Hej
Aktualnie rozgryzam trochę kontrolery widoków i kontrolery kontrolerów widoków i wymarzyłem sobie, że mam Tab Bar Controller, w którym mam Navigation Controller i kiedy nowy widok zostanie 'pusznięty' to Tab Bar Controller zniknie (bez problemu), za to pojawi się Toolbar Navigation Controller'a (też bez problemu).
Problem jednak jest w szczegółach
A konkretnie chodzi o to, że to wszystko bruździ w animacjach przejść widoków (a bardzo, bardzo nie chciałbym z nich rezygnować). Czyli zostaje biały pasek jako miejsce na ten Toolbar w zależności gdzie go pokażę/schowam (Will/Did [Dis]Appear), a przynajmniej na symulatorze (ale pewnie na urządzeniu tak samo będzie)
jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Nawet nie chcę, żeby Toolbar się pokazywał z animacją (chociaż wtedy mniej widać fakt, że jest miejsce na niego).
Po prostu jeden widok ma wypychać drugi - raz ma być Tab Bar, raz Toolbar, tylko podczas animacji też ma wszystko wyglądać ok.
Da się?
Projekt w którym widać mój problem:
TabBarProblem.zip
Liczę na was developerzy ;]
---------- Wpis dodano o 17:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:34 ----------
pewnym rozwiązaniem jest stworzenie Toolbara 'normalnie', w drugim widoku (chociaż nie do końca o to mi chodzi jednak...)
w Twiterze jest nawet całkiem ładna animacja (znika Tab Bar, pojawia się Toolbar) - da się to jakoś prosto uzyskać?

Navigation Controller w Tab Bar Controller i Navigation Controller Toolbar
Rozpoczęty przez
Roberto
, 17 mar 2011 17:33
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 marca 2011 - 17:33
Napisano 17 marca 2011 - 17:34
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale:
jak nie chcesz mieć białego paska w trakcie animacji to zmień background color w UIWindow w MainWindow.xib na Dark Gray Color
jak nie chcesz animowanego toolbara w second view to ustawiasz animated:NO w setToolbarHidden
:cool:
Napisano 17 marca 2011 - 18:00
tło zostało dodane tylko żeby uwidocznić problem.
bardziej chodzi o to, że widok w kontrolerze jest mniejszy o wysokość toolbar'a
Napisano 17 marca 2011 - 18:10
to zmień Bottom Bar na unspecified we właściwościach UIView w secondview.xib
Napisano 17 marca 2011 - 18:17
nie widzę takiej opcji.
chyba, że w Simulated Metrics ale to niczego nie zmienia (w końcu to tylko do podglądu)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych