Witam
Gdy sie połącze iphonem do mojego routera to wywala mi neta i nie ma go nigdzie ani na kompie ani na iphone. Kompa mam połączonego również przez wifi. Żeby znowu był musze zresetować router i podłączyć kompa kablem a nastepnie wlaczyć w kompie wifi i dopiero odłączyć kabel (i tak dopiero za którymś razem, za pierwszym rzadko sie łączy) Jeśli w iphone wyłącze wifi to nie ma żadnych problemów z internetem. Jak tylko włącze w IP wifi i połącze sie do mojego routera to odrazu neta wywala. Czasem udało mi sie połączyć i był internet i na kompie i na IP ale rzadko sie tak zdarza. Od czego to zależy i co powinienem zrobić? Nie wiem czy to problem z Iphonem czy z Routerem. Router Asmax AR 1004g-v2 Internet z Netii. Dodam jeszcze że łączyłem sie również Sony Ericssonem Hazel oraz innymi urządzeniami przez wifi i nie było problemów.

Wywala internet po połączeniu IP przez wifi do routera Asmax.
Rozpoczęty przez
stunter_jp
, 25 lut 2011 21:11
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 lutego 2011 - 21:11
Napisano 25 lutego 2011 - 21:15
Prawdopodobnie na jednym z urzadzen podlaczonych do routera masz ustawiony statyczny adres IP. WSZYSTKIE musza byc ustawione na DHCP.
//T
Napisano 25 lutego 2011 - 21:43
Mógłbyś wytłumaczyć jak to zmienić?
dodam jeszcze że gdy wywali neta po połączeniu IP to na kompie skype sie normalnie laczy, więc net jest ale nie ma http?
---------- Wpis dodano o 21:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:28 ----------
sprawdziłem i mam dhcp na obu urządzeniach i nawet jak w komputerze wyłącze wifi i IP jest jedynym połączonym urządzeniem to i tak nie ma na nim internetu
---------- Wpis dodano o 21:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:36 ----------
i jeszcze dodam że na IP też działa tylko skype a strony sie nie otwieraja
dodam jeszcze że gdy wywali neta po połączeniu IP to na kompie skype sie normalnie laczy, więc net jest ale nie ma http?
---------- Wpis dodano o 21:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:28 ----------
sprawdziłem i mam dhcp na obu urządzeniach i nawet jak w komputerze wyłącze wifi i IP jest jedynym połączonym urządzeniem to i tak nie ma na nim internetu
---------- Wpis dodano o 21:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:36 ----------
i jeszcze dodam że na IP też działa tylko skype a strony sie nie otwieraja
Napisano 25 lutego 2011 - 21:45
Na iPhonie wejdz w ustawienia, WiFi, kliknij na niebieska strzalke przy sieci WiFi do ktorej jestes podlaczony. Adres IP powinien byc ustawiony na 'DHCP'.
Na Windows znajdz 'polaczenia sieciowe', we wlasciwosciach polaczenia sieci lokalniej i bezprzewodowej wybierz wlasciwosci 'internet protocol' (TCP/IP) . Wszystko powinno byc ustawione na uzyskaj adres automatycznie.
//T
Napisano 25 lutego 2011 - 22:20
wszystko jest tak jak napisałeś.
Napisano 27 lutego 2011 - 00:03
Pomogło wyzerowanie ustawień sieci w IP. Temat do zamknięcia
Napisano 24 marca 2012 - 10:27
witam. mam dokładnie ten sam problem. Próbowałem 'wyzeruj ustawienia sieciowe' w iPodzie touch, ale nadal bez rezultatu - jak mi na asmaxie net wywalało tak wywala - mógłbyś dokładniej napisać jak rozwiązałeś problem? z góry dzięki
Napisano 24 marca 2012 - 11:17
Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż pół roku. Znajdź aktualny wątek traktujący o tym samym problemie i w nim kontynuuj dyskusję. Zamykam.Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych