siema
próbuję podłączyć router tp-link tl-wr340g do liveboxa ale nie wychodzi mi. a byłoby dobrze jakby to zadziałało ponieważ LB i telefon łączą się przez wifi jak chcą i kiedy chcą, tak samo jest z kompem. wcześniej miałem tp-linka pod kablówką i hulało aż miło. proszę o pomoc.

Połączenie Livebox Z Tp-Link
Rozpoczęty przez
chris125
, 27 lut 2011 15:26
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 lutego 2011 - 15:26
Napisano 27 lutego 2011 - 15:37
Jakoś nie stylistycznie napisałeś to zdanie i ciężko się domyśleć o co Ci chodzi. Po pierwsze TP-Linka nie podłączysz zamiast LB bo to jest router DSL a LB i neostrada działa na ADSL. Możesz ewentualnie wyłączyć w LB całkowicie wifi, podłączyć ethernetem tego TP-Linka, ustawić go w tryb Access Pointa i wtedy korzystać z sygnału wifi TP-Linka
Napisano 27 lutego 2011 - 15:46
no właśnie o to mi chodzi ale nie wiem jak to wszystko skonfigurować. komp widzi liveboxa i tp-linka po wifi ale nie chce się połączyć z tym drugim. w tp-linku kabel wpinam do wanMożesz ewentualnie wyłączyć w LB całkowicie wifi, podłączyć ethernetem tego TP-Linka, ustawić go w tryb Access Pointa i wtedy korzystać z sygnału wifi TP-Linka
Napisano 27 lutego 2011 - 15:49
Linię telefoniczną wpinasz do LB i to on ma internet. Do LB do żółtego portu podpinasz kabel sieciowy i wpinasz go do portu LAN! (nie WAN) w TP-Linku.
Ale najpierw podłącz samego TP-Linka do kompa zmień jego adres IP z 192.168.1.1 na jakiś inny np z końcówką 100 i od razu ustaw go w tryb pracy Access Point, skonfiguruj sobie przy okazji wifi. Jak to zrobisz podłącz go tak jak napisałem powyżej i będzie Ci śmigało
Napisano 27 lutego 2011 - 16:04
kiedy wpisuję 192.168.1.1 otwiera mi się strona LB
Napisano 05 marca 2011 - 18:08
ok wszystko działa. temat do zamknięcia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych