Własny eBook
Started by
boosman
, 03 Mar 2011 14:27
2 replies to this topic
Posted 03 March 2011 - 14:27
Witam. Nie znalazłem na forum podobnego tematu. Mam nadzieje, ze kategoria jest odpowiednia. Jestem w tym temacie zupełnie nowy wiec proszę o wyrozumiałość
Chciałbym na appstore wydać własnego e-booka. Ilustrowana bajkę dla dzieci przystosowana do iPada. Bez interaktywnych dodatków tylko same rysunki i treść. I tutaj mam pytanie jak sie do tego zabrać? Rozumiem, ze trzeba posiadać własnego mac'a?, konto? itd. ale czy może ktoś mi doradzić jak wygląda od strony technicznej wydanie własnej książki? Wiem, ze pomocny tutaj może być program InDesign ale co później? czy muszę znać się na programowaniu? czy wystarczy wszytko odpowiednio przekonwertować do odpowiedniego formatu .pdf, epub?
Nie posiadam jeszcze mac'a (chce go kupić w maju/czerwcu). Na razie zbieram informacje za które z góry dziękuje.
pozdrawiam

Posted 03 March 2011 - 15:29
Szczerze nie ma nigdzie na stronach Apple napisane czy istnieje możliwość wrzucenia własnej książki do iBookStore. Chyba tylko przez wydawcę.
Jeśli chcesz zrobić program z e-bookiem w środku to owszem da radę jednak musisz mieć małą wiedzę na temat objective-C. I raczej nie będzie to tylko konwersja do odpowiedniego formatu.
Posted 03 March 2011 - 15:41
Bo iBookStore ma podpisane umowy z wydawcami i tylko w ten sposób można dodać książkę. Jako osobna aplikacja, to już napisał pio11. Możesz natomiast dodać książkę do Kindle, o ile wiem tam nie ma ograniczeń do konkretnego wydawcy.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users