Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mikrofon stereo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Reita

Reita
  • 55 postów
  • SkądPłock

Napisano 15 marca 2011 - 15:17

Witam, Czy istnieje jakiś sposób na podłączenie mikrofonu stereo do iPhone'a? Może jakaś przejściówka? Mam mikrofon stereo Sony ECM-MS907. Wejście to normalny jack pasujący do wejścia sluchawkowego. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.

#2 Tuczas

Tuczas
  • 48 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 marca 2011 - 09:33

Mikrofon podłączany do iPhone (słuchawki) jest mono. Dodatkowo opiera się na dwóch pinach (ground-3 i mikrofonowym-4) Żeby podłączyć mikrofon stereo musiałbyś piny mikrofonowe z Sony, podłączyć do jednego mikrofonowego w jacku. Sądzę iż łatwo byłoby to wykonać np ze starych słuchawek iphonowych z mikrofonem. Innych sposobów nie znam ;)

#3 highbrass

highbrass
  • 79 postów

Napisano 17 marca 2011 - 10:06

Blue Microphones | Mikey for iPod - ideal for vocals, room mixing for drums, electric guitar amps, and difficult brass instruments
to jest rozwiązanie i to z najwyższej półki

#4 Reita

Reita
  • 55 postów
  • SkądPłock

Napisano 17 marca 2011 - 16:26

Mikrofon podłączany do iPhone (słuchawki) jest mono. Dodatkowo opiera się na dwóch pinach (ground-3 i mikrofonowym-4) Żeby podłączyć mikrofon stereo musiałbyś piny mikrofonowe z Sony, podłączyć do jednego mikrofonowego w jacku. Sądzę iż łatwo byłoby to wykonać np ze starych słuchawek iphonowych z mikrofonem. Innych sposobów nie znam ;)

Właśnie o tym myślałem. Tyle, że nie chce przerabiać jacka na końcu kabla od mikrofonu, tylko chce zrobić swego rodzaju przejściówkę z wejściem na mikrofon i słuchawki. Jestem ciekawy czy mi się to uda ;P Chce kupić na Allegro coś takiego. Będę miał wtedy dwa jacki w tym jeden na wypadek gdybym coś zepsuł ;P Życz mi powodzenia xD

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych