Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

jailbreake 4.2.1 problem z restartem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 bidon

bidon
  • 48 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 marca 2011 - 12:21

witajcie , Szukałem tematu ,ale nie znalazłem pasującej odpowiedzi.
Robiłem JB metodą RedSn0w 0.9.6 b5 , wprowadziłem go w dfu i rozpoczęła się instalacja . wyskoczyło ,że czeka na rebot i na tym się kończy , co robić ? powinno się samo zrestartować prawda? ile mam czekać ? trzymanie power nie pomogło

przywołuję do ustawień fabrycznych bo nic innego nie działa . proszę o odp

---------- Wpis dodano o 14:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:15 ----------

dobra , poszukałem sam , wywaliłem wielozadaniowość i tapete na pulpicie i instaluje
działa, wchodzę w Cydię , potem ponownie .... instaluje ultrasn0w i czekam , jest rebot , ale blokada simlock nadal jest

---------- Wpis dodano o 14:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:18 ----------

a teraz zamiast ikon czarny ekran ... mogę na tym etapie wgrać ustawienia fabryczne ?

#2 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 11 marca 2011 - 12:24

Żeby zdjąć simlocka musisz wgrać BB od iPada, ale najpierw przeczytaj pierwszy post z tego wątku

############
Jeśli zrobiłeś JB to nigdy nie resetuj telefonu do ustawień fabrycznych. Zrób restore i wgraj oprogramowanie jeszcze raz i skonfiguruj telefon jako nowy (bez przywracania kopii).

#3 bidon

bidon
  • 48 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 marca 2011 - 12:31

nawet karta o2 uk nie dziala ... caly czas szuka sieci

---------- Wpis dodano o 14:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:28 ----------

tak,tak czytalem to już kiedyś. teraz to widze nie zainstalowalem BB, co teraz przez IT przywołać ustawienia fabryczne czy mogę działać już na zmienionym systemie i z tego poziomu zmienić bb i wszystko od początku

#4 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 11 marca 2011 - 12:40

W iTunes robisz restore do czystego oprogramowania i konfigurujesz telefon jako nowy. Później cała reszta. Pamiętaj tylko, że z wgraniem BB od iPada wiążą się liczne problemy.

#5 bidon

bidon
  • 48 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 marca 2011 - 18:14

a jak wgrać aplikację poza marketem?

---------- Wpis dodano o 20:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:45 ----------

tzn z dysku

#6 bidon

bidon
  • 48 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 marca 2011 - 11:22

może wiecie dlaczego nie mam dzwięku w aplikacjach ?

#7 bidon

bidon
  • 48 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 marca 2011 - 10:23

czy może, ktoś pomóc ? próbowałem odtworzyć system przez iT błąd 1015 , nie pomogło. Próbowałem wgrać system redsn0wem 2 razy się zawiesił w czasie instalacji iP i pokazuje by podłączyć do iT. nie pokazuje się żaden biały ekran . jakie są alternetywy. czytałem o programach do przywoływania systemu ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych