jednym z akcesoriów wtyczkę angielską w moim przypadku dyskwalifikuje takiego sprzedawcę. Osobiście nie lubię czytania między wierszami i niejasnych stwierdzeń.

#644 Jedi_Dario

Jedi_Dario
  • 7 posts

Posted 07 April 2011 - 11:37

Witam wszystkich serdecznie. Dla zainteresowanych w Warszawie w Saturnie w Arkadi są 3 szt dwójek. Niestety w najniższej konfiguracji tj. 2x16 i 1x32 bez 3G. A przynajmniej jeszcze 20 min temu były :).

#645 ufoufnal

ufoufnal
  • 45 posts

Posted 07 April 2011 - 11:54

Bylem w Saturnie jakies 10 min po tym jak pojawil sie post i nie bylo + mowili sprzedawcy ze wogole nie bylo dostawy dzis :/ Ja własnie szukam 32GB WiFi

#646 Mordulec

Mordulec
  • 13 posts

Posted 07 April 2011 - 11:55

Zachęcony ostatnim postem, podzwoniłem troszkę i w MediaMarkt Marki nie ma ani jednej sztuki. Podobnie jest w iSpocie w Arkadii. Niestety.

#647 Jedi_Dario

Jedi_Dario
  • 7 posts

Posted 07 April 2011 - 11:59

Dziwne !! Dzwoniłem 12:18 do Saturna w C.H. Arkadia i uzyskałem info, że mają 3 szt. Jeszcze koleś sprawdzał przy mnie w systemie (przynajmniej tak mówił).

#648 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 07 April 2011 - 12:04

No udało mi się:) Wczoraj przeszedł kurier z Allegro i jest okey:)

#649 musicArmani

musicArmani
  • 149 posts

Posted 07 April 2011 - 12:17

No udało mi się:)
Wczoraj przeszedł kurier z Allegro i jest okey:)

Od kogo brałeś?

#650 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 07 April 2011 - 12:20

Chodzi Ci dokładnie o nazwę użytkownika? Gościu z Tarnowa rodzinę w Ameryce ma to mu jeden egzemplarz przysłali na sprzedaż.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users