Witam,
Czy istnieje jakiś sposób na podłączenie mikrofonu stereo do iPhone'a? Może jakaś przejściówka?
Mam mikrofon stereo Sony ECM-MS907. Wejście to normalny jack pasujący do wejścia sluchawkowego.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.

Mikrofon stereo
Rozpoczęty przez
Reita
, 15 mar 2011 15:17
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 marca 2011 - 15:17
Napisano 17 marca 2011 - 09:33
Mikrofon podłączany do iPhone (słuchawki) jest mono. Dodatkowo opiera się na dwóch pinach (ground-3 i mikrofonowym-4) Żeby podłączyć mikrofon stereo musiałbyś piny mikrofonowe z Sony, podłączyć do jednego mikrofonowego w jacku. Sądzę iż łatwo byłoby to wykonać np ze starych słuchawek iphonowych z mikrofonem. Innych sposobów nie znam

Napisano 17 marca 2011 - 10:06
Blue Microphones | Mikey for iPod - ideal for vocals, room mixing for drums, electric guitar amps, and difficult brass instruments
to jest rozwiązanie i to z najwyższej półki
to jest rozwiązanie i to z najwyższej półki
Napisano 17 marca 2011 - 16:26
Mikrofon podłączany do iPhone (słuchawki) jest mono. Dodatkowo opiera się na dwóch pinach (ground-3 i mikrofonowym-4) Żeby podłączyć mikrofon stereo musiałbyś piny mikrofonowe z Sony, podłączyć do jednego mikrofonowego w jacku. Sądzę iż łatwo byłoby to wykonać np ze starych słuchawek iphonowych z mikrofonem. Innych sposobów nie znam
Właśnie o tym myślałem. Tyle, że nie chce przerabiać jacka na końcu kabla od mikrofonu, tylko chce zrobić swego rodzaju przejściówkę z wejściem na mikrofon i słuchawki. Jestem ciekawy czy mi się to uda ;P Chce kupić na Allegro coś takiego. Będę miał wtedy dwa jacki w tym jeden na wypadek gdybym coś zepsuł ;P Życz mi powodzenia xD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych