Witam,
Mam problem z homm, mam obrazy plyt (install i play), natomiast gdy chce zainstalowac homm na mac'u wyskakuje mi komynikat "Nie mozna otworzyc programu Install Heroes 3 complete poniewaz srodowisko Classic nie jest juz obslugiwane."
Macie moze jakis sposob? Homm3 to jedna z najbardziej wciagajacych mnie gier od lat i niechcialbym jej stracic tylko dlatego ze przesiadlem sie na mac'a.
heroes of might and magic 3
Started by
kurdefelek
, 21 Mar 2011 21:32
3 replies to this topic
Posted 21 March 2011 - 21:32
Posted 22 March 2011 - 08:12
Heroes 3 bylo natywnie na Maca? Interesujace. Tak czy inazej zaopatrz sie w Windowsowa plyte i przez Wine Skin zainstaluj.
Posted 12 April 2011 - 21:33
Tak, Heroes 3 było i jest natywnie na maczka. Mam nawet płytkę (kopie, oryginał sprzedałem lata temu heh :/). Gierka śmigała bez problemu na PB G4 (667Mhz)
Posted 14 April 2011 - 20:25
śmigała a i owszem, ale na tym PB G4 miałeś pewnie Tigera albo Panthera, które to były napisane na platformę.....PPC i obsługiwały środowisko......Classic. Mówiąc prościej HoMM3 na Mac OS napisany był pod OS9. Twój G4 uruchamiał ją bo miał procka na PPC i twój OS obsługiwał emulację starego środowiska OS9.
Na obecnych maszynach nie masz wielu możliwości uruchomienia takiego programu, architektura procka to już nie PPC tylko x86 (x64) a i sam system dawno temu już zapomniał (Tiger 10.4.8) o emulacji Classica.
Najprościej było by chyba zaopatrzeć się w wersję windowsową i uruchomić ją przez WineSkin albo CrossOver.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users