Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem zasieg (orange)

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 fuceqq

fuceqq
  • 18 posts

Posted 21 March 2011 - 16:36

Problem jest stosunkowo dziwny.. Z softem 4.2.1 zasięg sieci orange 3g mam ~2-3 kreski, zasięg GSM - 1 kreska, badz wogole Z softem 3.1.3 zasieg sieci orange 3g mam full albo 4-5 kresek, a zasięg GSM tak samo beznadziejny jak wyżej Czym to jest spowodowane? Przeczytałem na internecie, że mogła się zakurzyć antena gsm i dlatego nie łapie, ale dlaczego 3g mi łapie? Ona jest umieszczona gdzie indziej niz gsm? I dlaczego zasięg z 3.1.3 jest lepszy niz z 4.2.1 (mowa o 3g)

#2 fuceqq

fuceqq
  • 18 posts

Posted 22 March 2011 - 19:01

#3 soil

soil
  • 100 posts
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Posted 22 March 2011 - 19:08

O ile dobrze pamiętam w nowym sofcie zmieniono (poprawiono) algorytm obliczania mocy sygnału oraz wymieniono grafiki zasięgu na nowe (wyższe). Na nowym sofcie po prostu dokładniej pokazuje zasięg. Nie ma się czym martwić.

#4 reperatorium

reperatorium
  • 168 posts
  • SkądKraków

Posted 23 March 2011 - 01:11

Problem jest stosunkowo dziwny..
Z softem 4.2.1 zasięg sieci orange 3g mam ~2-3 kreski, zasięg GSM - 1 kreska, badz wogole
Z softem 3.1.3 zasieg sieci orange 3g mam full albo 4-5 kresek, a zasięg GSM tak samo beznadziejny jak wyżej
Czym to jest spowodowane?
Przeczytałem na internecie, że mogła się zakurzyć antena gsm i dlatego nie łapie, ale dlaczego 3g mi łapie? Ona jest umieszczona gdzie indziej niz gsm?
I dlaczego zasięg z 3.1.3 jest lepszy niz z 4.2.1 (mowa o 3g)

Jeżeli jest to iPhone 3g, lub 3GS to w 80% przypadków niestety jest to problem z układem odpowiedzialnym za zasięg (PA)
Zasięg GSM jest słaby, zanikający , natomiast 3G prawidłowo działa - dzieje się tak ponieważ GSM i 3G działają na osobnych układach PA

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users