Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Thunderbolt i same problemy!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#26 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 24 marca 2011 - 11:14

Co to jest firmware do laptopa bo nie bardzo rozumiem chodzi o BIOS ? Nigdy nie słyszałem o firmware które coś ma poprawić w laptopie.

#27 Muzi01

Muzi01
  • 88 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 24 marca 2011 - 11:52

no to mało słyszałeś

#28 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 24 marca 2011 - 11:59

Powiem tak miałem Acera który praktycznie od razu szwankował plama na matrycy która się pojawiła po ściśnięciu pokrywy tak samo zawiasy zaraz się rozkręciły słabe katy widzenia , Sony był kopany, rzucany, zduszany , zalany i działa do dziś żadnych problemów programowych jak i sprzętowych a jak słyszę o apple ze ekran robi się żółty od papierosów kurz za matryca martwe pixele zawiesza się przy większym obciążeniu to ręce opadają. Tak jak pisałem poza iPhone i iPad'em ta firma to niewypał no i system ładnie się prezentuje aha no i iPod na niego też nie narzekam poza jakością dźwięku który jest głównie za cichy.

#29 Muzi01

Muzi01
  • 88 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 24 marca 2011 - 12:35

no to radzę poczytać fora opisujące niedociągnięcia i usterki innych producentów ... nie komentuję tego jak traktowałeś swojego lapa (btw pracowałem w serwisie to wiem jak inni też traktowali ) jeżeli Apple to niewypał to zobacz na Ich wynik finansowy i ilość sprzedanego sprzętu (oczywiście proponuję pominąć ipado podobne produkty) . Mam nową 13 i nie narzekam podpinam bez problemu do tv jak i monitora 22 cale do obróbki filmów więc sądzę że większość ludzi piszących na forach popada w histerię

#30 airacobra

airacobra
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 marca 2011 - 12:47

To dobre wieści! Z ciekawości czy miałeś okazje przetestować/używać MBP z monitorem zewnętrznym podpiętym mini display port -> display port?

Niestety nie. Zgapiłem się i zamiast kabla kupiłem przejściówkę apple dvi<>mini display.

#31 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 24 marca 2011 - 13:13

nie, nie jestem autorem blogu applefobia ;) A to co pisze to jedynie własne doswiadczenie, faktem jest tez to, ze czesto pisze krytycznie osprzecie tej marki, bo jestem na forum Apple, nie Sony , HP czy innych firm. Nie pisze pochlebnych komentarzy, bo sprzet sam w sobie sie bronic musi swoja wytrzymałoscia , brakiem wad itp.Nigdy nie napisałem nic złego na Mac Pro, posiadałem je w duzych ilosciach i jedynie podejscie Apple przy sprzedazy MP jest conajmniej smieszne i zenujace / brak karty WiFi, 3GB RAM i grafika na poziomie sprzetu sprzet 3 lat i wiecej /. Sama jednak konstrukcja MP jest wrecz idealna, a wszystko dopełnione systemem i oprogramowaniem , które ...działa raz szybciej , raz woilniej. Co do MBP z 2011 trafilismy na taki egzemplarz i poszedł do wymiany po wielkich bojach i tłumaczeniu, ze sprzet jest wadliwy, niezgodny z umowa itp. Nowy egzemplarz z 2010 z Dual i7 sprawuje sie wysmienicie, czeka na 512GB SSD. Co dodac? Na pewno nie bede "głaskał" zadnej firmy, ze robi dobry sprzet, za to płace gruba kase. Wady i niedociagniecia konstrukcyjne bede tepił jak diabli, bo jestem klientem i uzytkownikiem, ktory za to co mu oferuja zapłacił , a w zwiazku z tym ma prawa wymagac. Pozdrawiam.:)

#32 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 postów
  • SkądTczew, Poland

Napisano 26 marca 2011 - 13:22

jak podłącze mbp z tv przejściówka mini display=> hdmi to będę miał od razu dźwięk na tv . ?

#33 Muzi01

Muzi01
  • 88 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 26 marca 2011 - 17:12

musisz mieć przejściówkę która zaznaczone w specyfikacji że przenosi dźwięk (są z dźwiękiem i bez)

#34 Greebo

Greebo
  • 6 postów

Napisano 26 marca 2011 - 17:35

Nie ma zlacza to i nie ma problemu.
A ktos testowal to ze zwyklymi monitorami ze zlaczem HDMI lub DVI?

Tak, Thunderbolt -> DVI oraz VGA działają bez problemów. Podpinałem monitor Samsunga i projektor Epson, wszystko było w porządku.

#35 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 kwietnia 2011 - 13:12

Hm, podłączyłem nowego MBP 13'' i5 pod monitor Samsung SyncMaster 223BW przejściówką firmy bludot ze sklepu autoryzowanego resellera i z dystrybucji iSource, w trybie mirror wszystko działa idealnie, w trybie pracy dwumonitorowej na zewnętrznym monitorze po kilka minutach tworzą się drgania, a obraz przesuwa w lewo, a jego prawa część wyświetla się podwójnie. Wykonałem reset SMC i reset PRAM, system zaaktualizowany do 10.6.7. To wina komputera czy przejściówki?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych