Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ZAWIASY Macbook AIR

• Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 konradcj

konradcj
  • 139 postów

Napisano 07 marca 2011 - 21:37

Witajcie, niestety w moim Macbooku AIR padły oba zawiasy :( Najpierw lewy - w ogóle nie mogłem go otworzyć, więc musiałem odkręcić dół i wyjąć zakleszczony zawias który był popękany... poskładałem go i bez jednego zawiasa laptop chodził ok. 2 tygodnie ostrożnie traktowany, aż nagle drugi zawias rozleciał się tak samo :/ I tu moje pytanie, gdzie kupię takie zawiasy, lub ich odpowiedniki? Jest to podobno przypadłość dość częsta, a nie stać mnie naprawę w Cortlandzie lub serwisie Apple - mogę wydać max. 250zł za oba zawiasy :( Proszę o pomoc gdyż mój Mac długo tak nie przetrzyma :( Pozdrawiam Konrad

#2 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 07 marca 2011 - 21:49

a program wymiany zawiasow?
Rozwiązywanie problemów z zawiasami komputera MacBook Air

#3 konradcj

konradcj
  • 139 postów

Napisano 07 marca 2011 - 22:17

Nie mam ani paragonu z mojego Macbooka, a jeden zawias sam wyjąłem co się łączy z "uszkodzeniem mechanicznym"? Więc szukam zawiasów - kupię :)

#4 BatMan

BatMan
  • 414 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 07 marca 2011 - 22:24

Nie musisz mieć paragonu i nikt Ci o tym nie mówi, przecież nie ? jak Chcesz wydawac kase na zawiasy z jakiegos rozwalonego Air'a które Ci i tak padną zamiast darmowe wymiany - Twoja broszka...

#5 konradcj

konradcj
  • 139 postów

Napisano 07 marca 2011 - 22:26

Laptop ma popękany ten plasik wokoło zawiasów, jednego nie ma, obudowa była ściągana, a do najbliższego Cortlandu mam 50km. Dlatego szukam jakichkolwiek zamienników... A bez laptopa nie mogę zostać :/

#6 dorian

dorian
  • 311 postów
  • SkądLublin

Napisano 07 marca 2011 - 23:25

Ale kombinujesz :-). Dzwoń do najbliższego Cortlandu i zapytaj jak szybko Ci zrobią. Może da się na miejscu albo na drugi dzień. Nawet jak zdobędziesz jakieś stare zawiasy ze szrotu :-) to nie taka prosta sprawa z ich wymianą...

#7 konradcj

konradcj
  • 139 postów

Napisano 07 marca 2011 - 23:32

Jak nie jest prostą sprawą :)
Do dolnej obudowy są przyczepione dwoma śrubkami, - gwiazdkowe, a do matrycy... nie sprawdzałem, ale też pewno bez większych problemów :)
MACBOOK AIR LEFT SIDE HINGE - REFURBISHED - eBay (item 130446044368 end time Mar-19-11 03:46:36 PDT)
Te wyglądają na mocniejsze :) Wiecie gdzie mogę zdobyć coś takiego w Polsce?

#8 Gregory

Gregory

• 2 739 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 08 marca 2011 - 07:46

a do matrycy... nie sprawdzałem, ale też pewno bez większych problemów

No to sprawdź, bo cała rozkosz ich wymiany kryje się właśnie w tym miejscu. ;)

#9 konradcj

konradcj
  • 139 postów

Napisano 08 marca 2011 - 15:12

Tam są akurat w całości - nie popękane :) Spróbuję tą drugą część co pękła skleić poxipolem :P I tak nadają się na śmieci, a może się uda:)

#10 marcinZ

marcinZ
  • 27 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lutego 2012 - 12:11

Tam są akurat w całości - nie popękane :)
Spróbuję tą drugą część co pękła skleić poxipolem :P I tak nadają się na śmieci, a może się uda:)

nie no bez przesady. Sam ostatnio robiłem coś takiego znajomemu. Ogólnie największy problem rozkręcić obudowę. Potem już idzie łatwo.

Podobno Apple umywa ręce, że to nieprawidłowe korzystanie z aira, że żle otwieranie i łapanie za matrycę. Tutaj opis problemu z zawiasami - pęka mocowanie po dłuższym czasie. Niektórzy wymieniają zawiasy na jakieś zmodyfikowane i mocniejsze.

#11 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lutego 2012 - 15:25

... po co odpowiadasz na pytanie sprzed 11 miesięcy? Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy tematów starszych, niż pół roku - zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych