Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Bateria 2000mAh

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 leon105

leon105
  • 38 posts

Posted 03 March 2011 - 22:08

Mysle nad zakupem tej oto bateria: Bateria iPhone 2G 616-0320 Nowa 2000 mAh+narzędzia (1474290118) - Aukcje internetowe Allegro

Tylko ona ma 2000mAh a standardowe mają w iphone 1400mAh. Chciałem się dowiedzieć czy ta większa moc nie uszkodzi mi telefonu?

i tak przy okazji jaka jest najnowasze oprogramowanie do 2G? Dopiero co kupiłem telefon i nie jestem już w temacie.

I jeszcze jedno pytanko mi się przypomniało.Nie wiecie gdzie można kupić obudowe do 2G w przystępnej cenie?Na Allegro na nie niestety.

#2 bbolss

bbolss
  • 461 posts

Posted 03 March 2011 - 22:23

w życiu w to nie wierz 2000mah jest fizycznie nie możliwe w tak małej bateri:) to se tylko tak pisze jak będzie miała te 1400 co org to bedzie cud !

#3 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 March 2011 - 22:38

ile ci bateria trzyma? mAh to nie jest moc, tylko pojemność baterii. Oznacza to ni mniej ni więcej ile prądu masz do wykorzystania. Im więcej tym dłużej urządzenie będzie działać. Oczywiście to, że tam jest napisane tyle a tyle wcale nie świadczy o tym, że naprawdę tak jest. To może być albo oszustwo albo chłyt materkingowy. To należało by sprawdzić jakimś miernikiem. najwyższe dostępne oprogramowanie do 2G to 3.1.3 jak w moim podpisie. Z obudową się nie baw - tylko możesz pogorszyć sprawę. Kup gelaskina i zakryj obdarcia.

#4 leon105

leon105
  • 38 posts

Posted 03 March 2011 - 22:44

max 3 godziny ciągłego surfowania na necie. Mam niestety pękniętą szybke, jedna krecha idzie od dołu tak do mniejszej połowy.Da się może to czymś zakryć aby było chociaż mniej widac? Wiem, że są folie "lustra" ale takiego czegoś nie chciał bym mieć.Dzięki za szybkie i konkretne odpowiedzi

#5 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 March 2011 - 22:49

no tak, ale pisałeś o obudowie, nie o szybce. Niestety szybka do 2G jest droższa od szybki 3G i może kosztować prawie tyle co urządzenie, czyli 250-300 zł.

max 3 godziny surfowania to i tak niezły wynik - rozumiem, że po WiFi.

Teoretycznie iPhone 2G/3G i pewnie wyższe - nie wiem, nie miałem - wytrzymują ok 5-6 godzin pracy mieszanej (tel/SMS/gry/internet/xxx)

Jeżeli cały czas korzystasz z dostępu do internetu to pewnie i pobór prądu jest większy, stąd te 3 godziny. Ja bym się nie martwił o ile w normalnych warunkach bateria trzyma 2-3 dni.

ogłoszeń o naprawie szybek jest na allegro pełno np http://allegro.pl/wy...1442067971.html

nie wiem czy to oryginalna szybka ale są tez ogłoszenia o 100 zł droższe, co również wcale nie musi oznaczać oryginalności. Poszukaj na forum polecany serwis

#6 leon105

leon105
  • 38 posts

Posted 04 March 2011 - 13:58

Dzięki za odpowiedzi. Na jakiej zasadzie działa bateria zewnętrzna?ona jest jako bateria dodatkowa czy jak podłącze ją to moc z bateri zew. przechodzi/ładuje baterie którą mamy zamontowaną?

#7 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 04 March 2011 - 15:19

Pojemność to nie moc. Nie ma czegoś takiego jak oryginalne zamienniki do iPhone chyba, ze kradzione z fabryki Foxconn, ale i tak 2G nie jest już produkowany od kilku lat :P Bateria zewnętrzna działa nimal jak ladowarka, podpinasz ja i iPhone działa na zasilaniu zewnętrznym. Żadna moc sie nie zwiększa.

#8 leon105

leon105
  • 38 posts

Posted 04 March 2011 - 17:15

W taki razie dokupie zewnętrzną i do tego w przyszły tygodniu dokupie baterie nową i pójde aby mi ją zamontowali, nowa pewnie i tak będzie dłużej trzymać niż ta stara co ma kilka lat ;-) Wie ktoś może ile taka bateryjka zewnętrzna może wytrzymać na ciągłym siedzeniu na internecie tak orientacyjnie mniej więcej?

#9 Gecko

Gecko
  • 151 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 March 2011 - 18:56

To zależy. Po prostu masz te 1400mAh w iPhonie, a w batce np 1000mAH, po prostu oblicz :D

#10 Telekryss

Telekryss
  • 264 posts
  • SkądiWrocek :)

Posted 04 March 2011 - 23:38

W taki razie dokupie zewnętrzną i do tego w przyszły tygodniu dokupie baterie nową i pójde aby mi ją zamontowali, nowa pewnie i tak będzie dłużej trzymać niż ta stara co ma kilka lat ;-)

Wie ktoś może ile taka bateryjka zewnętrzna może wytrzymać na ciągłym siedzeniu na internecie tak orientacyjnie mniej więcej?

Serdecznie ci odradzam kupna zewnętrznej baterii. Z rok temu zakupiłem ładowarkę solarna do iPhone ,po podłączeniu pokazuje ,że sie ładuje ale w cale tak nie jest. Dla przykładu miałem 10% baterii w iPhone podłączyłem full naładowaną solarkę i przez noc wrosło mi o 15%.
To jest wielka tandeta no chyba że kupisz ładowarkę zewnętrzna za nie mnie niż 100zł.

---------- Wpis dodano o 23:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:34 ----------

Jak kupisz już baterie nowa to nie lataj po serwisach, żeby ci ja wymienili bo zapłacisz 2 razy więcej niż za baterie. Poszukaj w necie filmiku w ,którym krok po kroku jest pokazana jak samemu wymienić baterie. Fakt bateria jest przylutowana do płyty gł ale jeżeli masz w domu lutownice i odrobiny cyny to naprawdę nie jest to problem. Sam w moim pierwszym iPhone 2G wymieniłem baterie bez żadnego problemu

#11 leon105

leon105
  • 38 posts

Posted 05 March 2011 - 00:02

mam znajomego serwisanta co zrobi mi to za dwa piwa więc nie będę sam się w to bawić;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users