Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2 - premiera w Polsce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1379 odpowiedzi w tym temacie

#326 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 26 marca 2011 - 17:47

IPAD 2 dostępny w galerii baltyckiej. W Gdańsku ;)

Dostępny o 15 ??? Byłem (iSpot Galeria Bałtycka) o 14.00 i Pan z uśmiechem na twarzy powiedział, że już nie mają (UWAGA podobno było 30?) i kolejna dostawa w przyszłym tygodniu będzie. Jaja sobie robią??? Troche śmieszne.

Sprawdziłem jeszcze w Saturnie... było kilka pochowanych w szufladzie, jakby strzeżone przez pracowników. Był " mój " model, ale jak zobaczyłem co z nimi robią - to zwątpiłem. Chyba na spokojnie kupię w Cortlandzie. Tam przyjamniej obsługa nie robi ze mnie balona ....

#327 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2011 - 17:53

W Media Markt w Nowym Sączu mówili wczoraj że będzie od poniedziałku. Teraz dzwoniłem - "w kwietniu".

#328 kri100s

kri100s
  • 12 postów

Napisano 26 marca 2011 - 17:56

Potwierdzam, rano bylem w MM w Chorzowie i nie bylo, wiec pojechalem do SCC tam postalem w kolejce i zalapalem sie na jedna z ok 10 szt jakie dostal iSpot i napewno tez troche bylo w Saturnie ale to wszystko bylo rano. W iSpocie maja byc we wtorek podobno znowu.

#329 Marcin79

Marcin79
  • 15 postów

Napisano 26 marca 2011 - 17:58

Ale jestem farciarzem. W krakowskiej Bonarce podobno wszystko było z rezerwacji, na wystawie wystawione 2szt. Pojechałem wiedząc, że nie ma po co ale chwilę przede mną ktoś zrezygnował ze sztuki dokładnie takiej jaką chciałem czyli czarna 16gb wifi. Yes, yes, yes - za pewnym premierem :D:D:D:D:D

#330 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 26 marca 2011 - 18:00

@igiel
iPad jest nie tylko do zabawy
Jeżeli nie masz dla iPada zastosowania w życiu codziennym to raczej nic Tobie po nim

No dlatego nie chciałem kupić 1 ani teraz 2 ...Ale przyznaje że rozmawiałem z różnymi ludźmi(którzy orientują się w świecie apple) jakie może być tego zastosowanie - wiem że tematów na myapple było setki o tym. Ale jakoś tak nie widzę zastosowania...

#331 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2011 - 18:25

@Igiel Ja tez na samym początku podchodzilem do iPada sceptycznie. Czytałem jak jedni pisali o nim w zachwycie a inni go krytykowali. Wrescie kupiłem. Żona o mało mnie nie eksmitowala do drugiego pokoju. Po jednym dniu miałem Ciut zawodu gdyż przy iOS w wersji 3.x był po angielsku. Lecz jak go spolszczyli to dopiero w ruch poszedł cały iPad. Kalendarz. Notatki. Internet. I wszystko w większym oknie niż iP-ek. Obecnie, laptop ma dużą warstwę kurzu a iPad jest prawie zawsze przy mnie jak komórka Po za przyjemności w pisaniu i w czytaniu inni znaleźli w nim dobrą konsole do gier. Ja nie. Ale i tak go wykorzystuje na maksa Szkoda ze nie ma wypożyczalni. Sadzę że po paru dniach byś się nie mógł obyć bez niego Pozdrawiam

#332 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 26 marca 2011 - 18:31

bar-tek @ w jedynce faktura aluminium jest jakby chropowata a w 2 sliska wiec i bardziej podatna na zadrapania, i tak jak napisałem wcześniej odnoszę wrażenie ze 2 jest zrobiona mniej dokładnie od 1 a sam fakt ze po tak krótkim czasie juz widać całkiem spore ryski jest irytujące - bez foli czy innego zabezpieczenia się nie obejdzie. Taka mała jeszcze drobnostka ( mnie akurat to denerwuje ) na głównym przycisku jest biały kwadracik który mam lekko przekrzywiony Koledzy kupujecie do swojej nowej zabawki SC (ja chciałem kupić czarna skórkę ale nie mieli na stanie jednak zaczynam sie zastanawiac czy nie poczekac na cos lepszego )

