Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dodanie nowych opcji do projektu.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 colololo11

colololo11
  • 8 postów
  • SkądFasty, PL

Napisano 06 marca 2011 - 15:33

Chcialbym do mojego projektu dodac dwie rzeczy, opcje 'Search' po to by wyszukiwac tekst oraz chcialbym rowniez dodac tekst do wierszy. Stworzylem mozliwosc dodawania tekstu teraz opcja add, ale chcialbym w xCodzie wprowadzic rowniez tekst ktory bedzie niezmienny tz bedzie widoczny i nie poddawaniu edytowaniu.

[url]http://www.megaupload.com/?d=YCL4A1OZ[/url]

*Zamiescilem rowniez link z moja aplikacja jezeli ktos mialby czas spojrzec to z gory dziekuje.
*Oraz jak dodac obrazek do aplikacji, ktory byl by wyswietlany zamiast szarego kwadracika na iOSSimulatorze?

#2 JKK

JKK
  • 411 postów
  • SkądOsolin

Napisano 07 marca 2011 - 09:47

Taki trochę dziwny ten Twój projekt, bo zazwyczaj kontrolera tabeli daje się w osobnej klasie.
Może poczytaj dokładnie podręcznik Apple jak się robi tabelki. Nawet ja z moim kiepskim angielskim z tym podręcznikiem i gotowcem UITableView jaki daje XCode sobie kiedyś poradziłem:
Table View Programming Guide for iOS…

#3 colololo11

colololo11
  • 8 postów
  • SkądFasty, PL

Napisano 07 marca 2011 - 17:16

Własnie jak podzielic tabelke na sekcje alfabetyczne?

#4 aLP

aLP
  • 89 postów
  • Skąd52.229797,21.011781

Napisano 07 marca 2011 - 18:35

Google: UITableView section

Wynik na pierwszym miejscu:
UITableView – Sectioned Table View

#5 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 07 marca 2011 - 18:40

@colololo11 - to jest forum dla Deweloperów, czyli osób programujących. Nie mamy na nim nic przeciw początkującym, z chęcią im pomagamy, ale bez przesady - nikt nie będzie prowadził Cię za rączkę. Proszę abyś szukał sam odpowiedzi na swoje pytania i pytał dopiero gdy nie znajdzie na nie odpowiedzi.

#6 colololo11

colololo11
  • 8 postów
  • SkądFasty, PL

Napisano 07 marca 2011 - 19:18

Jak wojtkow nie chcesz pomoc to nie, sa inni bardziej pomocni uzytkownicy forum ktorzy wskarza "droge" do xcode i itd.

#7 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 07 marca 2011 - 19:41

Mam wrażenie, że nie zrozumiałeś. Widać muszę napisać to wprost: każde następne pytanie na podobnym poziomie jak poprzednie wyląduje w koszu.

#8 colololo11

colololo11
  • 8 postów
  • SkądFasty, PL

Napisano 07 marca 2011 - 20:34

Ale czemu i za co mialo by wyladowac w koszu? Bo nie rozumiem i w regulaminie tez nic nie znalazlem.

#9 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 07 marca 2011 - 20:45

Regulamin -> Zasady umieszczania postów -> krok pierwszy i trzeci to na początek Regulamin -> o Moderacji to na koniec Jeżeli chcesz kontynuować tą dyskusję to ta PW.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych