Dziwny format Firmware
Rozpoczęty przez
taos
, 07 mar 2011 20:02
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 marca 2011 - 20:02
Witam dzisiaj postanowiłem ściągnąć nowe firmware do iphone'a.
Ściągnąłem firmware z specjalnej strony z tym że gdy rozpakowałem plik .zip z systemem 4.2.1 pojawiły mi się jakieś pliki .dmg -około 4
A jak wiadomo powinnien być około 1 plik i to o formacie .ipsw Wie ktoś może jak zmienić format plików czy jakoś je połączyć czy cos w tym rodzaju. Chodzi o to żeby udało się wgrać to na iphone
Może jakiś specjalny program do rozpakowania tego firmware. a i mam oczywiście Winrar ale po rozpakowaniu wyskakują te pliki itd a tu macie print screen żeby długo nie tłumaczyć.
[ATTACH=CONFIG]8289[/ATTACH]
Proszę bardzooo o pomoc

Gość_blues55_*
Napisano 07 marca 2011 - 20:08
Podłącz pod iTunes i ściągnij z Apple.
Napisano 07 marca 2011 - 20:11
Tak o tym już wiem..Ale mi chodzi żeby były jakby nie połączone z Itunesem ponieważ chce potem jailbreakować iphona przez RedSn0w.
A jeżeli nawet zrobie tak jak mówisz to czy istnieje możliwość znalezienia odzielnego pliku na komputerze z firmware? Tzn ten co zostanie ściągnięty przez itunes?
Napisano 07 marca 2011 - 20:39
taa...Jednak nie mogę jeszcze raz ściągać ponieważ kolega mi ściągnąl bo ja mam wyjątkowo wolny internet.
Więc proszę o jakieś pomocne rady...
Napisano 07 marca 2011 - 20:53
Za dużo na tym screen'ie nie widać, ale ja bym po prostu zmienił rozszerzenie z *.zip na *.ipsw i zwyczajnie spróbował wgrać. Nic nie zepsujesz, bo najwyżej iTunes wypluje jakiś błąd.
Napisano 08 marca 2011 - 17:19
Skompresuj te pliki, i zmień rozszerzenie z .zip na .ipsw, chyba że masz ten cały plik zip. Wtedy nie rozpakowywuj go, tylko zmień rozszerzenie.
Napisano 08 marca 2011 - 17:30
winrar musiał plik ipsw rozpakować,a w nim są obrazy .dmg,zrób jak wyżej,zmień rozszerzenie zip na ipsw i powinno ruszyć
Napisano 08 marca 2011 - 17:50
chyba też tak kiedyś miałem, wystarczyło zmienić rozszerzenie pliku, jak nie w pierwszym pliku, to w tym rozpakowanym spróbuj

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych