Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

PymPlayer odtwarzanie filmów na pełnym ekranie

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 dawid_wojcik

dawid_wojcik
  • 211 posts
  • SkądPiekary Śląskie, Poland

Posted 10 March 2011 - 00:19

Witam serdecznie. Uprzedzam szukałem odp na swoje pytanie na googlach i na naszym forum, nie zdołałem znaleźć. O co mianowicie mi chodzi. Czy można tak zrobić w programie PymPlayer aby przy oglądaniu filmu załóżmy z lektorem bądź dubbingiem to czarne tło znajdujące się pod filmem zniknęło i film jak w VLC był odtwarzany faktycznie w full ekranie a nie jak to do tej pory bywało w full ekranie ale z miejscem na napisy? Z góry dzieki za pomoc.

#2 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 March 2011 - 08:51

Słabo szukałeś u góry w menu masz mplayer i rożne opcje wyświetlania obrazu wybierz 16:9.

#3 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 10 March 2011 - 17:58

A nie masz przypadkiem włączonego wyświetlania napisów poniżej filmu? PYM Player > Preferencje > (trzecia ikonka od góry) > Wyświetlaj napisy poniżej filmu. Gdy to pole jest zaznaczone, to PYM Player zawsze przesuwa obraz w górę i dodaje czarny pasek na dole ekranu, nawet jak napisy są wyłączone (gdy np. w nazwie jest „dubbing”, „.dub” lub „pldub”). Swoją drogą zaraz to poprawię. Jeżeli to pole nie jest zaznaczone, to nie do końca rozumiem, o co chodzi. Może spróbuj użyć podcas odtwarzania klawiszy E i W, aby przybliżyć/oddalić obraz?

#4 marcelwindsurfer

marcelwindsurfer
  • 87 posts
  • SkądStawiguda

Posted 11 March 2011 - 08:59

to moze jeszcze ja dopytam jak, ogladajac film na fullscreenie za pomoca kombinacji klawiszy ukryc napisy sciagniete przez aplikacje? problem pojawia sie gdy film ma wgrane napisy, a program dociaga inne z netu . pozdr \m./

#5 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 11 March 2011 - 11:08

jak, ogladajac film na fullscreenie za pomoca kombinacji klawiszy ukryc napisy sciagniete przez aplikacje?
problem pojawia sie gdy film ma wgrane napisy, a program dociaga inne z netu

Napisy możesz przełączać (i wyłączać) środkowym przyciskiem pilota, tego aluminiowego. Musisz włączyć tę funkcję w preferencjach, domyślnie jest wyłączona. PYM Player > Preferencje > (trzecia ikonka od dołu) > Funkcja przycisku Wybierz: przełączanie napisów.

Jeżeli masz starszego, białego pilota, to musisz użyć klawiatury. Napisy przełącza się klawiszem J.

Gdy dodasz film do biblioteki, to w oknie informacyjnym filmu (Command-I) możesz wskazać stały plik z napisami.

#6 dawid_wojcik

dawid_wojcik
  • 211 posts

Posted 11 March 2011 - 11:20

A nie masz przypadkiem włączonego wyświetlania napisów poniżej filmu? PYM Player > Preferencje > (trzecia ikonka od góry) > Wyświetlaj napisy poniżej filmu. Gdy to pole jest zaznaczone, to PYM Player zawsze przesuwa obraz w górę i dodaje czarny pasek na dole ekranu, nawet jak napisy są wyłączone (gdy np. w nazwie jest „dubbing”, „.dub” lub „pldub”). Swoją drogą zaraz to poprawię.
Jeżeli to pole nie jest zaznaczone, to nie do końca rozumiem, o co chodzi. Może spróbuj użyć podcas odtwarzania klawiszy E i W, aby przybliżyć/oddalić obraz?

Tak właśnie o to mi chodziło bo troszeczke jest to męczące by przy każdym filmie musieć jeszcze wchodzić w ustawienia i włączać bądź wyłączać wyświetlanie napisów. Według mnie jeśli film zajduje się w katalogu w który nie ma napisów powinien od razu być wyświetlany na full screen bez tego czarnego miejsca na napisy. Dzięki.

#7 kkardas

kkardas
  • 8 posts

Posted 11 March 2011 - 11:36

Witam, Korzystając z tematu mam również pytanie odnośnie PYM Playera. Czy jest możliwość odtworzenia filmu za pomocą w/w aplikacji, po podłączeniu macbooka do TV przez HDMI. W momencie, kiedy mam rozdzielone ekrany film odtwarza się tylko na MB, dopiero jak wybiorę lustrzene odbicia to leci na TV, ale bez sensu żeby leciał na 2 ekranach. Z góry dziękuję za pomoc.

#8 dawid_wojcik

dawid_wojcik
  • 211 posts

Posted 11 March 2011 - 11:59

Bardzo ciekawy wątek poruszyłeś ja również często korzystam z DVI na swoim MacBooku Pro i trochę jest to uciążliwe.

#9 Gregory

Gregory

• 2734 posts
  • Skądᴧ̊

Posted 11 March 2011 - 13:25

PYM Player > Preferencje > Odtwarzaj filmy na drugim monitorze. Podczas odtwarzania na drugim monitorze główny ekran robi się czarny. Na drugim ekranie wyświetlane są nie tylko filmy, ale cały interfejs pełnoekranowy (aktywowany przyciskiem Menu na pilocie lub klawiszami Command-F).

#10 swift

swift
  • 2 posts

Posted 11 March 2011 - 15:53

Witam, korzystając z okazji małe pytanie o nasz ulubiony odtwarzacz. Czy można przewinąć (wskazać) np film o 30%, nie skokowo strzałkami, ale żeby na dole pojawiła się skala i można było wskazać dokładny punkt filmu. Pozdrawiam, Jacek

#11 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 11 March 2011 - 16:05

Nie.

#12 kkardas

kkardas
  • 8 posts

Posted 13 March 2011 - 01:57

PYM Player > Preferencje > Odtwarzaj filmy na drugim monitorze.

Podczas odtwarzania na drugim monitorze główny ekran robi się czarny. Na drugim ekranie wyświetlane są nie tylko filmy, ale cały interfejs pełnoekranowy (aktywowany przyciskiem Menu na pilocie lub klawiszami Command-F).

Dzięki OGROMNE @Gregory !!! Działa :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users