Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

"Wytegowany" klawisz w MBP 15,4''

• Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 marca 2011 - 11:20

Nie pytajcie jak :P .. po prostu uszkodziłem mocowanie jednego klawisza w MacBookuPro 15,4'' ;)

W miejscu gdzie wskazuje strzałka powinien być mały bolczyk (taki jak w kółeczku), ale się ułamał i teraz klawisz się nie trzyma.. "wylata się".

Dołączona grafika

Ktoś ma pomysł jak to całe plastikowe ustrojstwo które trzyma klawisz się zwie? Kupił bym to, ale nawet nie wiem czego mam szukać ... bo całej klawiatury raczej nie chce wymieniać dla jednego guzika :P Podejrzewam że to dość uniwersalne mocowanie i zapewne nie musi być apple'owskie.

Wszelkie porady mile widziane - a może ktoś chce oddać swojego guzika ;)

#2 Janson77

Janson77
  • 116 postów

Napisano 19 marca 2011 - 11:43

Drugi raz już dziś wklejam tego linka...Macbook Unibody & Air Key Replacements - Individual Keys Keycap

#3 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 marca 2011 - 11:50

O widzisz jaki pomocny jesteś :D Dzięki, jeśli nikt nie podeśle tańszego rozwiązania to zamówię w linku który podałeś .. no bo jednak 30zł za kawałek plastiku to dziwna cena, za tyle można miec całą klawiature z marketu :D

#4 Janson77

Janson77
  • 116 postów

Napisano 19 marca 2011 - 12:08

Dobra, pochwal się lepiej jak to zrobiłeś :D:confused: sam nie dawno zamieniałem klawisze w MacBook Withe i Macbook Pro :)

#5 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 marca 2011 - 12:38

Wycierałem kompa papierowym recznikiem i pod klawisz wlazł wiekszy paproch... no to stwierdzilem ze wyjme przycisk i go wyciagne... tiaaa :mrgreen:

#6 Janson77

Janson77
  • 116 postów

Napisano 19 marca 2011 - 12:52

Ja odpinam klawisze od góry, paznokciem... no problem :) i co nie idzie go wdusić na miejsce ?

#7 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 marca 2011 - 13:05

Jako że był to mój "pierwszy raz", zatem zabrałem sie do tego nieco niefachowo i przyłożyem w złym miejscu zbyt dużo siły ;) Zastanawiam sie czy nie spróbować z jakims super-glue przymocowując urawny kawałek plastiku do przysiku i to założyć do body.. będzie mniej spręzysty ale i tak nie używam tego klawisza ;)

#8 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 19 marca 2011 - 13:15

Spróbuj aczkolwiek tego kleju musisz dać bardzo bardzo minimalnie aby nie przykleić całości. Jak go nie używasz to powinno być ok, ale to taka prowizorka,, a jeśli poużywasz to odpadnie po krótkim czasie, przyklejałem tak klawisz dolnej strzałki i odpadł po paru dniach, tyle że był używany. Możesz też napisać do cortlandu, isource i innych serwisów, mi przysłali cały klawisz swego czasu za darmo. A właściwie to dwa, bo dwa mi odpadły.

#9 B@rtasMAC

B@rtasMAC
  • 572 postów

Napisano 19 marca 2011 - 13:16

ja się nie dziwię że to się wcale nie trzyma

Dołączona grafika

twój zatrzask nie posiada innych ważniejszych elementów, tak więc urwałeś aż 3 bolce

(cyfry na zatrzasku odpowiadają stronie mocowania na klawiaturze)

#10 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 marca 2011 - 14:48

O kurde, faktycznie brakuje trzech ;) No to klejenie odpada ...

#11 mauma

mauma
  • 225 postów

Napisano 19 marca 2011 - 20:46

Nawet jeśli byłby to jeden, nie radzę tego kleić, poszukaj na ebay, kupisz napewno taniej, może ten z mojej aukcji byłby ok? sam plastik (bo klawisz jest biały) wyślę link na Priv porównaj sobie dokładnie czy będzie ok

#12 pmoo

pmoo
  • 406 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 20 marca 2011 - 01:37

w poniedziałek poszukam w pracy czy mi gdzieś takie mocowanie nie leży, przypomnij się proszę na PW

#13 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 marca 2011 - 12:02

Klips zakupiony u mauma, działa jak nowy - polecam :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych