Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Soft 4.2.1.+JB recovery mode iPhone 3G

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 diavolloo

diavolloo
  • 4 posts

Posted 05 March 2011 - 19:11

Witam! Miałem problem z moim iPhonem 3G soft 3.1.2. ponieważ podczas instalacji jakiejś aplikacji z cydii telefon się wyłączył, gdy go uruchamiałem to pokazywało się logo apple i restart. Postanowiłem wgrać nowy soft 4.2.1. JB zrobiłem redsn0w w między czasie pokazywały się błędy 1015, 1050 i 1604 ale jakoś się zainstalował soft 4.2.1. W tej chwili telefon jest cały czas w trybie recovery mode, próbowałem recboot, quickPwn (w ogóle mi się nie instaluje) iReb, tinyumbrella i nic nie pomaga. Czy jest jakiś sposób żeby telefon przywrócić do życia

#2 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 05 March 2011 - 19:30

Wgraj aktywowany 4.2.1CF.

#3 diavolloo

diavolloo
  • 4 posts

Posted 05 March 2011 - 19:53

Wgraj aktywowany 4.2.1CF.

No dobra, ale co to za soft, gdzie go znajdę, czy wszystko tam działa normalnie, simlocka da radę zdjąć? Nie jestem aż tak obeznany w tych sprawach.

#4 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 05 March 2011 - 20:07

CF-Custom Firmware. A z simlokiem to będziesz miał problem jako ze wgrales oryg 4.2.1. Jedyna metoda na dziś to wgranie iPad BB, co łączy się z utrata GPS.

#5 diavolloo

diavolloo
  • 4 posts

Posted 05 March 2011 - 20:20

CF-Custom Firmware.
A z simlokiem to będziesz miał problem jako ze wgrales oryg 4.2.1.
Jedyna metoda na dziś to wgranie iPad BB, co łączy się z utrata GPS.

Nie uaktualniłem softu przez iTunes tylko wgrałem pobrany wcześniej z jakiejś strony no ale przez iTunes, uaktualnij + shift, czyli nie był to soft oryginalny. Kurde nie wiedziałem że jak wgram iPad BB to utracę GPS jak robiłem JB redsn0we to zaznaczyłem tę opcję.

#6 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 05 March 2011 - 20:28

To trzeba było pytać przed, a nie po fakcie.

#7 diavolloo

diavolloo
  • 4 posts

Posted 05 March 2011 - 20:37

To trzeba było pytać przed, a nie po fakcie.

To nie wniosło wiele do tematu.

Najważniejszą rzeczą jest teraz w jaki sposób uruchomienić iP?

#8 pajdabboy

pajdabboy
  • 11 posts

Posted 20 April 2011 - 02:13

Zrob restore IP w Itunes do softu 4.1 - na koncu wywali blad ale tel bedzie mial juz 4.1. Nastepnie uzyj tinyumberlla do wykopania go z recovery mode - mi na 4.2.1 ni cholere nie dzialalo i caly dzien sie z tym glowilem - dopiero na 4.1 poszlo. Nastepnie uzyj redsn0w do przeprowadzenia upgradeu do 4.2.1 - nie zaznaczaj juz basebandu z ipada jesli wczesniej wgrywales przy jb i sim-unlocku.

#9 matej9

matej9
  • 1 posts

Posted 18 August 2011 - 10:10

Problem Witam, to moj piwerwszy post na forum, potrzebuje jak najszybszej odpowiedzi ponieważ sprzedalem telefon a nie mogę go wysłać, problem wyglada bardzo podobnie jaki jest w temacie, opisze cala sytuacje posiadalem iphone 4.2.1 jb ze zrobionym bb po czym przy sprzedazy postanowilem usunac wszystko z telefonu lecz nie wiedzialem ze tak to sie skonczy, na iphonie wyswietla mi sie teraz tylko znaczek itunes, probowalem wielu rzeczy jak wchodzenie w dfu i wgrywanie jeszcze raz 4.2.1 cf, jak już napisalem bardzo mi zalezy na czasie i prosze kogos o pomoc jak krok po kroku ominac ten problem

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users