Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy warto jeszcze kupić iPhone 3GS?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 17 marca 2011 - 21:48

Witam.
Od jakiegoś czasu rozważam zakup iPhone. Najpierw myślałem, żeby odkupić od kolegi 3G, ale po przetestowaniu go okazało się, że bateria trzyma strasznie krótko!:eek:
Jako, że iPhone 4 jest dla mnie za drogi to pomyślałem, że zastanowię się nad 3GS. I tu moje pytanie: Czy iPhone 3GS 16GB jest dużo szybszy i czy trzyma w nim dłużej bateria w porównaniu do 3G?
Na iPhone codziennie chciałbym grać, słuchać muzyki i przeglądać internet i chciałbym, żeby iPhone spokojnie wytrzymywał, aż do powrotu do domu :)
Ogólnie czy warto pchać się jeszcze w 3GS?
Czekam na komentarze i mam nadzieję, że mi pomożecie :)

#2 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 17 marca 2011 - 21:54

3GS jest o wiele szybszy od 3G. Bateria trzyma mi około dwóch dni, rozmawiam około godziny dziennie, cały czas mam włączone WiFi, wysyłam po 10 SMS. Czasem jakieś gry, czasem aplikacje, zdjęcia. Nie mam JB, co jest nie bez znaczenia - telefon bez niego trzyma dłużej (a przynajmniej sam tak zauważyłem). 3GS w obecnej cenie oferuje naprawdę wiele - co prawda prędkością ustępuje nowszej wersji, jednak nadal jest to świetny, uniwersalny smartfon. Co do żywotności baterii - nie bez znaczenia jest regularne ładowanie oraz używanie oryginalnej ładowarki. Doładowywanie telefonu wpływa niekorzystnie na pojemność baterii, najlepiej podłączać telefon do ładowania dopiero, gdy pojawia się komunikat o słabej baterii (20% i mniej) i ładować aż do 100%.

#3 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 18 marca 2011 - 16:39

Dzięki :) Prawdopodobnie zdecyduję się na iPhone 3GS :D Jakby ktoś miał jeszcze jakąś opinię to poproszę :P

#4 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 18 marca 2011 - 16:49

jeśli tylko masz okazję złowienia 3GS to się nie zastanawiaj,telefon naprawdę jeszcze ma sporo do pokazania,jest znacznie szybszy od 3G,i tylko niewiele ustępuje swojemu następcy,bateria trzyma różnie,zależy ile i jak się go używa

#5 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 postów

Napisano 18 marca 2011 - 16:58

Polecam iPhone 3GS! Jak masz możliwość - kupuj.

#6 MARQUS88

MARQUS88
  • 53 postów

Napisano 18 marca 2011 - 17:00

ja tez bym sie nie zastanawiał przy wyborze 3Gs spokojnie daje rade a z 3g to troche juz antyk:) a roznica wielka w szybkości oczywiscie i sporo wiecej mozliwosci i przynajmniej nie przestalo poki co wspierac go Apple

#7 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 18 marca 2011 - 19:13

Jeśli miałbym kupować, to pewnie w pierwszej połowie przyszłego miesiąca, bo wtedy dopiero będę miał pieniądze :) Wielkie dzięki za odpowiedzi :) PS: Chce ktoś odkupić ipod'a nano 5g i iPod shuffle 6g? :D

#8 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 marca 2011 - 19:37

Co do żywotności baterii - nie bez znaczenia jest regularne ładowanie oraz używanie oryginalnej ładowarki. Doładowywanie telefonu wpływa niekorzystnie na pojemność baterii, najlepiej podłączać telefon do ładowania dopiero, gdy pojawia się komunikat o słabej baterii (20% i mniej) i ładować aż do 100%.

Stara teoria , dawno odeszła do lamusa. Bateria zastosowana w tym telefonie (Li-on) nie posiada efektu pamięciowego tak jak w starych telefonach. Tutaj wystarczy powiedzmy raz na miesiąc wykonać taki cykl rozładowania i naładowania aby elektrony w niej znajdujące się mogły sie przemieszczać.

A autorowi można dodać jeszcze że cena 3GS'a jest co raz niższa i najlepiej jakby jeszcze troche poczekał aż cena osiągnie dolny pułap , chociaż można juz wyłapać okazyjnie za 900 zł cały komplet z polskiej dystrybucji
Gratuluje wyboru i życzę miłej przygody z produktem Apple !

#9 PaOs

PaOs
  • 288 postów

Napisano 18 marca 2011 - 19:39

Co do żywotności baterii - nie bez znaczenia jest regularne ładowanie oraz używanie oryginalnej ładowarki. Doładowywanie telefonu wpływa niekorzystnie na pojemność baterii, najlepiej podłączać telefon do ładowania dopiero, gdy pojawia się komunikat o słabej baterii (20% i mniej) i ładować aż do 100%.

A to tak nie było przypadkiem w starszych typach baterii? Że malała pojemność baterii?

#10 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 18 marca 2011 - 22:42

A autorowi można dodać jeszcze że cena 3GS'a jest co raz niższa i najlepiej jakby jeszcze troche poczekał aż cena osiągnie dolny pułap , chociaż można juz wyłapać okazyjnie za 900 zł cały komplet z polskiej dystrybucji
Gratuluje wyboru i życzę miłej przygody z produktem Apple !

A kiedy osiągnie dolny pułap? :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych