Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Drukowanie Ipad 1/2 airport express

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 grrzesiek

grrzesiek
  • 65 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 marca 2011 - 13:09

Witam Wracam do tematu drukowania z Ipada, widziałam kilka podobnych tematów na forum, ale nie doczytałem nigdzie odpowiedzi na moje pytania, a mianowicie : Ogórlnie wiadomo że żeby móc spokojnie drukować z ipada to musze mieć drukarki hp które mają wbudowaną opcję eprint czy iprint, niestety lub stety w firmie nie posiadamy takowej drukarki, posiadamy drukarki oki i epsona bezprzewodowe. Pytanie czy da się jakoś to uruchomić żeby jednak można było drukowac z ipad-a ?? Zastanawiam się nad konfiguracją airport express + drukarka na usb, ktos może sprawdzał takie rozwiązanie z ipad-em ??. Siec oparta na windzie, ale jestem skłonny wymienic urządzenia sieciowe tylko po to żeby coś sobie z zabawki wydrukowac. Z góry dziękuję za pomoc. Ps. Kompletnie nie rozumiem dlaczego sa takie problemy żeby wydrukować sobie cos z Ipad-a.:-x

#2 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 21 marca 2011 - 21:21

Jest taki program AirPrint Hacktivator na maka. Włączasz, klikasz okej na komputerze na którym jest skonfigurowana/podłączona drukarka i wszystko działa z każdą drukarką. Tutaj na szybko znalazłem jak użyć tego programu na windzie. Zapraszam do zapoznania się: How to use AirPrint Hacktivator in Windows | Multimedia Boom

---------- Wpis dodano o 21:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:20 ----------

Jeśli chodzi o Airport Express to tak, będzie działać z każdą drukarką i iPadem. Posiadam Time Capsule, a ona działa na tej samej zasadzie i gdy podłączę pod nią drukarkę to drukowanie bezprzewodowe z ipada/iphona działa.

#3 grrzesiek

grrzesiek
  • 65 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 marca 2011 - 10:28

Dzięki za odpowiedz, ale mam jeszcze pytanie odnośnie airport express, czy to magiczne urządzenie będzie pracowało w sieci z urządzeniami innej firmy niż apple, z tego co pamiętam to mamy w firmie sprzęt zyxella i teraz czy musze całość wymieniać czy wystarczy gdzieś podpiąć np. kablem tego expressa do sieci i do niego przez usb drukarkę ?? a jeśli tak to czy ta drukarka będzie widoczna później dla urządzeń opartych na windzie ?. Ogólnie marzy mi się przesiadka z całości na appla, mam już mac-a pro 15.4 no i ipada 2 :) ale potrzebuję jeszcze dwa stacjonarne maci tyle że to kurcze 10 tys za sztukę + dodatkowo koszty softu co niestety jest dla mnie ogromną barierą na dzień dzisiejszy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych