Witam,
Mam iphone 4 z softem 4.2.1
Kiedys na tym forum znalazlem link do strony www ktora sciagala na iphona specjalny pliczek konfiguracyjny ( profil ) ktory sie instalowal i deaktywowal internet w orange tak ze nie zjadalo pieniedzy a mmsy caly czas dzialaly.
Problem jest taki ze nie moge znalezc tego linku do tej strony i do tego pliku.
Nie dziala wylaczenie sieci w iphonie poniewaz pieniadze sa nadal pobierane a jak calkowicie wylacze siec edge mmsy przestaja dzialac.
Chodzi cos na wzor strony iphonenodata.com tylko ze dla Iphone 4.
Zna ktos moze ten link z tego forum?
Pozdrawiam!

[4G - 4.2.1] MMS Orange + wylaczenie transferu Edge
Started by
trotyl
, 17 Mar 2011 17:58
6 replies to this topic
Posted 17 March 2011 - 17:58
Posted 17 March 2011 - 21:09
Oprócz iphonenodata.com, inna nie istnieje. Tylko Cydia i bodajże SBSettings
Posted 18 March 2011 - 06:38
SBSettings tez tak blokuje Edge ze wylacza mozliwosc wysylania mmsow, przynajmniej tak mi sie dzialo.
Wyjscie jest proste samemu stworzyc profil w iPhone Configuration Utility przeslac go sobie mailem na iphona i zainstalowac, pozniej wlaczamy obsluge danych sieci i Edge jest wylaczony ( nie pobiera nam kasy z konta ) a mmsy chodza az milo!
Prosze juz stworzony profil moze komus sie przyda w przyszlosci!
edge.mobileconfig - 0.03MB
Wyjscie jest proste samemu stworzyc profil w iPhone Configuration Utility przeslac go sobie mailem na iphona i zainstalowac, pozniej wlaczamy obsluge danych sieci i Edge jest wylaczony ( nie pobiera nam kasy z konta ) a mmsy chodza az milo!
Prosze juz stworzony profil moze komus sie przyda w przyszlosci!
edge.mobileconfig - 0.03MB
Posted 23 March 2011 - 18:16
a jak wgrać ten pliczek z poczty i czy później można zmienić profil
Posted 26 March 2011 - 09:30
czy ktoś pomoże w temacie ??? jak wgrać ten plik
Posted 27 March 2011 - 23:55
Wyslij go sobie meilem, odbierz na iPku, "wejdz" w plik i zainstaluj profil.
Pozdrawiam.
Posted 10 May 2011 - 10:02
Witam,
wysłałem plik na swoją pocztę, ale podczas próby jego instalacji pojawia się komuniat, że nie jest to możliwe, ponieważ wystąpił nieznany błąd. Szukałem również na cydii fakeapn, ale nie znalazłem. Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Pzdr
T
EDIT
Fakeapn znalazłem i zainstalowałem, ale przy wysyłaniu mmsów samo się wyłącza a iPhone łączy się z netem przez Edge. Da się coś z tym zrobić?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users