#333 Sebol

Sebol
  • 501 postów

Napisano 26 marca 2011 - 18:46

Mi się dzisiaj udało kupić biała 32gb z 3g w iSpot Magnolia Wrocław. Wszystko byłoby pięknie gdybym tylko po otwarciu pudełka nie zauważył małej skazy w rogu tylnego panelu. Niestety nie otwierałem go w iSpocie (zostawiłem go w samochodzie i dopiero po paru godzinach zakupów otworzyłem go) więc nici z wymiany (szczególnie, że pod folia były paprochy nie wiadomo skąd i wyglądało jakby była odklejana), ale panowie w iSpocie zachowali się b. fajnie i obniżyli mi trochę cenę.

#334 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 26 marca 2011 - 18:55

W Katowicach w Silesi-iSpot-brak, miła Pani aż się zaśmiała. Dostępne będą od wtorku Saturn Katowice-tylko jedna wersja demo a na półkach goło i wesoło. Nawet nie pytałem. A w iSpot Przynajmniej se go pomacałem i SmartCover.

#335 Marcin79

Marcin79
  • 15 postów

Napisano 26 marca 2011 - 19:02

W Krakowie przy mega farcie udało mi się kupić 16gb wifi w czarnym kolorze (taki jak chciałem). Kupiłem w Bonarce ale tam wszystko było zarezerwowane (ktoś chwilę wcześniej zrezygnował). W galerii krakowskiej podobno wszystko się sprzedało od razu. Podobno mają być w poniedziałek/wtorek kolejne - tak mówił sprzedawca.

#336 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 marca 2011 - 19:09

Chyba nigdzie już nie ma. Ja kupiłem dziś w Gliwicach. Tam panował spokój.

#337 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 26 marca 2011 - 19:14

Po powrocie i zakupie z MM Zabrze, około 13:30, w innym topicu pisałem: Na Śląsku każdy sklep dostał po +/- 5 szt. Obdzwoniłem większość z nich: Saturn Katowice - o 11:45 podobno spory tłum stoi po ostatnie 2-3 sztuki Cortland Katowice - wszystko co przyszło rozdysponowane na rezerwacje, w wolnej sprzedaży nie było ani jednej sztuki. iSpot Katowice - nic już nie ma iSpot Gliwice - wszystko sprzedane do 11:30 MM Chorzów - wszystko sprzedane do 12:30 MM Czeladź - o 12:00 została 1 szt. chyba 64GB W-Fi bez 3G MM Zabrze - tam pojechałem, dostali dokładnie 5 szt, kupiłem 64GB 3G, po moim wyjściu, o 12:35, zostały 2 szt. 16GB 3G oraz 64GB W-Fi

#338 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 26 marca 2011 - 20:07

[mod]Połączyłem z tym wątkiem, wątek "iPad 2 Śląsk i Kraków". Proszę o niezakładanie osobnych wątków dla każdego miasta/regionu/osiedla.[/mod]

#339 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 26 marca 2011 - 21:03

Mój jedyny dylemat co do zakupu nowego iPada, to kolor. Byłem zdecydowany na białego, ale jak go zobaczyłem w iSpocie...sam nie wiem. Czarny jednak się wydaje bardziej elegancki, męski, stonowany, tym bardziej że jestem przyzwyczajony do czarnej jedynki. Macie jakieś spostrzeżenia dotyczące wresji kolorystycznych?

#340 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2011 - 21:20

Tak mam. Bialy jest duzo lepszy w pomieszczeniach. Na sloncu pozatym nie widac ochydnego palcowania ekranu

#341 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 26 marca 2011 - 21:26

Mój jedyny dylemat co do zakupu nowego iPada, to kolor. Byłem zdecydowany na białego, ale jak go zobaczyłem w iSpocie...sam nie wiem. Czarny jednak się wydaje bardziej elegancki, męski, stonowany, tym bardziej że jestem przyzwyczajony do czarnej jedynki. Macie jakieś spostrzeżenia dotyczące wresji kolorystycznych?

Bierz biały. Moim zdaniem nie ma takiego czegoś jak przypisywanie kolorów do mężczyzny, czy kobiety.

#342 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 marca 2011 - 21:31

oczywiście to kwestia gustu. ja się skłaniam jednak do czarnej wersji, chociaż biała wygląda ciekawie (ale to dla mnie do popatrzenia, nie używania ;])

#343 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 26 marca 2011 - 21:57

@Igiel
Ja tez na samym początku podchodzilem do iPada sceptycznie.
Czytałem jak jedni pisali o nim w zachwycie a inni go krytykowali.
Wrescie kupiłem. Żona o mało mnie nie eksmitowala do drugiego pokoju.
Po jednym dniu miałem Ciut zawodu gdyż przy iOS w wersji 3.x był po angielsku.
Lecz jak go spolszczyli to dopiero w ruch poszedł cały iPad. Kalendarz. Notatki. Internet. I wszystko w większym oknie niż iP-ek.
Obecnie, laptop ma dużą warstwę kurzu a iPad jest prawie zawsze przy mnie jak komórka
Po za przyjemności w pisaniu i w czytaniu inni znaleźli w nim dobrą konsole do gier. Ja nie. Ale i tak go wykorzystuje na maksa
Szkoda ze nie ma wypożyczalni. Sadzę że po paru dniach byś się nie mógł obyć bez niego
Pozdrawiam

Nie no nie powiem, że się nie zastanawiałem nad kupnem iPada jak sprzedałem MB Air, i myślałem czy brać nowego unibody white czy własnie iPad... Powiem szczerze, że jak bym miał gotówki wolnej żeby go kupić to pewnie bym to zrobił, i pewnie kiedyś zrobie ;p
Teraz żałuje, że nie mam żadnego znajomego co by mi pożyczył iPada na 3-4 dni wtedy myślę, że bym się albo przekonał albo zniechęcił :)

#344 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2011 - 23:37

Witam wszystkich z kolejki w iSpot Arkadia. Jak wiecie byliśmy filmowani i chętnie bym sobie obejrzał ten materiał. Wiecie może gdzie jest dostępny ?

#345 toma001

toma001
  • 3 postów

Napisano 26 marca 2011 - 23:51

na youtubie :)

#346 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 27 marca 2011 - 00:06

po 24h musze powiedziec, ze iPad2 jest boski :) bateria bajka, wlasnie stuknelo 12h od naladowania (uzywany przez bite 10h non stop) i mam jeszcze 4%, a robilem na nim wszystko tj gry, streaming, www non stop youtube, app store, garageband etc nie moge sie z nim rozstac, a jak biore iphona to nie wiem jak moglem na tym wczesniej surfowac po necie :) predkosc z jaka dziala safari powala :8 same plusy i dwa mankamenty, jeden spory wedlug mnie, patrzac z perspektywy dosc fajnej aplikacji jaka jest imovie to kamery w ipad2 to epoka iphona 3g - zenada, drugi to brak retiny, ale z tym da sie zyc (przyzwyczajenia z iphone4 ;)) moj mbp idzie pod mlotek, sprzedam jeszcze kompa i powrot do imaca, tylko zaczkam na refresh i sandy ;) ogolnie jak nie masz ipada, a zastanawiasz sie nad zakupem to lec do sklepu :) sent from my srajpad :)

#347 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 27 marca 2011 - 00:16

Witam wszystkich z kolejki w iSpot Arkadia. Jak wiecie byliśmy filmowani i chętnie bym sobie obejrzał ten materiał. Wiecie może gdzie jest dostępny ?

Kumpel oglądał nas wczoraj na superstacji, ale kolejka była tylko przez chwilę. Ogólnie króciutki materiał, nie znajdzie się w sieci raczej.

#348 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2011 - 00:54

Aha, szkoda. Szybkie pytanie: czy iPada 2 można ładować ładowarką od iPhone'a 4 ?

#349 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 27 marca 2011 - 01:16

Jedynkę można, dwójkę pewnie też można. Z tym że ładowanie idzie powoli. Najszybciej ładuje się iPada przez kabel sieciowy taki jak do Macbooka.

#350 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 marca 2011 - 05:33

Kumpel oglądał nas wczoraj na superstacji, ale kolejka była tylko przez chwilę. Ogólnie króciutki materiał, nie znajdzie się w sieci raczej.

Nagrywał może ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych