Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dziwny format Firmware

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 taos

taos
  • 38 postów

Napisano 07 marca 2011 - 20:02

Witam dzisiaj postanowiłem ściągnąć nowe firmware do iphone'a. Ściągnąłem firmware z specjalnej strony z tym że gdy rozpakowałem plik .zip z systemem 4.2.1 pojawiły mi się jakieś pliki .dmg -około 4 A jak wiadomo powinnien być około 1 plik i to o formacie .ipsw Wie ktoś może jak zmienić format plików czy jakoś je połączyć czy cos w tym rodzaju. Chodzi o to żeby udało się wgrać to na iphone :D Może jakiś specjalny program do rozpakowania tego firmware. a i mam oczywiście Winrar ale po rozpakowaniu wyskakują te pliki itd a tu macie print screen żeby długo nie tłumaczyć. [ATTACH=CONFIG]8289[/ATTACH] Proszę bardzooo o pomoc

#2 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 07 marca 2011 - 20:08

Podłącz pod iTunes i ściągnij z Apple.

#3 taos

taos
  • 38 postów

Napisano 07 marca 2011 - 20:11

Tak o tym już wiem..Ale mi chodzi żeby były jakby nie połączone z Itunesem ponieważ chce potem jailbreakować iphona przez RedSn0w. A jeżeli nawet zrobie tak jak mówisz to czy istnieje możliwość znalezienia odzielnego pliku na komputerze z firmware? Tzn ten co zostanie ściągnięty przez itunes?

#4 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 07 marca 2011 - 20:23

http://myapple.pl/ip...o-pobrania.html

#5 taos

taos
  • 38 postów

Napisano 07 marca 2011 - 20:39

taa...Jednak nie mogę jeszcze raz ściągać ponieważ kolega mi ściągnąl bo ja mam wyjątkowo wolny internet. Więc proszę o jakieś pomocne rady...

#6 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 07 marca 2011 - 20:53

Za dużo na tym screen'ie nie widać, ale ja bym po prostu zmienił rozszerzenie z *.zip na *.ipsw i zwyczajnie spróbował wgrać. Nic nie zepsujesz, bo najwyżej iTunes wypluje jakiś błąd.

#7 n3wb3

n3wb3
  • 98 postów
  • SkądWWA

Napisano 08 marca 2011 - 17:19

Skompresuj te pliki, i zmień rozszerzenie z .zip na .ipsw, chyba że masz ten cały plik zip. Wtedy nie rozpakowywuj go, tylko zmień rozszerzenie.

#8 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 08 marca 2011 - 17:30

winrar musiał plik ipsw rozpakować,a w nim są obrazy .dmg,zrób jak wyżej,zmień rozszerzenie zip na ipsw i powinno ruszyć

#9 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 08 marca 2011 - 17:50

chyba też tak kiedyś miałem, wystarczyło zmienić rozszerzenie pliku, jak nie w pierwszym pliku, to w tym rozpakowanym spróbuj :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych