witam
nie jestem gigantem komputerowym, ale udało mi się skonfigurować działającą sieć domową - neostrada z modemem WiFi ZTE ZXV10 W300, po kablu ethernetowym time capsule i 2 airport expressy po wifi z time capsule
hulało super kilka miesięcy, lecz nagle przestało działać
jest nadal połączenie z modemem neostrady, ale time capsule i airporty straciły adresy ip i nie łączą z internetem
czytałem, że należy zrobić z zte bridge'a i połączyć się przez ppoe, ale siedzę już 2 dzień, zmieniam wszystkie ustawienia i zero sukcesu
czy ktoś zaawansowany, mógłby łopatologicznie wytłumaczyć, co należy zrobić?

utrata połączenia sieciowego
Started by
petrolimex
, 11 Mar 2011 23:02
1 reply to this topic
Posted 11 March 2011 - 23:02
Posted 08 April 2011 - 09:46
witam,
Ja z innym problemem. Moja capsuła wciąż traci połączenie z internetem. Internet mam z firmy ZamekNet, komunikat pojawiający się na ekranie, to szukam serwera PPPoe.
Zmieniałem już chyba wszystko, próbowałem zmieniać ustawienia połączenia z "zawsze włączony" na "automatycznie" itp, poprzydzielałem na sztywno DHCP bo myślałem że kilka urządzeń w sieci się kłóci i stąd problemy ale to nic nie dało.
Naprawdę tracę cierpliwość... Do tego wszystkiego dodam że np, wczoraj do południa pobierałem pliki z prędkością 2mb/s i wszystko chodziło pięknie, a dzisiaj co chwilę się wiesza, nie mogę nawet wejść do narzędzia AIRPORT.
Proszę o pomoc, może ktoś wie co mam zrobić
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users