Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dolny fragment klawiatury nie działa :(

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 12Bartolomeu

12Bartolomeu
  • 9 postów

Napisano 19 marca 2011 - 10:59

witam, mam pewien problem. dzisiaj dolny fragment klawiatury ustawionej pionowo przestał mi działać. cały dolny pasek, tj. "123", "space" i "return". jest to o tyle problematyczne, że mam zablokowany telefon, a w kodzie mam znaki dostępne dopiero po "zmianie" znaków. czyli jednym słowem nie mogę go odblokować, a co za tym idzie - w ogóle używać. zdarzało się to wcześniej, ale tylko chwilowo, potem się włączało. i nigdy nie zdarzało się przy odblokowywaniu. czy wiecie, co można z tym zrobić? firmware najnowszy, 4.3. Iphone 3Gs, w erze, roczny. jeżeli wiecie coś na ten temat, proszę pomóżcie :(

#2 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 marca 2011 - 11:02

Najprawdopodobniej hardware'owy problem z wyświetlaczem, może taśma, a może sam wyświetlacz. Dla pewności możesz zrobic restore.

#3 12Bartolomeu

12Bartolomeu
  • 9 postów

Napisano 19 marca 2011 - 13:32

zrestore'owałem, nic nie dało. tylko mogę używać telefonu

#4 iKruk

iKruk
  • 2 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 marca 2011 - 13:41

Do wymiany digitizer , koszt naprawy nie jest drogi , jeśli zdecydował byś sie sam wymienić to będą groszę , w serwsie jakies 150 zł a na swoją ręke wydał byś 50 zł. Pamiętaj przy poszukiwaniu dotyku że nie ma czegoś takiego jak oryginał , jest tylko dobry zamiennik i słaby zamiennik. Dobry zamiennik w Warszawie można kupic za 50 zł Powodzenia

#5 12Bartolomeu

12Bartolomeu
  • 9 postów

Napisano 19 marca 2011 - 15:38

To na pewno kwestia digitasera, a nie samego lcd? Dzięki za podpowiedź, jadę go wymienić :)

#6 lulek321

lulek321
  • 21 postów

Napisano 21 marca 2011 - 12:57

Daj znać proszę jak się potoczyła twoja wymiana i czy to na pewno usterka samego digitazera? Mam identyczną usterkę i nie wiem co robić dalej. pzdr

#7 BLOCK43

BLOCK43
  • 95 postów

Napisano 21 marca 2011 - 13:47

Robiliście restore, bez przywracania kopii?

#8 lulek321

lulek321
  • 21 postów

Napisano 21 marca 2011 - 20:22

Robiliście restore, bez przywracania kopii?

Tak robiłem i nic z tego. Tak samo upgrade na 4.2.1 a później downgrade na 3.1.3 i niestety nic nie daje

#9 jikol

jikol
  • 206 postów
  • SkądPL

Napisano 21 marca 2011 - 21:18

Jeżeli to wina iOS 4.3 to poczekaj na iOS 4.3.1, w którym najprawdopodobniej będą liczne poprawki bugów dla iPhone 3GS, może i ta...

#10 lulek321

lulek321
  • 21 postów

Napisano 22 marca 2011 - 11:28

Jeżeli to wina iOS 4.3 to poczekaj na iOS 4.3.1, w którym najprawdopodobniej będą liczne poprawki bugów dla iPhone 3GS, może i ta...

Ja mam Iphona 3g poza tym problem ten występował już w iphonie 2g i nie ustał również w 3gs więc wątpię, aby coś się z tym zmieniło. Kwestia tylko aby ktoś się dowiedział czy to problem z digitazerem czy z ekranem bo soft raczej bym wykluczył... pzdr

#11 AdamA

AdamA
  • 78 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 22 marca 2011 - 13:21

W trakcie trwania gwarancji na jednym z IP w firmie (pisałem na forum na ten temat) wystąpił ten sam problem. Po wysłaniu do Regenersis otrzymałem nowy model z informacją koszt naprawy przewyższa cenę aparatu:). Wiem, że to Regenersis ale coś musi być w tym, że naprawa nie jest tania. Pozdrawiam

#12 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 22 marca 2011 - 13:33

Sam koszt naprawy nie jest wielki,jedynie serwis jako bodejże jedyny autoryzowany u nas w kraju woła sobie tyle za naprawę,a wszystko sprowadza się do wymiany aparatu i tyle:)

#13 lulek321

lulek321
  • 21 postów

Napisano 22 marca 2011 - 14:33

W trakcie trwania gwarancji na jednym z IP w firmie (pisałem na forum na ten temat) wystąpił ten sam problem. Po wysłaniu do Regenersis otrzymałem nowy model z informacją koszt naprawy przewyższa cenę aparatu:). Wiem, że to Regenersis ale coś musi być w tym, że naprawa nie jest tania.

Może im się nie opłaca rozkręcać każdego modelu co nie zmienia faktu, że jak by to był tylko digitizer to bym go sobie naprawił ale jak wyświetlacz to niestety będę musiał się pogodzić z tą usterką niestety.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych