Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad 3...

• This topic is locked This topic is locked
10 replies to this topic

#1 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 21 March 2011 - 21:55

Skoro premiera iPada 2 już się odbyła i praktycznie wszystko wiadomo na jego temat :-), to proponuję rozpocząć dyskusję na temat kolejnego modelu tabletu z logo Apple na obudowie.

I nie krzyczcie, że za wcześnie na takie dyskusje, bo okazało się, że premiera dwójki nastąpiła niezwykle szybko (nawet zaskakująco szybko biorąc pod uwagę, że w niektórych regionach świata jedynka pojawiła się pod koniec ub. roku), a poza tym, okazało się też, że nowe parametry dwójki nie rzucają na kolana... Wiele osób spodziewało się chyba czegoś więcej...

I tak, według mnie, kolejny model powinien/mógłby:

1) być lżejszy - tu się powtarzam,
2) mieć wbudowane złącze USB i gniazdo kart pamięci (nawet tylko z funkcjonalnością Camera Connection Kitu) - tu również, z uporem maniaka, też się powtarzam,
3) obsługiwać przynajmniej SMS-y lub MMS-y... - to też już kiedyś pisałem ;-)
4) posiadać ekran Retina,
5) mieć stylistykę/budowę taką, jak iPhone 4 - to moja subiektywna zachcianka, ale kształt dwójki nie podoba mi się,
6) pasować do akcesoriów od poprzednich modeli (oczywiście poza futerałami).

Zapraszam do dyskusji :-)

#2 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 March 2011 - 22:22

1. tak 2. po co? do aparatu, dlaczego SD? mam Sony, nie pasuje. 3. Zdecydowanie taka funkcja mogłaby być. 4. Wyższa rozdzielczość wskazana, lecz Retina na tą chwilę cholernie droga przy tak dużym ekranie. 5. W sumie ciężko tu zaskoczyć, ale myślę, że będzie wbudowana nóżka. 6. Zdecydowanie masz racje. Najważniejsze, genialny system!!!!!

#3 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 posts
  • SkądTarnów

Posted 21 March 2011 - 22:38

Jeszcze dwojki nie ma w polsce a wy juz o trojce, wielcy znawcy phi.

#4 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 March 2011 - 22:42

Proponuję porozmawiać o iPad 6 1. 0,5 mm grubości 2. 300mpx 3. 2098GB ram 4. 68 TB dysk itd itd dopiszcie swoje...

#5 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 March 2011 - 22:46

Jeszcze dwojki nie ma w polsce a wy juz o trojce, wielcy znawcy phi.

A kto twierdzi, że "znawcy"?

#6 kormo

kormo
  • 219 posts
  • SkądWawa

Posted 21 March 2011 - 22:47

tą są parametry najsłabszej wersji

#7 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 21 March 2011 - 23:43

GacolekPL:: podobne teksty były jak założyłem topic "iPad 2...", a teraz ma on ponad 60 stron... :-), tak więc zamiast marudzić lepiej popuść wodze fantazji lub ponarzekaj na "dwójkę"... ;-)

#8 olafejs

olafejs
  • 1035 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 22 March 2011 - 00:07

iPad 3 będzie wbudowany w okulary od mi tajemnica... Dlatego Foxconn buduje dodatkową fabrykę będą robić od razu okulary a'la apple style. Rok 2012 to rok iPad 3...

#9 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 22 March 2011 - 00:19

o to by było coś

#10 kreceliscie

kreceliscie
  • 76 posts

Posted 22 March 2011 - 00:28

Najpierw odpowiem na Twoje zachcianki autorze tematu;* 1) będzie 2) w żadnym poważnym tablecie nie masz złącza USB lub czytnika kart pamięci, i wątpie żeby takowy się pojawił przy "3" 3) sms i mms już teraz obsługuje jakiś program, ale oficjalnie raczej nie - wątpię żeby Apple robiło z tabletu telefon. 4) to w okolicach iPada 4, nie wyobrażam sobie rozdziałki 330ppi na 10calach... zdaje się że iPad dorównywał by wtedy iMac 27cali:D 5) Stylistykę w/g mnie zmienią żeby 3 czymś się wyróżniała 6) Złącze pozostanie to samo więc kabelki będą pasować, a reszta zobaczymy czy będzie grubości kartki papieru;) O sprzęt nie ma co się martwić, ja pokładam nadzieję w iOS 5... chciałbym tam Findera, normalny menager plików + otwieranie plików w wybranej aplikacji firm trzecich, np mam zdjęcie, klikam te strzałkę i otwórz w... wybieram chociażby Photosho mobile itd. No i Lock screen móglby być zagospodarowany powiadomieniami na temat wydarzeń z kalendarza, pocztą, sms, rss... No i jako dodatek do iOS chciałbym panoramiczne animowane tapety jak w Andoidzie... nie wiem czemu ale bardzo mi się to podoba;)

#11 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 22 March 2011 - 07:32

Temat zdecydowanie zbyt przedwczesny. Gdy pojawią się zapowiedzi trójki, wtedy możemy do niego wrócić. A teraz zamykam, bo to forum zaczyna przypominać forum.wrozka.pl

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users