Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbooki w Saturn Katowice

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#151 luk4sek

luk4sek
  • 283 postów

Napisano 18 maja 2011 - 19:18

a co to ten 2 rok gwarancji sklepowej?? z tego co się orientuję to jest 1 rok, a 2 to na podstawie ustawy o niezgodności towaru z umową, która obowiązuje również przy sprzedaży w ispocie, bo takie jest prawo.

#152 krismaj

krismaj
  • 24 postów

Napisano 18 maja 2011 - 19:22

Jeśli chodzi o różnicę w gwarancji, tu się zgodzę również że jest konkurencyjne ale jak przypomnę, chodzi mi tylko o ten nieszczęsny Vat że to nie jest aż taka różnica jakby się wszystkim wydawało.

#153 applescc

applescc

• 540 postów

Napisano 18 maja 2011 - 19:48

Witajcie ponownie:) Powiem tylko tyle... kolega użytkownik krismaj... pojawia się z nikąd... swieżo zarejestrowany pisze ze ceny w Ispocie sa niższe niż w Saturnie, że obniżka o vat jest

chodzi mi tylko o ten nieszczęsny Vat że to nie jest aż taka różnica jakby się wszystkim wydawało.

wszystko i tak wychodzi na to że cena końcowa zbliżona lub wyższa niż w iSpocie, dlaczego przed "obniżką vatu 23%" ceny idą w górę?
czyli że i tak wychodzicie na swoje a ceny nie są bardziej atrakcyjne od innych sklepów

Pracuje na stoisku apple od 3 lat. Moge Wam zagwarantować że bez promocji wiele cen mamy niższych niż Ispoty a całą reszte na ich poziomie. Wydaje mi się że twierdzenie iż mac chociażby model mc700 za 4150 jest droższy niż w ispocie gdzie mc374 jest w cenie 4499 jest śmieszny

Nie chciałbym doszukiwać się teorii spiskowych... ale chbya każdy dobrze wie że jeśli kupować maka to w trakcie wyprzedaży w mm i saturn bo wtedy kupuje sie na poziomie porownywalnym z cenami w stanach a czasami i w cenach niższych.

Pozdrawiam kolege krismaja który pewnie zarejestrował się dzisiaj. Niech otwarty umysł zwycięży jeśli potrafimy porównać realnie porówna ceny. Natomiast przepraszam jeśli okazuje się że kolega nie ma nic wspolnego z Ispotami...

Nie chodzi o to żeby prowadzić wojne na słowa... chodzi o to żeby tanio kupić maka... i własnie to staram się robić w tym wątku... i mam nadzieję że z właściwym skutkiem.

Na resztę prowokacji odpowiadać nie będę... bo jestem za duży na zabawy w piaskownicy:) Pozdrawiam Mateusz Mucha Apple Saturn Katowice;)

#154 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 18 maja 2011 - 19:48

Panowie. Ustawa o Szczególnych Warunkach Sprzedaży Konsumenckiej dotyczy tylko osób prywatnych. Zakup na firmę już nie podchodzi pod te warunki i dostajecie tylko rok ochrony na podstawie Kodeksu. Druga sprawa, to ceny. Przecież ta cena podane przez Addy, to cena przed obniżką (przynajmniej tak to zrozumiałem). Czyli po obniżce wyjdzie 3251 jeśli dobrze liczę. Czyli sporo taniej, 750 PLN.

#155 krismaj

krismaj
  • 24 postów

Napisano 18 maja 2011 - 19:53

Hmmm, ciekawe gdzie napisałem że ceny w iSpocie są niższe, wręcz przeciwnie, ok jestem nowy to po co mnie brać pod uwagę, w iSpocie nie kupiłem jeszcze nic i niewiem czy kiedykolwiek kupię i proponuję czytanie ze zrozumieniem, nie chiałem siać jakiejkolwiek propagandy, pozdrawiam

#156 applescc

applescc

• 540 postów

Napisano 18 maja 2011 - 19:59

wszystko i tak wychodzi na to że cena końcowa zbliżona lub wyższa niż w iSpocie, dlaczego przed "obniżką vatu 23%" ceny idą w górę?
czyli że i tak wychodzicie na swoje a ceny nie są bardziej atrakcyjne od innych sklepów

???

#157 adrien

adrien
  • 260 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 maja 2011 - 20:01

2 rok gwarancji, a więc gwarancja sklepowa to po prostu rękojmia i jest o niej mowa w ustawie, a jak wiadomo jest to akt prawa wewnętrznego, który jest nadrzędny wobec polityki sklepów. Dotyczy tak jak powiedziałeś - również iSpota i głownie chodzi w niej o wady fizyczne produktu. Także masz całkowitą rację ;)

To jest pozorna konkurencyjność, ale zawsze taki obraz poniekąd wpływa na decyzję klienta. Niejednokrotnie słyszałem, że ludzie wolą kupić komputer w MM/Saturn po pierwsze z powodu ceny, po drugie 2-letniej gwarancji. Ja zaznaczam, że gwarancja producenta to nadal tylko rok czasu. Mimo wszystko, to bardziej cena jest czynnikiem decydującym.

---------- Wpis dodano o 21:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:00 ----------

Panowie. Ustawa o Szczególnych Warunkach Sprzedaży Konsumenckiej dotyczy tylko osób prywatnych. Zakup na firmę już nie podchodzi pod te warunki i dostajecie tylko rok ochrony na podstawie Kodeksu. Druga sprawa, to ceny. Przecież ta cena podane przez Addy, to cena przed obniżką (przynajmniej tak to zrozumiałem). Czyli po obniżce wyjdzie 3251 jeśli dobrze liczę. Czyli sporo taniej, 750 PLN.

Dokładnie tak.

#158 krismaj

krismaj
  • 24 postów

Napisano 18 maja 2011 - 20:08

???

chodzi mi o to że gdyby np. komputer w Saturnie miał cenę powiedzmy 4000,- zbliżoną do ceny w innym sklepie i od tej ceny odjęto by VAT to dopiero wtedy była by PROMOCJA, a jest tak że po odjęciu Vatu dopiero jest zbliżona, ok niższa ale nieznacznie od innych sklepów

#159 applescc

applescc

• 540 postów

Napisano 18 maja 2011 - 20:15

ok powiedz mi gdze kupisz mc700 za 4150 ?? na allegro najtanszy jest za 4400 ... idzmy dalej cena polkowa mc 505 to 3999 (w ispot 4199) u nas w promocji 3200 ... porownaj te ceny do cen w innych sklepach... albo nie.. lepiej niech uzytkownicy porownaja.

#160 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 maja 2011 - 20:17

Przecież od tych cen, które podał Applescc trzeba odliczyć sobie 23%. Czytaj ze zrozumieniem bo jak widać ciężko Ci to idzie.

#161 adrien

adrien
  • 260 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 maja 2011 - 20:23

chodzi mi o to że gdyby np. komputer w Saturnie miał cenę powiedzmy 4000,- zbliżoną do ceny w innym sklepie i od tej ceny odjęto by VAT to dopiero wtedy była by PROMOCJA, a jest tak że po odjęciu Vatu dopiero jest zbliżona, ok niższa ale nieznacznie od innych sklepów

Krótko.
Pójdziesz w piątek do iSpota - kupisz MacBook Air 11,3 64GB za 4199 zł
Pojdziesz do Saturna - kupisz go za 3251 zł (3999:1,23)

Jak dla mnie bardzo duża róznica bo wynosi ona tyle co cena AppleCare.

#162 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maja 2011 - 20:32

jak dla mnie ceny super - nawet lepsze niż u Johnny-ego Vodki. Szkoda, że nie mam dość pieniędzy to bym kupił sobie najnowszego Prosiaka 13 i5. Może w przyszłym roku jak będzie kolejna akcja.

#163 krismaj

krismaj
  • 24 postów

Napisano 18 maja 2011 - 20:38

ok, to zaskoczcie mnie, ile będzie kosztował iMac MC813 w Saturnie, przed obniżką i po odjęciu VATu? czekam na propozycje, jeśli cena zejdzie poniżej 5900,- to jutro przyjeżdżam z gotówką, oczywiście potrzebuje fakture i nie biorę pod uwagę zakupu bez Vatu na Allegro z usa

#164 realista

realista
  • 112 postów

Napisano 18 maja 2011 - 20:44

:( ale trollowanie Ja sie zastanawiam nad mini - co prawda cena wyzsza o te 10% od handlujacych na allegro sprzetem z dystrybucja usa, ale... Musze sie z tym przespac :P

#165 adrien

adrien
  • 260 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 maja 2011 - 21:00

ok, to zaskoczcie mnie,
ile będzie kosztował iMac MC813 w Saturnie, przed obniżką i po odjęciu VATu?
czekam na propozycje,
jeśli cena zejdzie poniżej 5900,- to jutro przyjeżdżam z gotówką, oczywiście potrzebuje fakture i nie biorę pod uwagę zakupu bez Vatu na Allegro z usa

Musisz uwzględnić tylko czy ten model będzie w danym Saturnie.
Jeśli tak to jego cena pierwotna powinna wynosić 6799-6999

Jeżeli 6999 to w promocji zapłacisz 5690 zł
Jeżeli 6799 to w promocji zapłacisz 5527 zł

#166 krismaj

krismaj
  • 24 postów

Napisano 18 maja 2011 - 21:08

Jeśli będzie i jeśli będzie w tej cenie, czy ktoś wie może czy jest taka możliwość że będą najnowsze modele w Saturnie i czy żeczywiście załapią się na tą promocje????

#167 adrien

adrien
  • 260 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 maja 2011 - 21:13

Na pewno nie będzie drożej, gwarantuję.

#168 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 maja 2011 - 21:15

(Ż)erzywiście to zapytaj applescc bo to on jest przedstawicielem.
  • iDeath lubi to

#169 Jeremiach

Jeremiach
  • 107 postów
  • SkądBieruń aka BiegOOn

Napisano 18 maja 2011 - 21:22

To akurat jest promocja bez ściemy. Wiadomo zdarza się że te promocje to ściema np ostatnio w MM Katowice była bez VATu. Przykład Klawiatura Microsoft ARC, 2 tygodnie przed promocja 149zł. W dzień promocji cena 199zł minus VAT 161zł to jest typowa pseudo promocja. Ale to co oferuje teraz Saturn Katowice to jak wygrana na loterii. Ehhh a ja ciągle myślę, kasę mam ale przeznaczoną na co innego i teraz dylemat :/

#170 krismaj

krismaj
  • 24 postów

Napisano 18 maja 2011 - 21:30

Dlatego właśnie do tego nawiązałem,
niedawno w MM kupiłem drukarkę "bez VAT" i zapłaciłem za nią 30zł więcej niż była warta, miałem poprostu po drodze

---------- Wpis dodano o 22:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:27 ----------

Jeśli więc w Saturnie będzie tak jak napisał Addy to cofam wszystko co napisałem o przesadzaniu i naciaganiu cen.

#171 applescc

applescc

• 540 postów

Napisano 18 maja 2011 - 21:38

Szanowny kolego krismaj... nie wiem co chcesz osiagnac wprowadzajac zamęt... pare postow wyzej przedstawilem liste dostepnych modeli w dostepnych cenach. Widocznie nie potrafisz albo nie chcesz tego zrozumiec. W dalszym ciągu mozesz zyc w swoim swiecie... Nikt nikomu nie kaze, ani nie zmusza do zakupow w Saturnie. Jesli nie odpowiada ci cena, to jest mi przykro... mozesz zakupic w salonie Ispot czy innej sieci dystrybutorskiej. Twoj wybór. Dosyc mam osob ktore krytykuja... a nie jest to w zaden sposob konstruktywna krytyka. Bo w stanach jest taniej, bo tam maja Ipady, bo sprzet jest drogi... bo polskie drogi sa dziurawe... Jak juz powiedzialem, chodzi o to zeby kupic najtaniej i tyle... informuje o promocjach. O tej dowiedzieliscie sie tydzien wczesniej! informacja dopiero jutro wieczorem pojawi sie w mediach. Nie widze w czym mamy tutaj problem. Reszte Szanownych Kolegow o nie reagowanie na zaczepki... bo nie o to tutaj chodzi

#172 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 18 maja 2011 - 21:51

applescc robisz kawał dobrej roboty z podawaniem cen na bieżąco na myapple :) mógł byś jeszcze podać, o ile nie stanowi to problemu, cenę iPod-a Touch 4G 32gb? I czy też obejmie go promocja "bez vat-u"? Być może będę w krk a stamtąd już rzut beretem do Saturna w Katowicach :)

#173 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 maja 2011 - 06:58

Dlatego właśnie do tego nawiązałem,
niedawno w MM kupiłem drukarkę "bez VAT" i zapłaciłem za nią 30zł więcej niż była warta, miałem poprostu po drodze

---------- Wpis dodano o 22:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:27 ----------

Jeśli więc w Saturnie będzie tak jak napisał Addy to cofam wszystko co napisałem o przesadzaniu i naciaganiu cen.

Możesz już cofnąć - ja swojego iMaka 24" kupiłem w MM 2.05.2009 w ramach promocji "bez VAT" i zapłaciłem za niego 4917 (wtedy takie chodziły w ispot za 6200 czy coś koło tego)

#174 Pitson

Pitson
  • 47 postów
  • SkądZe smoczej jamy

Napisano 20 maja 2011 - 08:52

Akcja Świat bez Vat obowiązuje piątek, sob i niedzielę we wszystkich sklepach Saturn na terenie całej Polski.

#175 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 maja 2011 - 10:22

Dzisiaj byłem w Saturnie we Wrocławiu (pl.Grunwaldzki) godne polecenia - iPad 16GB Wifi - 1290 zł, MBP 13" i5 - ok.3980 zł iPad 2 64GB 3G - ok 2300 Cena jednak koło 2800 i już brak (przed chwilą dzwoniłem) - jedynki 16 są (jak byłem o godz.10.00 to było ich z 8-10 sztuk)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych