Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kolekcja domowa: pytania związane z kolekcją domową

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 adik31

adik31
  • 7 postów
  • SkądKraśnik

Napisano 22 maja 2010 - 21:05

Witam. Mam problem z połączeniem dwóch komputerów PC w funkcji "Kolekcja domowa". Oba komputery posiadają najnowszą wersję programu iTunes, są w tej samej sieci, wyłączoną zaporę sieciową, oraz ustawione porty TCP 3689 i UDP 5353 - czyli takie jakich program używa do komunikacji między innymi kopiami iTunes - mimo to nie chcą się odnaleźć. Gdy loguje się na jednym komputerze, a następnie na drugim tym samym loginem i wciskam "Gotowe" z menu znika "Udostępnianie" (patrz załącznik). Męczę się już z tym kilka godzin i nie mogę dojść do tego, co powoduje, że oba komputery nie chce się wzajemnie znaleźć. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

#2 Budyniowy

Budyniowy
  • 5 postów

Napisano 06 marca 2011 - 12:08

Pytania związane z kolekcją domową Witam. Najpierw chciałbym opisać moją sytuację.Niedawno dostałem iPhone 3G od brata.Telefon miał trochę gier i muzyki.Pewnego razu chciałem sam sobie zgrać gry i aplikację ,które miał mój brat na swoim iTunes'ie. Włączyłem kolekcję domową on też włączył ,ale u mnie na komputerze nie widzi ani jego kupionych gier ,ani jego kupionych aplikacji .I teraz mam kilka pytań: 1.Czy w ogóle jest taka możliwość ,by zrobić tak jak ja chcę? 2.Jeśli jest taka możliwość to może ktoś napisać krok po kroku jak to zrobić? z góry Dziękuję Pozdrawiam Budyń

#3 Budyniowy

Budyniowy
  • 5 postów

Napisano 07 marca 2011 - 18:48

Bardzo pilnie potrzebuję odpowiedzi na moje pytania Pozdrawiam ;)

#4 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 07 marca 2011 - 19:07

Musi twój brat zalogować się na konto itunes i zaautoryzować komputer , Potem podłańczasz IP do komputera i jak go itunes wykryje klikasz prawym przyciskiem myszy i dajesz : Przenieś zakupione pozycje , On je przeniesie i wtedy normalnie synchronizujesz IP bez usuwania aplikacji

#5 Budyniowy

Budyniowy
  • 5 postów

Napisano 08 marca 2011 - 20:55

Chodzi mi o to ,że mój brat ma wszystkie przez siebie zakupione aplikacje na swoim komputerze.Chciałbym te aplikacje wgrać do swojego itunes na swoim komputerze.Czy jest taka możliwość? Mam włączoną kolekcję domową i mój brat też ma.Mamy jedno konto w app store

#6 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 09 marca 2011 - 13:59

to zrób tak jak wyżej napisałem ...

#7 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 marca 2011 - 14:33

Chodzi mi o to ,że mój brat ma wszystkie przez siebie zakupione aplikacje na swoim komputerze.Chciałbym te aplikacje wgrać do swojego itunes na swoim komputerze.Czy jest taka możliwość?
Mam włączoną kolekcję domową i mój brat też ma.Mamy jedno konto w app store

Aplikacje przypisane są do konta, możesz pobrać ponownie aplikacje brata na swój telefon tylko w taki sposób jak opisał kolega, kolekcja domowa nie ma tutaj niczego wspólnego. Brat musi udostępnić Ci swoje apple id i hasło i wówczas nie będzie kłopotu.

#8 Budyniowy

Budyniowy
  • 5 postów

Napisano 09 marca 2011 - 16:18

Aha. Myślałem ,że to przez kolekcję domową ponieważ tam jest napisane ,że "Możesz przenieść je za pomocą płyty CD,DVD lub korzystając z kolekcji domowej" Mogę to przenosić na mój komputer ile razy chcę? PS:Gdzie szukać tego "Przenieś zakupione pozycję"? Jestem zielony jeśli chodzi o iPhone :D A czy mogę zrobić tak ,że następne zakupione rzeczy przez mojego brata zostaną "wysłane" też do mnie? I czy jak przeniosę zakupione pozycję z iPhone na mojego kompa to czy zostaną u brata?

#9 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 14 sierpnia 2011 - 20:20

Kolekcja domowa... Udostępniłem sobie muzykę poprzez ten ciekawy ficzer [:)] i... iPhone nie daje rady. Wybieram swoją bibliotekę i nic nie wyświetla, a posiadam trochę muzyki. Wszystko robiłem zgodnie z zaleceniami producenta.

#10 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 10:44

Hmm.. U mnie na Itunes for windows x64 + Ipod Touch 32GB i brata 8GB chodzi idealnie. Filmy i muzykę można bez problemu otwierać bezpośrednio z dysku PC ... ;)

#11 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 sierpnia 2011 - 08:26

oba urzadzenia sa w zasiegu tej samej sieci wifi?

#12 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 17 sierpnia 2011 - 13:32

czacha, tak.

#13 maximus600

maximus600
  • 61 postów

Napisano 17 marca 2012 - 10:48

Kolekcja domowa logowanie problem Witam i pozdrawiam. Proszę o poradę bo próbowałem już wszystkiego i nic nie pomaga. Otóż mam PC na którym mam bibliotekę iTunes. Z biblioteki tej korzystają 2 ipady oraz ATV 2. Wszystko śmiga w zasadzie w porządku tylko jest jedna rzecz która naprawdę mnie wkurza. Włączam kolekcję domową na PC ( działa 24 godziny na dobę ) i słucham sobie muzyki przez parę godzin ale regularnie co parę godzin tracę połączenie z iTunes w sieci. Muszę wtedy podejść do PC i wyłączyć kolekcję domową a później ją ponownie włączyć i wtedy znowu przez jakiś tam okres czasu widać ją w sieci. Problem jest bardzo upierdliwy bo akurat zawsze gdy chcę coś odtworzyć na ATV lub na ipad to okazuje się, że biblioteki nie widać w sieci i muszę ponownie wylogować i zalogować kolekcję domową na PC. Moja pytanie jest takie. Czy tak ma być? Z mojego punktu widzenia powinno być tak, że raz włączam kolekcję domową i o niej zapominam od tej chwili zawsze powinna być widoczna w sieci. A może Apple specjalnie wprowadziło takie ograniczenie? Bardzo proszę o poradę bo męczę się już z tym chyba z dwa miesiące i nic nie przychodzi mi do głowy.pozdrawiam

#14 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 19 marca 2012 - 12:46

A nie jest przypadkiem tak, że Windows przełącza dysk twardy w tryb uśpienia po jakimś czasie? I jak podchodzisz do kompa to musisz wznowić prace systemu?

#15 TuŚ

TuŚ
  • 26 postów

Napisano 15 maja 2012 - 10:08

Kolekcja domowa - w drugą stronę iPhone 4s + MacbookPro. Na iPhonie mogę słuchać i przebierać w udostępnionej z Maca bibliotece - wszystko gra. Chciałbym natomiast aby i w iTunes na Macu pokazała się biblioteka z iPhone, czy to działa w obie strony? Dlaczego iTunes nie pokazuje iPhona w "udostępnione"?

#16 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 maja 2012 - 10:19

Nie bardzo rozumiem sens takiej operacji, bo przecież iphone synchronizowany jest z biblioteką itunes. Więc to co ma iphone musi być też w itunes.

#17 TuŚ

TuŚ
  • 26 postów

Napisano 15 maja 2012 - 20:33

Mój nie jest zsynchronizowany bo ma 16gb a bibliotekę na hd mam znacznie wiekszą to raz, dwa: na co dzień pracuję na 2 makach z 2 itunesami. Pytam jedynie czy ta technologia działa w dwie strony?

#18 bob4u

bob4u
  • 20 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 09:29

kolekcja domowa w itunes Witam, 1) W jaki sposób dodać pliki w programie itunes do kolekcji domowej?? (kolekcję domową mam włączoną) 2) Jeżeli do kolekcji domowej będę miał dodane filmy to jestem w stanie strumieniowo odtworzyć je na apple tv?? 3) Czy jest jakas możliwość aby w itunes dodać do kolekcji domowej film + plik z napisami do tego filmu, tak aby odtwarzając filmy na aTV ładowały się z napisami?? 4) Jeżeli nie da się zrealizować tego o czym pisałem w pkt 3 w programie itunes to czy jest jakaś mozliwość, jakis dodatkowy program w którym jestem w stanie zrobic bazę filmów z napisami, a który pozwoliłby mi korzystać z niej przez aTV (mam aTV 3 w wersji 5.0.2 więc jb raczej nie jest mozliwy).

#19 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 10:10

Wydaje mi się, że wszystkie odpowiedzi znajdziesz tu: Apple TV

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych