Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

opóźnione dochodzenie smsow

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 haryjob

haryjob
  • 23 postów
  • SkądLodz

Napisano 11 marca 2011 - 10:18

Witam. Spotykam się z notorycznym problemem ze pod pewien nr play smsy z mojego iphone 4 z ery dochodzą po 2-4 dniowym opóznieniem. Sytuacja jest irytująca, dzwonilem do operatora ale on po kilku próbach nie widzi rozwiazania. Szkoda ze w iphonie 4 nie ma potwierdzenia dostareczenia smsa ;/

#2 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 11 marca 2011 - 10:26

Mam podobnie jak ty tyle,że do mnie nie dochodzą czasami smsy od mojej dziewczyny.Która jest zresztą w tej samej sieci(era)... Zazwyczaj dochodzą z 3-4h opóźnieniem, chyba że w międzyczasie wyśle mi kolejną wiadomość to wtedy przychodzą obie... Nie wiem od czego to zależy szczerze mówiąc, myślałem że może sieć jest zapchana czy coś ale czasami się to zdarza wieczorem(po 20) więc wątpię w taką opcję...

#3 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 11 marca 2011 - 10:32

U mnie czasem smsy wychodzą z telefonu z opóźnieniem, jeśli za szybko wyjdę z aplikacji "wiadomości" i nie doczekam do końca paska postępu. Wygląda, że na nowym 4.3 jest lepiej bo wczoraj na próbę przetestowałem i już nie miałem tego problemu.

#4 haryjob

haryjob
  • 23 postów
  • SkądLodz

Napisano 11 marca 2011 - 10:47

Ja tez mam juz 4.3 no i zobaczymy co i jak. Ale z tym brakiem potwierdzenia dostarczenia sms to troche lipa ;/ tyle funkcji i aplikacji a nie ma czegos takiego

#5 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 11 marca 2011 - 10:59

no od was wiadomości nie wychodza, a do mnie nie przychodzą o czasie ,tak jak by wiadomość się gdzieś zgubiła, zobaczymy na 4.3 faktycznie ;p

#6 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 11 marca 2011 - 11:07

To zapewne kwestia przekaznika (BTS-a), jego obciazenia i zapewne wersji, bo mialem identyczna sytuacje, ale w przypadku, gdy druga strona była np. w Jastrzebiu. Samo urzadzenie ma tu niewiele do powiedzenia, bo opisywana sytuacja dotyczyla sprzetu zupelnie innej marki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych