Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z odtworzeniem Iphone, pasek odtwarzania stoi w miejscu.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 jk2sith

jk2sith
  • 5 postów

Napisano 15 marca 2011 - 21:32

Witam, mam Iphone 3G z softem 4.2.1, miałem wgranego jailbrake od redsn0wa, wszystko było ok, aż do czasu gdy telefon mi się rozładował, no to podłączyłem go do ładowania i nie reaguje. Podłączyłem do PC i patrze ze jest w trybie awaryjnym, no to zrobiłem żeby odtworzył soft. Wszystko sprawnie mam na czysto soft, i pyta sie mnie itunes czy chcę wgrać kopię zapasową, którą zrobiłem dzień wcześniej, na której znajdował się oczywiśćie jailbreak, cydia i mnóstwo aplikacji. No i mówiąc krótko skopałem sobie telefon, bo po tej operacji odtworzenia softu z kopii zapasowej telefon znów padł w tryb awaryjny i tym razem jest lipa. A no taka, że przy odtwarzaniu pasek dochodzi mniej wiecej lekko ponad połowę i stoi, nic się nie dzieje. Zostawiłem na noc i nic, to samo. No więc zabrałem się za sn0wbreeze, wszystko ładnie wgrałem, CF zrobiło się przez sn0wbreeza, mam zielony ekran, no to robie odtwarzanie przez itunes z CF, no i wszystko pięknie pasek postępu odtwarzania prawie pełny i znów stoi i nic sie nie da zrobić. Proszę pomóżcie męczę sie od 2 tygodni i nic ;(

#2 BLOCK43

BLOCK43
  • 95 postów

Napisano 16 marca 2011 - 14:56

Wchodziłeś w DFU?

#3 jk2sith

jk2sith
  • 5 postów

Napisano 16 marca 2011 - 15:30

jeżeli DFU masz na myśli home + sleep przez 10 sekund to tak i niestety żadnego rezultatu.

#4 Arek F.

Arek F.
  • 144 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 marca 2011 - 15:39

To jest tryb Restore, nie DFU.

Spróbuj wprowadzić iPhone'a w tryb DFU i przywrócić oryginalne oprogramowanie.

iClarified - iPhone - Jak wprowadzić iPhone w tryb DFU.

#5 jk2sith

jk2sith
  • 5 postów

Napisano 16 marca 2011 - 15:56

Również przed chwilą próbowałem właśnie z tego tutorialu skorzystać ale niestety dalej tak samo, pasek odtwarzania na iphone zatrzymuje sie trochę ponad połowę i ani nie drgnie, a w Itunes pisze "restoring iphone firmware" ..

#6 BLOCK43

BLOCK43
  • 95 postów

Napisano 16 marca 2011 - 17:46

Masz bb od ipada?
Jeśli nie to przy wyłączonym iP, przytrzymaj przycisk home i podłącz go do kabla usb. Trzymaj dopóki itunes nie pokaże że jest w trybie awaryjnym. Potem shift+odtwórz. Wybierz ios 4.2.1 i patrz co się będzie dziać...
Możesz spróbować zrobić sn0wbreezem nowy CF.

#7 jk2sith

jk2sith
  • 5 postów

Napisano 16 marca 2011 - 18:14

Nie za specjalnie rozumiem co to jest baseband i czy mam go od ipada ;) A co do CF od sn0wbreeza to owszem próbowałem wgrać ale pierw przez sn0wbreeza miałem telefon ustawiony że na zielono ekran i dopiero wtedy robiłem odtwarzanie przez itunes z CF, lecz tak jak pisałem wcześniej również nie podziałało bo pasek postępu zatrzymuje sie prawie na końcu. A jeśli chodzi o stan iphona to nie jestem w stanie go włączyć i coś z nim zdziałać, jedyne co moge to podłączyć go do itunes i odtworzyć ewentualnie przez sn0wbreeze. Może downgrade softu coś pomoże? O ile w ogóle się da. A soft odtwarzam oryginalny sciągnięty przez itunes.

#8 jk2sith

jk2sith
  • 5 postów

Napisano 17 marca 2011 - 21:11

Czyli w takim razie nie ma za dużych szans na uratowanie mojego Iphona?

#9 ebeneben

ebeneben
  • 22 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 08:25

Mam to samo z iPhonem 4 (4.2.1) jk2sith daj znać czy jakoś się z tym uporałeś?

#10 xeo00

xeo00
  • 38 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2011 - 10:39

Miałem podobnie po powrocie z 4.3.1 na 4.2.1 (BB nie ruszałem) Cały czas w trybie awaryjnym. Pomogło potraktowanie greenpoisonem, zrobiłem zwykłego JB bez żadnych CF. Po tej operacji iPhone ruchomił się normalnie. Minusem jest to, że teraz za każdym razem jak ktoś kończy rozmowe (zanim ja wcisnę "zakończ") pojawia mi się komunikat: "połaczenie nieudane". Ale wszystko normalnie działa.

#11 ebeneben

ebeneben
  • 22 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 23:25

wielkie dzieki xeo00 twoja rada była niezbędna.

uff w przeciwieństwie do jk2sith nie spędziłem nad tym 2 tygodni ale nerwów trochę było.

W moim przypadku największe trudności sprawił zainstalowany na macu program wi-fi sync !!! którego notabene nie łatwo usunąć bo trzeba odpalić plik exe (na macu!) i podać hasło root a jeśli nie mamy żadnego to trzeba na chwilę zmienić hasło administratora z "żadnego" na jakieś
po wywaleniu wi-fi sync'a musiałem odpalić green poison bo w czasie normalnego restoru wyskakiwał mi błąd 1013

ja również podkreślę istotną różnicę między trybem Restore a DFU w DFU ekran iPhone'a jest całkowicie zgaszony

poniżej zamieszczam linki do forów które mnie uratowały:

Can't restore my iPhone 4 after Jaibreaking (4.2.1 with Green Poison= - MacRumors Forums

Downgrade iOS 4.3.1 to 4.2.1, 4.1, 4.3 on iPhone 4, 3GS, iPad 2 & 1, iPod touch [How To Guide] | Redmond Pie

YouTube - iPhone Update Error 1013 & 1611 How To update to the new iOS 4.2

po uruchomieniu urządzenia odradzam wciskanie "uaktuanij (do 4.3.2)" bo greenpoison przestaje działać. Nie wiem co mnie podkusiło ale właśnie tak zrobiłem i oczywiście wyskoczył mi błąd 1013 a greenpoison nie działa. Ściągnąłem redsn0w dla 4.3 i … i działa! mam teraz 4.3.2 po jailbreaku na razie skutków ubocznych nie zaobserwowałem.

uff

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych