Witam.
Mam jak w temacie IPoda Classic z 2009r. Nie reaguje na żadne przyciski. Ale po podłączeniu do komputera uruchamia się. Można na niego wgrać pliki z Eksplorera, iTunes równierz go widzi i komunikuje sie z nim bez problemu. Zrobiłem aktualizację oprogramowania który przeszedł bez problemu.
Problem jest w tym, że cały czas widnieje na pasku na ekranie Ipoda zamknięta kłódeczka.
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fcf7bb8c60effe2c.html]DSC_2452.JPG | student73 | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl[/url]
Po odłączeniu kabelka pojawia się takie coś:
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a49f933654a13dad.html]DSC_2453.JPG | student73 | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl[/url]
Tu również widać zamknieta kłódeczkę.
I nic nie można zrobić. nie działają jak mówiłem żadne przyciski łącznie z HOLD.
Sam przełącznik jest elektrycznie sprawny.
I tu pytanie co może byc nie tak z Ipodem. Ma ktoś jakiś pomysł?

IPOD Classic nie działaja przyciski. Dziwne zachowanie urządzienia.
Rozpoczęty przez
Studenciak
, 05 mar 2011 13:31
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 marca 2011 - 13:31
Napisano 05 marca 2011 - 13:49
Nie upadł, ani nic takiego? Bo może to być coś z taśmą od przełącznika HOLD, bo wygląda, jakby był ciągle zablokowany.
Napisano 06 marca 2011 - 09:12
Nie wiem czy upadł. Dostałem go w paczce z UK. Szwagier gdzieś go tam wyszperał. Co do taśmy to jest sprawna bo sprawdziłem na końcówkach co do płyty wchodzą i działa. Właśnie o to chodzi, że jest blokada i sam nie mogę znaleźć przyczyny. Słabo znam te urządzenia i dlatego mam pytanie: jest możliwe jakieś programowe zablokowanie sprzętu?
Pisząc poprzedniego posta stwierdziłem coś jeszcze. Zostawiając na dłużej Ipoda nie tylko zgasło podświetlenie, ale również ekran się całkiem wyłączył. Ale po przełączeniu przełącznika HOLD ponownie ekran się włącza na menu wyboru języka. Czyli płytka odbiera sygnał od przełącznika.
Może teraz komuś coś przyjdzie do głowy o co kaman.
Pozdrawiam
Napisano 04 września 2011 - 19:28
ipod classic
witam mam ten sam problem czy moze ktos wie jak to naprawic .
Caly czas czeka na wybor jezyka ale zaden przycisk nie dziala wiec nie mozna nic zrobic u gory przesuwak hold jak sie go przesuwa to podswietla go tylko czy to te klawisze padly czy co .
Sprawdzalem nawet reset z youtuba to teoretycznie trzyma sie dwa klawisze MENU i ten Srodkowy to dziala.
Prosze o Pomoc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych