Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2 - premiera w Polsce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1379 odpowiedzi w tym temacie

#401 ElDudi

ElDudi
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marca 2011 - 06:43

Co Cię obchodzi, po co mi 5 iPadów? Kupuję, bo mam do tego prawo.

Nie mogę kupić 5 iPadów dla siebie?
Ludzie, popadacie naprawdę w paranoję. Nie ma u nas żadnego problemu - przyjechało kilkaset iPadów, co kilka dni będą kolejne. Wszystko to jest spowodowane opóźnieniami przez Japonię. To, że iPada kupisz za 2 tygodnie a nie jutro nie jest powodem do wprowadzania limitów na poszczególny sprzęt.

Na szczęście Wasze wypociny nic nie dadzą, bo limitów nie było i nie będzie (ja się przynajmniej z czymś takim nie spotkałem przy produktach Apple'a). Poza tym jest to oczywiście zakazane.

W przypadku Apple to standardowa procedura. W USA przy premierze pierwszego i drugiego iPada był limit. W Warszawie w iSpot Arkadia i iSpot Złote Tarasy był.

Odnośnie wpływu katastrofy w Japonii na zapotrzebowanie można przeczytać tutaj: AppleInsider | Japan disaster hasn't 'meaningfully impacted' Apple's iPad 2 supply

#402 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 marca 2011 - 06:45

W Arkadii był limit bo sami o to poprosiliśmy kierownika iSpotu, bez problemu się zgodził chyba bał się możliwych awantur :)

#403 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 28 marca 2011 - 06:51

Rozmawialem wczoraj z kolesiem w MM w Toruniu i mowil ze oficjalnie na Polskie wyszlo 800+ ipadow tylko.No i tradycyjna spych gadka ze w nastepnym tygodniu mozee cos sie zmieni.Po co robic wielka premiere 25 marca i rzucic takie ochlapy na Polskie ? Znowu sie zawiodlem na Apple.

#404 dzordzyk

dzordzyk
  • 31 postów

Napisano 28 marca 2011 - 06:51

Odnośnie wpływu katastrofy w Japonii na zapotrzebowanie można przeczytać tutaj: AppleInsider | Japan disaster hasn't 'meaningfully impacted' Apple's iPad 2 supply

I tutaj:
Japan earthquake has impact on iPad 2 production

#405 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 marca 2011 - 07:13

ehh, strona która jest cała w reklamach microsoftu na pewno wie najlepiej i apple i foxconn jasno wypowiedzieli się, że fabryki mitsubishi, które daje żywicę i jakaś tam jeszcze zostały uszkodzone jednak mają nagromadzone wystarczająco podzespołów by cały czas skejać iPady, foxconn wstrzymał się na 1 dzień z tego co czytałem

#406 rafalwol

rafalwol
  • 28 postów

Napisano 28 marca 2011 - 09:10

Bzdura. W 10 min im się rozeszły. Dzwoniłem... Kiepski dowcip kolego....

#407 Grafik_Bydgoszcz

Grafik_Bydgoszcz
  • 44 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 marca 2011 - 10:06

witam wszystkich mi udało się dostać swojego Ipada2 dzień po premierze w Saturnie (Bydgoszcz)...w dzień premiery powiedzieli że dystrybutor dał ciała i kurier ma być następnego dnia z samego rana. Czekałem od 9...ja iiii nikt więcej....chwile przed wystawieniem pojawił się jakiś chłopak z mamą i to wszystko. Normalnie bylem w szoku, a podobno tyle chętnych było :-/....co prawda potem się dowiedziałem od kolegi że wszystkie poszły w 2 godziny (w sumie mieli po 1szt. z każdego modelu w 2 kolorach). Pozdrawiam

#408 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 marca 2011 - 10:18

ja mam pytanko czy jest ktoś z Katowic ( lub okolic ), który użyczył by mi w weekend ipada 2, chciałbym postawić na nim moją konfigurację jaką mam na 1 i porównać parę rzeczy, ewentualnie przyniusł bym na penie parę pdfów prezentacji i porównał jak one działają bo głównie na tym myślę będzie można zaobserwować jakieś znaczące różnice, byłem w ispocie w silesi i bawiłem sie naraz moim i 2 i jakoś AZ takich Ahów ehów nie dostrzegłem póki co. pzdr. Łukasz

#409 bsz

bsz
  • 98 postów

Napisano 28 marca 2011 - 12:46

witam wszystkich
mi udało się dostać swojego Ipada2 dzień po premierze w Saturnie (Bydgoszcz)...w dzień premiery powiedzieli że dystrybutor dał ciała i kurier ma być następnego dnia z samego rana. Czekałem od 9...ja iiii nikt więcej....chwile przed wystawieniem pojawił się jakiś chłopak z mamą i to wszystko. Normalnie bylem w szoku, a podobno tyle chętnych było :-/....co prawda potem się dowiedziałem od kolegi że wszystkie poszły w 2 godziny (w sumie mieli po 1szt. z każdego modelu w 2 kolorach).
Pozdrawiam

O 13 w sobotę kupiłem jeszcze w Saturnie czarnego iPad-a WiFi 16GB i została jeszcze jedna 32-ka. W Media Markt do dzisiaj nic nie dostali... Szukam teraz w Bydgoszczy czarnego Smart Cover-a.

#410 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marca 2011 - 13:33

Nie ma i poza premierą nie było. Apetyczny, nie wprowadzaj w błąd.

#411 Marcin79

Marcin79
  • 15 postów

Napisano 28 marca 2011 - 14:16

Koledzy, zamiast krtykować osoby kupujące po kilka sztuk należy raczej zaapelować do potencjalnych kupujących od takich osób - poczekajcie na dostępność w sklepach. Niech szacowni "biznesmeni" zostaną z towarem w ręku ;-). Dziwię się właściwie takim osobom, zarobią może na sztuce 200zł może więcej może mniej. Skoro stać ich na kupienie 5szt. na raz to chyba kasy im nie brakuje. Póki będą chętni to i taki proceder będzie występował.

#412 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marca 2011 - 14:24

Mój kolega wziął dodatkową sztukę 32GB 3G i sprzedał ją 450zł drożej następnego dnia

#413 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 marca 2011 - 14:39

Mój kolega wziął dodatkową sztukę 32GB 3G i sprzedał ją 450zł drożej następnego dnia

Widzisz GIZU... Są ludzie i ludziska.
Przypomina mi to trochę komune kiedy tradycyjny "maluch" w fabryce kosztował 30-40tys zł a na giełdzie 10x wiecej. Wynik braku dostępności na rynku.
Moim zdaniem pałeczka jest po stronie kierowników iSpotów którzy mogą zadecydować o ilości sprzedanych iPad-ów na osobę.
Ale obecne prawa handlu są takie że nie liczy się ilość zadowolonych klientów tylko aby szybko sprzedać oraz sporo zarobić. Demokracja i wolny rynek.
Odstępstwem był iSpot w Arkadii gdzie zadecydowano że 1 szt/os .. Sądzę że to było dobre posunięcie gdyż liczy się u nich zadowolenie większej ilości klientów.

#414 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 28 marca 2011 - 17:34

Ma ktoś informacje czy do soboty pojawi się gdzieś iPad 2 w miastach Tarnów lub Kraków? @edit Oczywiście pojawi się w sensie że będzie dostępny do kupienia (lol!)

#415 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 marca 2011 - 17:35

Jutro ma być w iSpocie w galerii krakowskiej.

#416 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 marca 2011 - 17:42

Ciekawe o której. Mam w Tachobis zamówiony, może będą w tym tygodniu, ale jakby był jutro w Krakowie to bym wziął. Akurat będę w KrK.

#417 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 marca 2011 - 17:45

Pisałem jeszcze do krakowskich resellerów: iMada, Gmagic i RCS2. Jak tylko będę wiedział coś więcej dam znać w tym temacie.

#418 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 28 marca 2011 - 17:58

Michał: czekam niecierpliwie na info :) Ja pytałem w media na zakopianskiej i powiedzieli, ze dostawa ma być w środę ale nie wiadmo jakie modele i ile ich bedzie.

#419 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 28 marca 2011 - 18:13

Są ludzie i ludziska.
Ale obecne prawa handlu są takie że nie liczy się ilość zadowolonych klientów tylko aby szybko sprzedać oraz sporo zarobić. Demokracja i wolny rynek.
Odstępstwem był iSpot w Arkadii gdzie zadecydowano że 1 szt/os .. Sądzę że to było dobre posunięcie gdyż liczy się u nich zadowolenie większej ilości klientów.

Taa, zadowolenie.. myslalby kto. Gdyby nie mieli pewnosci co do sprzedazy danej ilosci to kierownik sprzedal by hurtem swoja matke i nikt nie patrzylby na zadowolonych klientow a na obrot w kasie wieczorem, a tak to upiekli dwie pieczenie na jednym ogniu, towar sprzedany i klienci zadowoleni (przynajmniej ci ktorzy stali)
Ruch powinien nalezec do centrali, sam jako klient wolalbym limity i sprzet w rece, z drugiej strony nie mam zalu bo sam gdybym stal w sklepie kupilbym 5szt. i zarobil lekka raczka 2k.
To nie jest zywnosc czy lekarstwa, a towar luksusowy, nie potrzebne sa tu jakies sentymenty. Nikomu nic sie nie stanie jak poczeka tydzien czy dwa.
Zenada jest to ze taka mala ilosc trafila i fenomen firmy ktora jest w stanie w dzisiejszych czasach ustawic tyle osob w kolejce, a stanie w nocy pod sklepem to juz istna paranoja i fanatyzm, jest to zadziwiajace dla kogos kto patrzy na to z boku.

Saturn ZT - sroda, czwartek
MM - sroda czwartek, ponoc wiecej szt.

#420 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 28 marca 2011 - 19:30

iPad 2 Premiera iSpot Warszawa Arkadia Jak ktoś stał w kolejce w Arkadii to niech szuka się na filmiku poniżej. Ja zanotowałem wywiadzik ;-)

#421 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 marca 2011 - 19:33

stałem, stałem :) dzięki za filmik

#422 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 marca 2011 - 19:43

W krakowskich iSpotach dwójeczka niestety nie do dostania. W krakowskiej czekają na dostawę, w Bonarce czekają na dostawę, do tego są zapisy. Ponad 10 osób na werjse 16GB WiFi+3G. Czekam na odpowiedzi od innych dystrybutorów. edit. iSource nie udziela żadnych informacji dot. planowanej dostawy iPadów 2.

#423 klejbroda

klejbroda
  • 94 postów
  • SkądSzczecin/Wrocław

Napisano 28 marca 2011 - 20:39

Wrocław Witam, jestem ze Szczecina i studiuję we Wrocławiu. Jak na razie ani tu ani tam nie udało mi się kupić cacka, o którym mowa. Można dzwonić, odwiedzać sklepy, ale nikt nie podaje żadnych konkretów, pracownicy sklepów z reguły zbywają tekstami "może w tym tygodniu, może w następnym". Najgorszy tekst jest taki, że "rano było, ale już nie ma" ;) Czy ktoś z was jest z jednego z wymienionych miast i mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Jakieś wskazówki? Nie będę ukrywał, że nie mam czasu na koczowanie ze względu na zajęcia na uczelni i inne ciekawsze. Po prostu chciałbym przyjechać do jakiegoś sklepu i kupić nowego iPada :P Jest to możliwe? Pozdrawiam.

#424 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 28 marca 2011 - 20:41

Mozliwe ale chyba nie przez najblizsze 2-3 tygodnie :)

#425 japawlak

japawlak
  • 68 postów
  • Skądten pomysł

Napisano 28 marca 2011 - 20:45

Będą niebawem coś czuje...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych