Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak wyłączyć EDGE?!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 gazlzawiacy

gazlzawiacy
  • 6 postów

Napisano 12 marca 2011 - 19:51

Witam wszystkich, ostatnio w moje ręce wpadł iphone i po dwóch dniach użytkowania zauważyłem, że środki na moim koncie drastycznie maleją... czyli z tego co wyczytałem standardowy problem. Próbowałem usuwać linijki z pliku preferences, ale po restarcie wszystko wraca z powrotem do normy, ściągnąłem BossPrefs, ale zakładki Selected Toggles i Ignored Toggles mam puste, ściągnąłem Sbstettings, ale na sb nie ma od tego ikonki, a po przejechaniu palcem po lookscreenie?(górze ekranu) mimo iż powinno się włączyć, nic się nie dzieje, w ustawieniach telefonu mam tylko wi-fi i vpn. Dodam jeszcze, że wszystko wgrywałem przez cyder, ponieważ cydia na ip nie chce się włączyć. Czy jest jeszcze jakiś sposób? Czy jest jeszcze jakaś inna opcja włączenia sbstettings, a może zmiana firmware pomoże? Z góry Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i porady. P.S Do admina, proszę nie usuwać tego tematu, bo jestem już naprawdę zdesperowany:-|

#2 Telekryss

Telekryss
  • 264 postów
  • SkądiWrocek :)

Napisano 12 marca 2011 - 19:55

Ściągnij sobie SBSettings z Cydi tam jest opcja wyłączenia EDGE oraz wiele innych funkcji naprawdę polecam program. ps. Po zainstalowaniu przejedź palcem w dłuż godziny i ci sie pojawi okienko.

#3 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 12 marca 2011 - 19:57

To tak .. w Ustawieniach > ogólne > siec > dane przez .. > (wpisz byle co :) Ustawienia > poczta , kontakty ... > Pobieraj nowe dane > (tam jest push (preciagnij ..aby nie bylo niebiesko ) > mi to pomogło :) i jeszcze pogode (usunołem ) (nie cala aplikacje tylko (dane )) usługi lokalizacyjne wyłacz .. hm.. wiecej moze ktos inny ci podpowie "_

#4 Telekryss

Telekryss
  • 264 postów

Napisano 12 marca 2011 - 20:01

Jak wyłączysz EDGE to iP nie ma prawa sie połączyć z netem. No chyba że przez WiFi :)

#5 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2011 - 20:26

Komel, ja bym na Twoim miejscu iPhone'a jeszcze wyłączył. Całkowicie.

#6 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 12 marca 2011 - 20:30

Komel, ja bym na Twoim miejscu iPhone'a jeszcze wyłączył. Całkowicie.

Ależ , dziękuję za Radę

Może taki jest właściwy wybór.

#7 gazlzawiacy

gazlzawiacy
  • 6 postów

Napisano 12 marca 2011 - 20:59

Ściągnij sobie SBSettings z Cydi tam jest opcja wyłączenia EDGE oraz wiele innych funkcji naprawdę polecam program.

ps. Po zainstalowaniu przejedź palcem w dłuż godziny i ci sie pojawi okienko.

Właśnie o to chodzi, że SBstettings nie chce się włączyć... Widać, że jest zainstalowane ale nie działa.

#8 Telekryss

Telekryss
  • 264 postów

Napisano 12 marca 2011 - 21:31

Nie wiem co ty masz narobione z iPhone. Zrób restore a wszystko powinno zadziałać.

#9 gazlzawiacy

gazlzawiacy
  • 6 postów

Napisano 12 marca 2011 - 23:04

znalazłem jeszcze jeden program- deedge ściągnąłem na dysk i jest to folder deedge.app i teraz pytanie jak, gdzie i czym wgrać taki folder na ip żeby działało?

#10 Telekryss

Telekryss
  • 264 postów

Napisano 12 marca 2011 - 23:22

Można to wgrać za pomocą winSCP

#11 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 marca 2011 - 23:35

A nie prościej wyłączyć net u operatora jesli jest sie tak zdesperowanym zeby go zablokować?

#12 Glorfidel

Glorfidel
  • 34 postów
  • SkądBędzin, PL

Napisano 13 marca 2011 - 00:01

A nie wystarczy po prostu: Ustawienia -> ogólne -> sieć -> i wyłączyć dane sieci komórkowej Wtedy nie da sie połączyć z netem bez wifi

#13 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 marca 2011 - 00:09

A nie wystarczy po prostu:
Ustawienia -> ogólne -> sieć -> i wyłączyć dane sieci komórkowej
Wtedy nie da sie połączyć z netem bez wifi

Zobacz co jest w prefiksie.

#14 gazlzawiacy

gazlzawiacy
  • 6 postów

Napisano 13 marca 2011 - 00:47

A nie prościej wyłączyć net u operatora jesli jest sie tak zdesperowanym zeby go zablokować?

Homer to jest taka ostateczność ostateczności... i chyba tak będe musiał zrobić.
Mam jeszcze jedno pytanie chciałem wgrać deedge przez kompa(jak wcześniej pisałem), znalazłem instrukcje tylko nie do końca wiem o co chodzi, w tym, żeby zmienić uprawnienia folderu na 777?

EDIT:
ufffff, jakoś sobie poradziłem, dziękuję wszystkim za pomoc i wskazówki.
do zamknięcia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych