Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

heroes of might and magic 3

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 kurdefelek

kurdefelek
  • 4 posts

Posted 21 March 2011 - 21:32

Witam, Mam problem z homm, mam obrazy plyt (install i play), natomiast gdy chce zainstalowac homm na mac'u wyskakuje mi komynikat "Nie mozna otworzyc programu Install Heroes 3 complete poniewaz srodowisko Classic nie jest juz obslugiwane." Macie moze jakis sposob? Homm3 to jedna z najbardziej wciagajacych mnie gier od lat i niechcialbym jej stracic tylko dlatego ze przesiadlem sie na mac'a.

#2 metal_man

metal_man
  • 489 posts
  • SkądChorzów

Posted 22 March 2011 - 08:12

Heroes 3 bylo natywnie na Maca? Interesujace. Tak czy inazej zaopatrz sie w Windowsowa plyte i przez Wine Skin zainstaluj.

#3 stl1982

stl1982
  • 154 posts
  • SkądGrudziadz / Polandia

Posted 12 April 2011 - 21:33

Tak, Heroes 3 było i jest natywnie na maczka. Mam nawet płytkę (kopie, oryginał sprzedałem lata temu heh :/). Gierka śmigała bez problemu na PB G4 (667Mhz)

#4 Harrunio

Harrunio
  • 325 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 14 April 2011 - 20:25

śmigała a i owszem, ale na tym PB G4 miałeś pewnie Tigera albo Panthera, które to były napisane na platformę.....PPC i obsługiwały środowisko......Classic. Mówiąc prościej HoMM3 na Mac OS napisany był pod OS9. Twój G4 uruchamiał ją bo miał procka na PPC i twój OS obsługiwał emulację starego środowiska OS9. Na obecnych maszynach nie masz wielu możliwości uruchomienia takiego programu, architektura procka to już nie PPC tylko x86 (x64) a i sam system dawno temu już zapomniał (Tiger 10.4.8) o emulacji Classica. Najprościej było by chyba zaopatrzeć się w wersję windowsową i uruchomić ją przez WineSkin albo CrossOver.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users