Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

DOKANAŁOWE SŁUCHAWKI a-JAYS Three RECENZJA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 lukasz.michalakk

lukasz.michalakk
  • 9 postów
  • SkądLubin, Poland

Napisano 24 lutego 2011 - 14:26

Witam, ostatnio zauważyłem wasze ogromne zainteresowanie i problemem przy wyborze słuchawek do ipoda. Postanowiłem nieco napisać o pewnym produkcie gorąco polecanym przez forumowiczów MyApple. Są to słuchawki dokanałowe a-JAYS Three, oto kilka słów o tym produkcie. Mam nadzieje, że pomoże wam to w jakiś sposób dokonać wyboru. Więc, ostatnio napotkał mnie mały problem, mianowicie zniszczyłem moje słuchawki dokanałowe sennheiser'a cx 300II. Oprócz tego mam za sobą wiele modeli creative'a apple dokanałowych sony i pionner. Po moich wszystkich przygodach zdecydowałem się na seeny. Używałem ich głównie na siłowni i gdy spieszyłem na zajęcia;) Jestem młodym melomanem, który słucha wszystkiego i bez mojego ipoda classic 120 6g nie ruszam się nigdy z domu. Kiedy słucham muzyki w domowym zaciszu używam senów HD 595. Przy poszukiwaniu nowych słuchawek chciałem poznać coś nowego, interesował mnie mocniejszy bas i oczywiście cena. Nie było mnie stać na polecane Dre on Tour bo mam jeszcze inne kosztowne pasje;) Tak czy inaczej na forum wyszperałem dużo dobrych opinii na temat a-Jayów. Postanowiłem sprawdzić opinie na innych forach, również tych zagranicznych. Po jakimś czasie przekonałem się do nich, sprawdzając po drodze kilka innych modeli. Postanowiłem zaryzykować i kupić kota w worku. Zamówiłem model Three a nie Four, ponieważ nie lubie używać iphone'a do słuchania muzyki (wersja z mikrofonem też jest dostępna).W każdym razie słuchawki kupiłem na allegro skusiłem się darmową przesyłką i końcówkami COMPLY. Zamówienie szło troszkę opieszale ale może to ja jestem niecierpliwy. Otwierając paczkę bardzo dobre wrażenie robi opakowanie producenta. W środku znalazłem kilka zapasowych gumek o rożnych rozmiarach, dwie wtyczki jedna samolotowa a druga to rozgałęźnik na dwa jack'i i taki sobie plastikowy pokrowiec na słuchawki. Słuchawki robią wrażenie wizualne. Bardzo fajnie wykonane, płaskie przewody. Teraz wreszcie o słuchawkach, kurde nie byłem z nich zadowolony. Żadna z gumek nie była w stanie wytłumiać dźwięku i izolować dźwięku z zewnątrz tak jak poprzednie seeny. Próbowałem nawet używać poprzednich gumek, tych od seenów ale na nic to się nie zdało. Zrezygnowany założyłem gratisowe końcówki comply i co? Było znacznie lepiej. Dopiero to pozwala się nimi cieszyć. Świetna izolacja dźwięków zewnątrz plus tłumienie i ten bas. Dopiero przy utworach flac naprawdę nieźle sobie radzą. Są głośne. Jedyna rzecz jaka mnie niepokoi to wokal, który nie jest do konca tak przyjemny jaki był w poprzednich słuchawkach. Najlepiej grają na profilu "wysokie basy". Moja dziewczyna pożyczyła mi swoje słuchawki, dokładnie takie same jak moje poprzednie seeny. I powiem szczerze że tylko nakładki COMPLY ratują sytuacje;) A różnią się przedziałem cenowym. Reasumując, nie mówię, że są ani dobre ani złe;) Pasmo przenoszenia owszem i za to łapa w górę, ale jeśli miałbym wybierać to chyba zostałbym przy niższej cenie i starych słuchawkach;) Więc jeśli decydujecie się na te słuchawki pamiętajcie o piankach comply.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych