Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

review process will require additional time

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 aLP

aLP
  • 89 postów
  • Skąd52.229797,21.011781

Napisano 07 marca 2011 - 20:05

Witam

Moja apka zmieniła status "In Review"
i godzinę później dostałem mejla treści takiej:

We are currently reviewing an app that you submitted for inclusion on the App Store, and want to let you know that the review process will require additional time. We apologize for the delay and will provide you with an update on the status of your app as soon as possible.

Application Name: nazwa_apki
Application Version Number: 1.0
Application SKU: numerek
Application Apple ID: numerek
If you have any questions or concerns regarding this notice please contact us at appreview@apple.com .

Sincerely,

The iPhone Developer Program

Ma ktoś z Was z tym "additional time" jakieś doświadczenia?
Bo nie wiem czy nastawiać się psychicznie na status "rejected" czy zdarzały się przypadki optymistyczne... :cool:

#2 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 07 marca 2011 - 20:25

Nie nastawiaj się źle, ja miałem jeden taki przypadek, aplikacja była dwa dni w przeglądzie (tzn. dwa dni miała "in review") i nagle przyszedł mail. Jako, że normalnie akceptują mi uaktualnienia w ciągu paru godzin, to byłem przekonany, że tym razem mam problemy, ale już następnego dnia była zatwierdzona.

#3 ishadow

ishadow
  • 288 postów

Napisano 08 marca 2011 - 22:40

Moja aplikacja ostatnio dostała status Rejected, ale tylko dlatego, że grafika źle się wyświetlała na iPhone 4. Poszło w sumie o nazwy plików, bo symulator nie rozróżnia wielkości znaków i tam wszystko działało OK. Kwestia po prostu zmiany nazwy plików zrobiona w 10 minut, ale premiera przesunięta o tydzień. To co mi się spodobało, to fakt, że bardzo rzeczowo opisali błąd i nawet załączyli screeny. Ogólnie im dłużej aplikacja w testach tym większe prawdopodobieństwo pozytywnego wyniku. Często jest też tak, że status "In review" jest sztucznie wydłużany, ze względu na ustalony termin wydania w ItunesConnect. Dzieje się tak dlatego, że lista nowych aplikacji jest ułożona w kolejności daty zakończenia recenzji, a nie daty ustawionej przez developera.

#4 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 08 marca 2011 - 23:45

Ja miałem takie maile. Raz trwało to dwa tygodnie i zakończyło się odrzuceniem. To chyba kwestia przekazania aplikacji do innego działu.

#5 JKK

JKK
  • 411 postów
  • SkądOsolin

Napisano 09 marca 2011 - 19:11

Ja też mailem taki mail przy pierwszych (Lu) Art Puzzlach (dwa na raz wysłane) i uwinęli się w 10 dni w sumie od wysłania.

#6 aLP

aLP
  • 89 postów
  • Skąd52.229797,21.011781

Napisano 10 marca 2011 - 08:48

A jednak 8-)

8.5: Use of protected 3rd party material (trademarks, copyrights, trade secrets, otherwise proprietary content) requires a documented rights check which must be provided upon request

Na szczeście tylko tyle...
Kwestia formalności i kontaktu z pewną firmą ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych