Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukuję nawigacji na iOS…

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
277 odpowiedzi w tym temacie

#176 HashMan

HashMan
  • 7 postów

Napisano 16 lutego 2013 - 14:18

Czy ktos to czyta ?? jakies porady można uzyskac na tym forum ??

#177 Pablo3005

Pablo3005
  • 64 postów

Napisano 09 marca 2013 - 12:02

Nawigacja na Ipad Mini bez Cellular po Wi-Fi ?

Witam

Chciałbym uzyskać informację czy jest jakaś darmowa/ płatna nawigacja na Ipada Mini bez wbudowanego modemu( cellular). posiadam do niego zewnętrzny internet który udostępnia połączenie internetowe. Niestety o ile czytałem Nawigacje typu: Auto Mapa czy Tom Tom wymagają modułu GPS.

Czy jest jakaś alternatywa dla posiadaczy Ipada bez GPS?

Pozdrawiam

Przeniosłem do właściwego wątku. eualex.

#178 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 marca 2013 - 12:15

jak chcesz określać swoją aktualną pozycję bez GPS?

#179 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 09 marca 2013 - 12:44

Tzn. Ipad mini bez 3/4g nie ma gps.

#180 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 09 marca 2013 - 12:48

Obiło mi się kiedyś coś o uszy o zewnętrznych modułach GPS do iPhona kiedyś. Możesz pogooglać czy TomTom obsługuje coś takiego.

#181 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 marca 2013 - 13:04

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie TO.

#182 Albertinho7

Albertinho7
  • 202 postów
  • SkądIstebna

Napisano 09 marca 2013 - 17:13

Witam. Potrzebuję prostej odpowiedzi TYCH CO JEŻDŻĄ JAK JA a nie tych co czytają ghdzieś i potem piszą swoją opinię jak to zwykle jest:) Mam iP 5 i jeżdżę busami po europie do 3,5 tony dostawczymi.. robie 15-20tys miesięcznie. i potrzebuję nawigacji bo moja się zepsuła;/ i teraz pytanie co lepsze: czy kupić za ok 250zł goclever czy jakoś tak urządzenie i wgrać iGO czy coś? czy zakupić nawigację na iphona tomtoma automape czy jakąś inną najlepszą na EUROPE pomijająć PL bo mnie PL nie interesuje:) proszę o prawdziwe wypowiedzi na swoim przykładzie bo od tego zależy czy dojadę czy nie:)

#183 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 12 marca 2013 - 10:20

Myślę, że jestem kompetentny więc odpowiem :) Nawigacji używam odkąd się pojawiły. Przebrnąłem przez iGO, Destinatora, TomToma, Automapę i urządzenia wszelkiej maści: palmtopy Asusa, Acery, Mio, telefony Nokia, iPhone, urządzenia zewnętrzne Garmina. No i oczywiście, zjechałem z nimi całą Europę. Po latach doszedłem do ideału. I powiem tyle, że jeśli wsiadasz do auta i jedziesz gdzieś 50 km to jak najbardziej iPhone się nada. Ale jeśli chcesz mieć pod ręką wygodną nawigację, z komfortowym dostępem do opcji w czasie jazdy (szybka zmiana trasy, zoomowanie ekranu, szybkie znalezienie bankomatu, hotelu, czy też stacji benzynowej na trasie, itp.) to nie baw się w półśrodki, tylko kup zewnętrzne urządzenie. Zalety w porównaniu z telefonem są niewyobrażalne. Pomijam już fakt wielkiego i komfortowego ekranu, ale sama obsługa na takim ekranie jest bardzo wygodna. Poza tym wreszcie możesz normalnie korzystać z telefonu i nie wkurza cię, jak jesteś na szesnastopasmowym rondzie w Rzymie i akurat ktoś do ciebie dzwoni :) Proponuję też w czasie jazdy na drodze klasy B w Rumunii znaleźć na iPhonie najbliższą stację benzynową. Nie da się, trzeba się zatrzymać, za malutki ekran, za czuły dotyk :) W grę wchodzi tylko wygodne urządzenie z dużym ekranem. Ja od roku używam i polecam w ciemno NavRoad VIVO S (475 zł) - ekran 6 cali, rozdzielczość 800x480. Mega wygodne, automapa wygląda jak na telewizorze. Jeśli masz małe autko i wolisz coś mniejszego to polecam NavRoad Auto 2S (360 zł) - te same parametry co VIVO, tylko ekran 5 cali. Podsumowując, próbowałem nawigować z pomocą iPhone. Sorry, nie da się. Być może komuś pasuje mikroskopijny ekranik oraz wybitnie trudne operowanie na nim palcami w trakcie jazdy. Ja wolę zapłacić i mieć mega komfort użytkowania mega wielkiego ekranu HD :) Poza tym, w NavRoadzie nie masz ograniczeń software'owych. Pamięć jest na karcie SD, więc możesz sobie zakupić kartę 32GB i zainstalować Automapę, iGo, czy co tam jeszcze chcesz. Ale jeśli interesuje cię Europa, to polecam jednak Automapę. Dogoniła, a nawet przegoniła konkurencję.

#184 LaserDGL

LaserDGL
  • 26 postów
  • SkądGłogów, PL

Napisano 14 marca 2013 - 22:33

Jaka nawigacja jest najtańsza lub darmowa bez połączenia z internetem. Niestety systemowa mapa dość sporo pobiera danych przez co jest to w pewnym sensie nieopłacalne. Przypuszczam, że istnieje jakaś nawigacja która jest tania a przynajmniej najtańsza i nie chodzi mi tutaj o wersje na 7 bądź 30 dni tylko na minimum rok lub na stałe. Co polecacie ? Czy może jest coś darmowego ? I nie chodzi mi tutaj o coś nielegalnego - w grę wchodzą tylko wszystkie formy legalne po prostu aplikacja w AppStore.

#185 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 15 marca 2013 - 08:45

Automapa jest najtańsza

#186 Tobjas

Tobjas
  • 5 postów

Napisano 30 marca 2013 - 13:02

A ja proponuje darmowa nawigacje Waze. Znajdziecie ja w AppStore. Nawigacja jest online wiec potrzebny tylko pakiet internetowy ale w dzisiejszych czasach raczej kazdy ma w smartfonie internet. Nawigacja w Polsce dopiero sie rozwija ale z kazdym dniem mozna odczuc roznice. U nas narazie sa mapy miast i glownych ulic ale super plusem jest to ze kazdy uzytkownik moze dodawac(budowac) swoje drogi i tak powstaje siatka drog. Prowadzi bardzo dobrze, wedlug mnie lepiej niz Navigon, iGo, automapa i inne tego typu Yanosiki. Dla mnie fajna rzecza jest to ze mozna wybudowac sobie ulice i miejsca ktorych np mapy google czy automapy nie maja i trzeba czekac laskawie az zrobia aktualizacje map. Jezeli jakiejs drogi nie ma mozna wybrac opcje budowy drog i tak gdzie jedIemy to buduje za nami droge ;) jeszcze raz polecam, idealna do omijania korkow, info o radarach, policji, wypadkach i innych utrudnieniach. Dodam jeszcze to ze 90% Europy jest juz w pelni pokryta a od niedawna jest w Polsce ;)
[url=http://world.waze.com]Free GPS Navigation with Turn by Turn - Waze[/url]

#187 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 06:32

Waze to rzeczywiście najlepsza spośród nawigacji online. Dodatkowo jest połączeniem nawigacji i programu społecznościowego. Możemy widzieć na ekranie osoby, które używają tego programu i nas mijają, przesyłać im wiadomości itp. Super rzecz. :) Niestety, ma dwie wady: 1) jest online, więc nie nadaje się za granicę, a szkoda, bo właśnie tam jest najbardziej rozwinięta. 2) infrastruktura sieci GSM na zadupiach nadal jest kiepska. Używałem jej jeżdżąc po Bieszczadach i niestety, musiałem się przestawić na AM, bo nie było zasięgu GSM, co za tym idzie nie było map :( Myślę, że za kilka lat, kiedy zniknie roaming, przynajmniej w UE, będzie można jej używać i wtedy wyprze klasyczne nawigacje.

#188 kingmysza

kingmysza
  • 1 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 18 kwietnia 2013 - 17:16

podczepię się do tematu z pytaniem : Poszukuje nawigacji która po podłączeniu laptopa do "łódki" będzie obsługiwała i pobierała wszystkie informacje to znaczy prędkość wiatru, pogodę etc. chodzi oto żebym mógł to obsługiwać na laptopie z pobranymi danymi z łódki...

#189 Liro

Liro
  • 23 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 23:00

Nawigacja topograficzna ... Czy ktoś z was obrabial temat? Znalazłem w necie pare programów, niestety ozi explorer jeszcze nie ma pod ipada. W tych które są nie wiem jak z importem map z oziego lub dostepnoscia map polskich... No i ceny różnie atrakcyjne..

#190 pol

pol
  • 67 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 12:25

właśnie ciężko, Traceo, Topo Maps, Motionx gps a coś co czyta mapy trekbuddy nie znalazłem.

#191 molsar

molsar
  • 360 postów

Napisano 26 czerwca 2013 - 08:35

nagrywanie trasy off-road na iPhone4 Hej, obecnie używam google maps jako nawigacji na wyprawy off-roadowe i wydaje sie byc dla mnie dosyc skuteczna. Jednej rzeczy mi bardzo brakuje: nagrywania trasy. Czy znacie jakaś aplikacje, która tak samo łatwo i szybko łapie sygnał GPS jak google maps i nagrywa trase? Ostatnio kupiłem "MotionX-GPS v20.0" i prawie w ogóle nie łapie GPS...a w ten czas google bardzo ladnie trzyma lokalizacje... Chciałem mieć możliwość potem powtórzenia swojej trasy...

#192 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 czerwca 2013 - 20:52

Możliwość wyznaczania tras przełajowych i zapis trasy do pliku posiada iAM

#193 molsar

molsar
  • 360 postów

Napisano 01 lipca 2013 - 07:49

nie wiem co to za soft , nie moge go znalezc. Podales chyba jakas mocno skrótowa forme...
W kazdym razie troche poszukalem i narazie jestem zadowolony z Easytrails GPS the perfect iPhone application for outdoor, tracker GPS

Ladnie zapisuje trasy, mozna dodawac punkty z fotkami, edytowac je.
Pod jednym przyciskiem jest server WWW - do wymiany plikow tras przez WiFi :D (export, import).
Wszystko mozna tez eksportowac np. przez maila bezposrednio z aplikacji lub szarowac na FB itp.
Mozna narysować sobie trasy w google maps i potem zaimportowac.
Po dodaniu punktu lub trasy mozna nawigowac (turn by turn) wybierajac "google maps" lub "apple maps".
(uruchmia wtedy dana aplikacje odrazu z wybranym nawigowaniem)

#194 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lipca 2013 - 18:25

Przepraszam :) miałem na myśli AutoMapę iOS Edition

#195 kbrs

kbrs
  • 88 postów

Napisano 14 sierpnia 2013 - 11:34

Ktoś może wie co się stało z darmowym Navigonem? Nie mogę go znaleźć na Appstorze, mam aplikację na telefonie ale jest problem z dźwiękiem, skasowały się komendy głosowe (nie mam pojęcia czemu) i nie chcą się ściągnąć. Pomyślałem że może lepiej ściągnąć cała appke ponownie, ale póki co to nie widzę w ogóle takiej opcji.

#196 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 postów

Napisano 14 sierpnia 2013 - 11:48

Koniec umowy t-mobile - navigon i aplikacja wylatuje z AppStore

#197 kbrs

kbrs
  • 88 postów

Napisano 14 sierpnia 2013 - 17:22

Szkoda, są jakiejś inne darmowe nawigacje które polecacie?

#198 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 15 sierpnia 2013 - 17:00

Nie ma darmowej nawigacji w App Store.

#199 maciek1027

maciek1027
  • 100 postów

Napisano 15 sierpnia 2013 - 20:24

Wydajcie te parę złotych na AutoMape, Krzysio zawsze doprowadzi was do celu :)

#200 Namche

Namche
  • 29 postów

Napisano 26 października 2013 - 07:53

Witam Czy ktoś korzysta z map na Garmina, ale nie Garmina, na ipadzie ? Jest wiele map topo w formacie .img, ale nie mających z firmą Garmin nic wspólnego. Wyczytałem w internecie, że są 3 aplikacje, które na to pozwalają ale albo wymagają jailbreak, albo są w fazie eksperymentów, albo ciężko znaleźć jakieś opinie o nich: Navitel Navigator Navit TwoNav Czy ktoś korzysta z któregoś z tych aplikacji ? Czy użył ich do wgrania mapy w formacie .img innej niż Garmina ? Czy ktoś zna inne metody lub ma jakieś opinie o możliwości wgrania map w formacie .img do iPada?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych