Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukuję nawigacji na iOS…

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
277 odpowiedzi w tym temacie

#226 pavelvojtek

pavelvojtek
  • 12 postów
  • SkądLegnica, PL

Napisano 15 kwietnia 2014 - 13:16

Zadałem proste pytanie, a Ty nawet nie potrafisz odpowiedzieć zwięźle i na temat... Ale ok!
PS Nie każdego stać na takie rarytasy jak Ty masz i szukają pomocy w sieci.

Jeśli nie ma takiej "darmowej" nawigacji to jaka nawigacja jest działająca w trybie offline?

Przecież ci odpisał, ze nie. Wiec luzuj :-)
Odpowiedz tez już padła wyżej. 9€ to nie majątek, więc się opłaca.

#227 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2014 - 14:28

Zadałem proste pytanie, a Ty nawet nie potrafisz odpowiedzieć zwięźle i na temat... Ale ok!
PS Nie każdego stać na takie rarytasy jak Ty masz i szukają pomocy w sieci.

Jeśli nie ma takiej "darmowej" nawigacji to jaka nawigacja jest działająca w trybie offline?

Generalnie jak kogoś stać na telefon za 1,5-2,5k to i stać go na aplikacje za 30-40zł.

- - - Połączono posty - - -

Odpowiedzieć też umiem, ale Ty masz wielkie problemy z rozumieniem tego co czytasz. Ale to nie mój problem.

#228 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 15 kwietnia 2014 - 15:09

Ja używam Sygica, na promocji można za 9e kupić na Europę.

A możesz podać gdzie, bo w AppStore jest po 69 EUR ?

#229 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 06:08

Czy na Iphone jest darmowa nawigacja działająca w trybie offline?!

Nie.

A możesz podać gdzie, bo w AppStore jest po 69 EUR ?

Sygic Europe kupiłem około rok temu chyba za 19€. Raz na jakiś czas robią takie jednodniowe strzały promocyjne. Według mnie najlepsza opcja zakupu, bo aktualizacje map są za darmo dożywotnio. Co prawa za 9€ nie widziałem, ale zawsze warto szukać :)

#230 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwietnia 2014 - 08:31

Nie.

Sygic Europe kupiłem około rok temu chyba za 19€. Raz na jakiś czas robią takie jednodniowe strzały promocyjne. Według mnie najlepsza opcja zakupu, bo aktualizacje map są za darmo dożywotnio. Co prawa za 9€ nie widziałem, ale zawsze warto szukać :)

Ja kupowałem właśnie na takiej promocji jakieś 2 lata temu, wersja Europa wschodnia za 9e.

#231 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 kwietnia 2014 - 09:37

Waze działa w ten sposób, że jak się trasę wybierze w zasięgu internetu, to później działa offline. Działa dobrze, bo również w wypadku zmiany trasy w trakcie jazdy dostosowuje się odpowiednio. Całkiem przyzwoite rozwiązanie swoją drogą.

#232 pol

pol
  • 67 postów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 09:41

Witam!
Od kilku dni czytam wszystkie tematy na forum, gdzie wciąż nie ma odpowiedzi...

Czy na Iphone jest darmowa nawigacja działająca w trybie offline?!

Prosto i z górki... TAK lub NIE?
Bo wciąż odpowiedzi nie znalazłem - każdy zakładany wątek odbiega od tematu, kończy się na czymś innym.
Pozdrawiam!

tak
Navigation for Android, iOS, BADA 2.0 | be-on-road

#233 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 14:55

tak
Navigation for Android, iOS, BADA 2.0 | be-on-road

"Offers In-App Purchases".
Eastern Europe: 32,00€
Central Europe: 29,99€

Za darmo masz tylko online'owe OSM i tyle w temacie :)

#234 pol

pol
  • 67 postów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 15:04

"Offers In-App Purchases".
Eastern Europe: 32,00€
Central Europe: 29,99€

Za darmo masz tylko online'owe OSM i tyle w temacie :)

OSM są OFFLINE, płatne są mapy komercyjne i tyle w temacie :D

#235 adio

adio
  • 133 postów

Napisano 16 kwietnia 2014 - 18:46

OSM są OFFLINE, płatne są mapy komercyjne i tyle w temacie :D

Dokładnie. Aplikacja oferuje możliwość pobrania bezpłatnie OSM, które mogą być używane w trybie offline (mapa Polski waży ok. 200 MB i została wydana pod koniec stycznia 2014 r.). Użytkownik ma możliwość zakupienia również map komercyjnych (dokładnie nie pamiętam producenta).

#236 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 17 kwietnia 2014 - 05:56

Fakt, musiałem zainstalować żeby sprawdzić. No cóż, rzeczywiście jest za free na OSM, ale po zobaczeniu tego programu na własne oczy, to chyba jednak wolałbym zapłacić te kilkanaście € :)

#237 robert.kasia10

robert.kasia10
  • 46 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 11:33

Nie.

Ja kupowałem właśnie na takiej promocji jakieś 2 lata temu, wersja Europa wschodnia za 9e.

Czy osoby posiadające sygic Europa mogą sie wypowiedzieć co do kwesti map? Zastanawiam sie czy da sie wgrac tylko wybrane przeze mnie kraje (jeżeli tak to jak to sie odbywa), czy muszę wgrac wszystkie mapy? Jakiej wielkości jest cała mapa Europy oraz z osobna mapa uk, pl, de?
Z góry dzięki za odpowiedz.

#238 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 14:09

PL: 101 MB UK: 337 MB DE: 591 MB

#239 robert.kasia10

robert.kasia10
  • 46 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 15:55

PL: 101 MB
UK: 337 MB
DE: 591 MB

Dzięki za odpowiedz. Jeszcze jak bym mogła prosić o wielkość mapy Francji i Norwegii.

Czy to oznacza ze mogę sobie spokojnie wgrac tylko te mapy z pakietu Europa bez wgrywanie map pozostałych państw?

Pozdrawiam!

#240 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 16:14

FR: 569 NO: 107 Takm każdy kraj instalujesz osobno.

#241 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 postów

Napisano 19 kwietnia 2014 - 19:37

Witam A czy ktoś z forumowiczów używał map sygic po Europie ? Ciekaw jestem jak sie sprawują?

#242 robert.kasia10

robert.kasia10
  • 46 postów

Napisano 20 kwietnia 2014 - 01:41

FR: 569
NO: 107

Takm każdy kraj instalujesz osobno.

Super, dzięki za odpowiedz, bardzo mi to pomogło! Pozdrawiam serdecznie

#243 klool

klool
  • 43 postów

Napisano 21 kwietnia 2014 - 17:25

Pewnie dobrze się sprawują gdyż sygic ma mapy tomtoma.

#244 adio

adio
  • 133 postów

Napisano 30 kwietnia 2014 - 10:19

W App Store pojawiła się ciekawa aplikacja "Panorama Firm Nawigacja". Program bazuje na aplikacji nDrive (który zawiera mapy TomTom). Aplikacja umożliwia pobranie bezpłatnie map TomTom datowanych na Q3 2013 i korzystanie z pełnej funkcjonalności offline :)

#245 grubson94

grubson94
  • 17 postów

Napisano 01 lipca 2014 - 16:49

Witam serdecznie. Potrzebuję nawigacji która podczas jazdy zarejestruje cała przebytą drogę, następnie zapisze ją, a potem poprowadzi mnie wyznaczoną wcześniej trasą. W Navigonie nie znalazłem takiej opcji. Pomoc potrzebna natychmiast!

#246 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 02 lipca 2014 - 08:39

Twoje pierwsze życzenie oferuje praktycznie każdy program mapowy. Tylko to się nie nazywa "przebyta droga" tylko ścieżka (track). Może to być np. plik GPX, lub KML. Gorzej ma się sprawa w drugą stronę. Program nawigacyjny nie może prowadzić po ścieżce. On musi mieć "waypointy" czyli punkty w ilości minimum dwóch sztuk (początek i koniec). Za pomocą takich danych sam wyznacza trasę w oparciu o infrastrukturę drogową, biorąc pod uwagę ulice jednokierunkowe, drogi o wielu pasach ruchu, ronda, estakady, zakazy wjazdów, itp. Logicznym jest, że w miastach praktycznie nigdy nie jedziesz w jedną i drugą stronę po tym samym pasie i przez te same uliczki, prawda? Tak więc nie da się :)

#247 grubson94

grubson94
  • 17 postów

Napisano 02 lipca 2014 - 09:04

Mógłbyś wiec powiedzieć gdzie taka opcje "track" znajdę w Navigonie (akurat tą nawigacje posiadam)? Ewentualnie jestem w stanie zakupić inną, dobrą aplikacje offline.

#248 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 02 lipca 2014 - 10:07

Navigona niestety nie mam i nie znam, więc nie pomogę. Z nawigacji komercyjnych na pewno Automapa ma zapis ścieżki. Lub jakikolwiek program nienawigacyjny, ale mapowy z rejestracją śladu, np. Maps With Me z mapami offline całego świata, czy też Galileo Offline Maps, MotionX GPS.

#249 jikex

jikex
  • 2 postów

Napisano 23 lipca 2014 - 19:04

Nie jestem pewny czy to dobry temat, więc w razie czego z góry przepraszam. Szukam aplikacji, która pozwala na tracking (zapamiętywanie przebytej drogi), ale nie chodzi mi o jazdę samochodem, tylko o wycieczkę pieszą po górach. Aplikacja musi też pozwalać na skopiowanie zapamiętanych tras na komputer. Ktoś może coś polecić?

#250 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 23 lipca 2014 - 19:10

Endomondo wybierach chodzenie , zapamietanie, wysylanie na facebooka wzniesienia zejscia w dół co tylko chcesz cuda na patyku. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 13

0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych