Domyślne otwieranie pliku AUTOCAD
Rozpoczęty przez
wojtgor
, 18 mar 2011 12:50
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 marca 2011 - 12:50
Witam, żonka ma pliki autocada który jest na parallersie (win), domyślnie ustawiło się na ARCHICAD który ma na macu, nie mogę zmienić domyślnego otwierania plików Autocad by je otwierał w parallers, ponieważ nie mam tego programu na liście, czy można to jakoś zmienić? Teraz mac próbuję pliki Autocada otwierać w Archicadzie.

Napisano 18 marca 2011 - 13:01
no to najlepiej byłoby zainstalować parallers i wtedy ustawić go jako domyślny (chyba, że nie wiem o co ci chodzi)
Napisano 18 marca 2011 - 13:15
No nie wiesz, spróbuje to rozjaśnić. Żona ma zainstalowanego Autocada na prarallers, tak jak pisałem poniżej. Ma plik na dysku Autocada którego nie mogę przypisać by otwierał się w Autocadzie który jest na parallers. Domyślnie otwiera go w Archicadzie z Mac. Jak próbuje zmienić ustawienie domyślnego otwierania to na liście nie mam Autocada którego mam na paralllers, tylko same programy z MAC, tych z parallers niema na liście? Uff, czy taraz rozjaśniłem troche

Napisano 18 marca 2011 - 13:20
No rozjaśniłeś bo myślałem, że chcesz parallers ustawić jako domyślny - mimo chęci jednak nie pomogę - nie korzystam z parallersa, choć przygotuj się, bo może się zdarzyć, że nie da rady tego wykonać...
Napisano 18 marca 2011 - 13:39
Wchodzisz prawym klawiszem myszy w Otwórz w programie/inne otwiera się okienko Wybierz program, dajesz Wszystkie programy, znajdujesz dysk Windowsa a na nim program Autocad, klikasz na nim i zaznaczasz okienko Zawsze otwórz w programie. U mnie działa taka kombinacja.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych