Illustrator - problem zmiany opcji
Rozpoczęty przez
EmotiCon02
, 25 lut 2011 12:14
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 lutego 2011 - 12:14
Ściągnąłem sobie triala Illustratora CS5 z adobe.com, mam problem ze zmianą narzędzia. Tam gdzie mam przybiornik to pod prawym klawiszem jest opcja zmiany np. w Rectangle Tool kwadratu na koło no i nie mogę tego zrobić prawym przyciskiem. Ściągnąłem drugi raz, usunąłem starą wersję i zainstalowałem przed chwilą pobrany plik - bez skutku.
W Photoshopie to wszystko działa :/

Napisano 25 lutego 2011 - 16:06
jesli mowisz o tym

to szczerze mowiac pierwsze slysze zeby zmienialo sie przy pomocy prawego przycisku myszki, u mnie od zawsze dziala klikniecie i przytrzymanie, lub skroty klawiaturowe; w PS tak samo

to szczerze mowiac pierwsze slysze zeby zmienialo sie przy pomocy prawego przycisku myszki, u mnie od zawsze dziala klikniecie i przytrzymanie, lub skroty klawiaturowe; w PS tak samo
Napisano 25 lutego 2011 - 17:37
U mnie przytrzymanie nie działa. :/ a jak to robisz za pomocą skrótów?
Napisano 25 lutego 2011 - 21:13
Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o wywołanie takiego menu. To zdjęcie pochodzi z PSa, gdzie wszystko działa.
[ATTACH=CONFIG]8161[/ATTACH]
Napisano 26 lutego 2011 - 15:13
tak, w PS dziala: przytrzymanie lewego klawisza myszy, prawy klawisz myszy i skrot klawiaturowy (akurat w przypadku wypelnien jest to G albo shift+G do zmiany narzedzia z danej grupy)
w illustratorze wywolanie tego:

tak jak pisalem dziala poprzez nacisniecie i przytrzymanie lewego klawisza myszy (jak w PS), ze skrotami jest wiekszy problem bo o ile sie orientuje to nie ma tutaj takiego patentu jak w PS z shiftem a do kazdego narzedzia jest inny skrot (przykladowo prostokat to M, kolo to L itp.)
nie wiem co moze byc przyczyna tego ze nie pojawia sie to menu, moze sprobuj zresetowac preferencje ( Adobe Illustrator CS5 * About preferences )
w illustratorze wywolanie tego:

tak jak pisalem dziala poprzez nacisniecie i przytrzymanie lewego klawisza myszy (jak w PS), ze skrotami jest wiekszy problem bo o ile sie orientuje to nie ma tutaj takiego patentu jak w PS z shiftem a do kazdego narzedzia jest inny skrot (przykladowo prostokat to M, kolo to L itp.)
nie wiem co moze byc przyczyna tego ze nie pojawia sie to menu, moze sprobuj zresetowac preferencje ( Adobe Illustrator CS5 * About preferences )
Napisano 26 lutego 2011 - 17:02
resetowanie preferencji nie zadziałało :/ Nie ma jeszcze jakiegoś sposobu?
Napisano 27 lutego 2011 - 12:00
przykro mi ja nie mam wiecej pomyslow... moze ktos inny pomoze albo sproboj zapytac na forum Adobe
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych