Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone - białe kwadraty zamiast ikon aplikacji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ter

Ter
  • 33 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 01 marca 2011 - 07:38

Witam, Posiadam iPhone 4 z najnowszym softem. Ostatnio ikony które uruchamiały aplikacje zamiast swoich kolorów itp wybieliły się i są całkowicie białe. Nie wszystkie ale wiele z nich. Wie ktoś może czego jest to przyczyna i jak to naprawić nie musząc wgrywać od nowa tych aplikacji? Dodam, że działają one normalnie. Pozdrawiam

#2 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 marca 2011 - 08:39

Dołączona grafika

takie cos?

Niestety,kiedys to mialem - pomagal reinstall co wiazalo sie z utrata save-gamow. Do dzis nieznam powodu

#3 Ter

Ter
  • 33 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 01 marca 2011 - 11:11

Dokładnie tak, o to mi chodzi. Ktoś ma na to sposób oprócz reinstall?

#4 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 marca 2011 - 14:32

ew. mozesz zrobic restore

#5 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 marca 2011 - 22:05

@Ter - telefon po JB oczywiście? @MurcieFan - niektóre (teraz już chyba wszystkie) gry utrzymują save'y nawet po usunięciu ;)

#6 kuba.plaz

kuba.plaz
  • 1 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 13:29

czy znalazł ktoś rozwiązanie tego problemu!!! denerwują mnie te białe ikonki prosze o pomoc

#7 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 kwietnia 2011 - 13:38

Miałeś zrobiony JB ale tethered i po resecie masz takie ikony zresetuj lub uruchom z opcja tethered boot lub na nowo JB. Moge sie mylic bo zwykle po tethered tel sie zawiesza na logu ale jak gdzies to juz widzialem i tak mi sie skojarzyło. Tak czy owak na nowo JB i bedzie działało

#8 kapiko17

kapiko17
  • 11 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 09:53

Witam mam praktycznie nowego iPhone 4 z tym samym problemem bez jailbreak'a. Nie zrobiłem go po prostu bo nie miałem takiej potrzeby . Na poprzednim iPhone 2g jailbreak nie sprawił mi najmniejszych problemów , ale na nowym bez konieczności nie chcę grzebać. Czy jest szansa rozwiązania tego problemu bez jailbreak'a?

#9 minime

minime
  • 15 postów

Napisano 15 sierpnia 2013 - 04:20

Podbijam ten nieco już zakurzony temat, bo zachodzę w głowę, co powoduje ten problem u mnie. Więc w skrócie: iPhone 4 GSM, iOS 6.1.3, tethered jailbreak przez sn0wbreezed. SBSettings + Activator. Wszystko działa doskonale, ale... od czasu do czasu wszystkie pulpity wypełniają się białymi ikonami. Są to ikony, które ukryłam przez SBSettings oraz różne inne, których kliknięcie powoduje np. wejście do konkretnych ustawień (dajmy na to- wifi ). Pierwszy raz pojawiło się to wtedy, gdy wpadłam na genialny pomysł zarządzania programami z poziomu iTunes, kliknęłam synchronizację i bach - Cydia nie działa, wszystko zawalone białymi ikonami. Retart + iBooty i wszystko wróciło do normy. Aż do momentu, kiedy ściągnęłam z appstore, zainstalowałam i użyłam po raz pierwszy oficjalną aplikację skype - znowu to samo i konieczność restartu z iBooty (Cydia i wszelkie jb programy przestały działać). Wiec stało się to jakby "spontanicznie" w środku normalnego używania telefonu, co mnie trochę martwi, bo w podroży, bez dostępu do PCta jest to spory kłopot. Długo szukałam odpowiedzi, na innym forum ktoś zdiagnozował to jako "Crash springbordu" (? nie wiem, nie znam się), ale w niczym mi to nie pomogło. Więc może ktoś z was miał podobne doświadczenia i wie, z czego to może wynikać, co mogę zrobić albo czego nie robić, żeby się to nie powtórzyło?

#10 nodi32

nodi32
  • 588 postów
  • SkądRadom!

Napisano 15 sierpnia 2013 - 06:15

Podbijam ten nieco już zakurzony temat, bo zachodzę w głowę, co powoduje ten problem u mnie.

Więc w skrócie:

iPhone 4 GSM, iOS 6.1.3, tethered jailbreak przez sn0wbreezed. SBSettings + Activator.
Wszystko działa doskonale, ale... od czasu do czasu wszystkie pulpity wypełniają się białymi ikonami.

Są to ikony, które ukryłam przez SBSettings oraz różne inne, których kliknięcie powoduje np. wejście do konkretnych ustawień (dajmy na to- wifi ).

Pierwszy raz pojawiło się to wtedy, gdy wpadłam na genialny pomysł zarządzania programami z poziomu iTunes, kliknęłam synchronizację i bach - Cydia nie działa, wszystko zawalone białymi ikonami.

Retart + iBooty i wszystko wróciło do normy.

Aż do momentu, kiedy ściągnęłam z appstore, zainstalowałam i użyłam po raz pierwszy oficjalną aplikację skype - znowu to samo i konieczność restartu z iBooty (Cydia i wszelkie jb programy przestały działać).

Wiec stało się to jakby "spontanicznie" w środku normalnego używania telefonu, co mnie trochę martwi, bo w podroży, bez dostępu do PCta jest to spory kłopot.

Długo szukałam odpowiedzi, na innym forum ktoś zdiagnozował to jako "Crash springbordu" (? nie wiem, nie znam się), ale w niczym mi to nie pomogło.

Więc może ktoś z was miał podobne doświadczenia i wie, z czego to może wynikać, co mogę zrobić albo czego nie robić, żeby się to nie powtórzyło?

Jak będziesz miała taką sytuacje to rób respring a nie reboot. :) tez tak kiedyś miałem i respring pomagał :P

#11 minime

minime
  • 15 postów

Napisano 15 sierpnia 2013 - 18:45

Ach, no przecież! Dziękuję za radę, tak zrobię następnym razem. To się wydaje zupełnie logiczne, ale jednak - cóż - nie wpadłam na to. Jeszcze raz dziękuję.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych