Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 2 - premiera w Polsce

• Please log in to reply
1379 replies to this topic

#426 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 28 March 2011 - 20:49

to jest niesamowite, że Apple ma tak perfekcyjny marketing, że nawet w wiadomościach gadają o ich produktach... ;) Nie wiem jak wy, ale ja jeszcze nie widziałem żadnego Samsunga Galaxy S, MS Kinect czy innych tego typu urządzeń w jakichś wiadomościach czy programach śniadaniowych [DDTVN]

#427 crash5

crash5
  • 405 posts
  • SkądGdynia

Posted 28 March 2011 - 21:46

to jest niesamowite, że Apple ma tak perfekcyjny marketing, że nawet w wiadomościach gadają o ich produktach... ;)

Nie wiem jak wy, ale ja jeszcze nie widziałem żadnego Samsunga Galaxy S, MS Kinect czy innych tego typu urządzeń w jakichś wiadomościach czy programach śniadaniowych [DDTVN]

Płacą to mają komercyjkę :D

#428 dorian

dorian
  • 311 posts
  • SkądLublin

Posted 28 March 2011 - 22:07

Najgorszy tekst jest taki, że "rano było, ale już nie ma" ;)

Nie, gorszy byłby: "były jeszcze 15 minut temu, ale jakiś pan kupił 5 ostatnich" :-).

#429 Mikey124

Mikey124
  • 550 posts

Posted 28 March 2011 - 22:12

Płacą to mają komercyjkę :D

Oj nie wiem czy Apple płaci za to, że np. w DDTVN był iPad 2. Po prostu to jest cool i trendy, więc pokazują. Po części "winni" jesteśmy także my użytkownicy (maniacy :) ) - nie widziałem jeszcze takich kolejek w Polsce za jakimkolwiek produktem ;)

#430 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 29 March 2011 - 06:25

No cóż. Kolejki zniknęły ale uwierz mi, ze Twoi rodzice stali 5 razy dłużej za telewizorem czy meblami - zapytaj ich :)

#431 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 March 2011 - 11:54

5 razy? Nie wiesz o czym mowisz... Ludzie stali miesiacami za niektorymi "dobrami". Co do reglamentacji, to oslabiaja mnie lokalni "liberalowie" juz ktorys raz. Chlopaki, jesli sprzedawca ma ograniczona liczbe i niewiadomo kiedy kolejna dostawe, to hurtownikom powinien sam grzecznie powiedziec - "spie....aj gosciu, jest tu duzo osob. Chcesz kupic piec, kup za tydzien/miesiac" - zdecydowanie uwazam, ze sprzedawca powinien miec prawo do ograniczen, bo jednak zadowolenie 20 klientow jest wazniejsze niz jednego.

#432 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 29 March 2011 - 12:03

5 razy?

Nie wiesz o czym mowisz... Ludzie stali miesiacami za niektorymi "dobrami".

Miesiacami to sie czekalo. Stalo mniej wiecej tyle co Wagoner za nowinkami Apple.
No bo nie powiesz mi, ze za komuny ktos spedzil miesiac przed sklepem :)

#433 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 March 2011 - 12:07

ze za komuny ktos spedzil miesiac przed sklepem :)

Powiem

#434 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 29 March 2011 - 17:52

Raport z Krakowa o dostępności: - media - powiedzieli aby dzwonić w środę. Może cos bedzie - ispot - pani dała mi rano nadzieje mówiąc, ze bedzie dziś (wtorek) ale pare godzin pózniej pan pozbawił mnie złudzeń - podobno maja być dopiero w piątek :( Ech.

#435 Razle

Razle
  • 184 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 March 2011 - 17:54

Raport z Krakowa o dostęp dostępności:
- media - powiedzieli aby dzwonić w środę. Może cos bedzie
- ispot - pani dała mi rano nadzieje mówiąc, ze bedzie dziś (wtorek) ale pare godzin pózniej pan pozbawił mnie złudzeń - podobno maja być dopiero w piątek :(
Ech.

iSpot Bonarka, czy Galeria Krakowska ? Pisałem do nich emaila, ale od żadnego sklepu nie otrzymałem odpowiedź ( podobnie jak przy premierze, nie wiem z jakiego powodu ignorują potencjalnych klientów)

Ps. Zgodnie z mailem od iMadu, nie mają dostępnych iPadów, są zapisy na dostawę (nieokreślony termin)

#436 sir_Lucas

sir_Lucas
  • 42 posts

Posted 29 March 2011 - 18:06

MM Lublin dzisiaj dzwoniłem, nie wiadomo kiedy będzie dostawa. Nawet jeśli będzie to są zapisy i ponad 20 osób jest już na liście. Tak przynajmniej powiedział mi bardzo uprzejmy Pan. Byłem w MM W-wa na Pradze koło Promenady. Bardzo nieprzyjemna obsługa w dziale ze sprzętem Apple. Nie polecam, w ogóle tam zaglądać.

#437 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 29 March 2011 - 18:09

Bardzo nieprzyjemna obsługa w dziale ze sprzętem Apple. Nie polecam, w ogóle tam zaglądać.

Co chcesz przez to powiedzieć? Chamsko się odzywali, co?

#438 sir_Lucas

sir_Lucas
  • 42 posts

Posted 29 March 2011 - 18:16

Tak. Chamsko to mało powiedziane. W pewnym momencie koleś się zaczął wręcz podśmiewać ze mnie i mojej dziewczyny. Olać to. Na pewno tam nie kupimy iPada 2 :D

#439 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 29 March 2011 - 18:22

Trzeba było to zgłosić. Chce się wyżyć? To niech się rozpędzi i walnie łbem w ścianę, a nie.

#440 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 29 March 2011 - 18:24

taka jest nasza polska rzeczywistość, muszę jednak pochwalić chłopaków z MM w Lublinie bardzo mili i bezproblemowi

#441 depe

depe
  • 484 posts

Posted 29 March 2011 - 18:28

W MediaMarkt Zabrze w sobotę przyjechało 5 iPadów 2. Wszystkie sprzedane tego samego dnia. Dziś byłem. Wciąż nie ma.

#442 sir_Lucas

sir_Lucas
  • 42 posts

Posted 29 March 2011 - 18:29

Też muszę pochwalić Panów z MM w Lublinie. Dodatkowo chciałbym bardzo pochwalić Panią z Biura Obsługi w MM w Lublinie, która w sobotę w okolicach 20.30 zaprowadziła mnie na stanowisko Apple z iPadem 2. Naprawdę strasznie mi się miło zrobiło. Panowie z W-wy z MM powinni się uczyć od fachowców z MM w Lublinie. :D

#443 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 29 March 2011 - 18:32

Odkąd pamiętam, to mam miłe wspomnienia z MM w Lublinie. Miła, kulturalna obsługa.

#444 Solos

Solos
  • 227 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 29 March 2011 - 19:08

Witam, powiedzcie mi, czy ważne jest gdzie się kupi iPada 2 pod kątem późniejszych możliwych reklamacji i/lub napraw gwarancyjnych? Pytam o różnice w sklepach iSpot, Cortland i MM/Saturn. Skoro mam już kupić iPada, to chciałbym kupić go w miejscu gdzie w razie czego - odpukać - mieć jak najmniej problemów z wymianą/reklamowaniem iPada. P.S. Mam nadzieję, że nie wyśmiejecie mnie jak zapytam, ale po prostu nie wiem - czy iPad WiFi + 3G wymaga do działania karty SIM?

#445 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 29 March 2011 - 19:13

Witam,

powiedzcie mi, czy ważne jest gdzie się kupi iPada 2 pod kątem późniejszych możliwych reklamacji i/lub napraw gwarancyjnych? Pytam o różnice w sklepach iSpot, Cortland i MM/Saturn. Skoro mam już kupić iPada, to chciałbym kupić go w miejscu gdzie w razie czego - odpukać - mieć jak najmniej problemów z wymianą/reklamowaniem iPada.

P.S. Mam nadzieję, że nie wyśmiejecie mnie jak zapytam, ale po prostu nie wiem - czy iPad WiFi + 3G wymaga do działania karty SIM?

Żadna różnica. Nie potrzeba karty sim.

#446 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 29 March 2011 - 19:15

Witam,

powiedzcie mi, czy ważne jest gdzie się kupi iPada 2 pod kątem późniejszych możliwych reklamacji i/lub napraw gwarancyjnych? Pytam o różnice w sklepach iSpot, Cortland i MM/Saturn. Skoro mam już kupić iPada, to chciałbym kupić go w miejscu gdzie w razie czego - odpukać - mieć jak najmniej problemów z wymianą/reklamowaniem iPada.

P.S. Mam nadzieję, że nie wyśmiejecie mnie jak zapytam, ale po prostu nie wiem - czy iPad WiFi + 3G wymaga do działania karty SIM?

Gwarancja Ci się liczy od czasu aktywacji iPada poprzez iT.
Odnośnie ostatniego pytania
Jeżeli nie włożysz karty SIM do iPad w wersji 3G to po jego uruchomieniu otrzymasz komunikat na ekranie "Brak karty SIM" i możesz bawić się cackiem poprzez podłączenie go do wi fi.

#447 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 March 2011 - 19:31

Witam,

W wypadku iPada chyba nie ma roznicy, bo Apple wymaga by odsylac sprzety.
Duze sieci, gdy maja profesjonalny zarzad, zwykle sa najlepszymi miejscami do zakupow (mozna oddac po paru dniach, wymienic, czy wlasnie szybko reaguja na reklamacje). Niestety (czy raczej stety) nie mam doswiadczen z produktami Apple. Jesli zas chodzi o sprzet to mialem bardzo dobre doswiadczenia z MM w Gdansku.
Saturn ma jakies oferty ekstra gwarancji, nie wiem czy sa tez dla iPadow.

#448 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 29 March 2011 - 19:53

dla ipadow tez w lubelskim MM proponowano mi przedłużenie gwarancji na 4 lata za 300zl

#449 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 29 March 2011 - 19:55

Oo to się opłaca.

#450 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 posts

Posted 29 March 2011 - 20:16

cena jest dobra ale co tu sie oszukiwać kto z nas bedzie mial ipada przez 4 lata ? wiec 12 m gwarancji apple i kolejne 12 m odpowiedzialności sprzedawcy jest wystarczające

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users