Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jakis program do gestow myszy w safari?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Poklos

Poklos
  • 703 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 24 marca 2007 - 14:28

Czy wiadomo cos o programie ktory urychamia "gesty" w safari? mam na mysli gesty musza ktore sa np dostepne w operze...lecz opery nie bede uzywal bo jest do kitu:) mam 10.4.9

#2 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 marca 2007 - 15:17

Dołączę się z pytaniem: a gesty myszy w Finderze? Coś jak StrokeIt na Windows?

#3 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 24 marca 2007 - 15:46

Jest cos takiego jak CocoaGestures (dodaje gesty myszy do kazdej aplikacji napisanej w Cocoa) - niestety u mnie nie działało.
Z Finderem do nie zadziała (to jest Carbon), ale z Path Finderem jak najbardziej.

A jeżeli chodzi o dodatki do Safari to http://pimpmysafari.com ;)

#4 rami

rami
  • 184 postów

Napisano 24 marca 2007 - 16:04

Jest cos takiego jak CocoaGestures (dodaje gesty myszy do kazdej aplikacji napisanej w Cocoa) - niestety u mnie nie działało.

z safari u mnie bez problemu

#5 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 24 marca 2007 - 19:27

Polecam Opere

#6 beta

beta
  • 130 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 marca 2007 - 19:53

A u mnie to jakoś nie chce działać :-( W ogóle nie chce się zainstalować.

Polecam Opere

Miałem najpierw Firefox'a, następnie Operę i pod koniec znów Firefox'a... i zdecydowanie wybieram Safari :P

EDIT: Nie mam zamiaru przekonywać bądź dyskutować nad wyszością tej przeglądarki. Wyrażam jedynie swoją opinię ;-)

#7 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 24 marca 2007 - 23:02

Dla mnie Opera jest najlepsza

#8 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 25 marca 2007 - 11:06

Who cares? beta: Gdybyś przyzwyczaił się do funkcji Opery tak mocno jak ja, tj. Ctrl+Enter na formulatzach, wyszukiwanie w google przez wpisanie frazy w adres, nacisniecie srzalki w gore i enter (w safari jest odpowiednik, ale nie tak dobry), no i oczywiście gesty myszy - opera ma je najlepiej rozwiązane. Także IRC, RSS, zakładki, panele.. A historię Safari ma tragiczną ;) Nie piszę tego od tak - od tygodnia staram się na Safari przesiąść, ale nie mogę. Jest zbyt niewygodne. Gdy z przymusu użyłem Opery poczułem wielki komfort ;) Ale ja tylko tak gdybam ;) Nie będę Ciebie przekonywał gdy nie masz zamiaru zwracać uwagi na Operkę ;) Co do CocoaGestures - wsadziłem to to do inputManagers i nie działało. Miała się pokazać pozycja w menu aplikacji, i nic nie ma :/

#9 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 25 marca 2007 - 14:50

No nareszczie czlowiek ktory wie co to znaczy najlepsza przegladarka :)

#10 Gus

Gus
  • 8 postów
  • SkądWarszawa/Polska

Napisano 25 marca 2007 - 15:29

Dla mnie Opera jest najlepsza.

#11 beta

beta
  • 130 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 marca 2007 - 16:45

beta: Gdybyś przyzwyczaił się do funkcji Opery tak mocno jak ja, tj. Ctrl+Enter na formulatzach, wyszukiwanie w google przez wpisanie frazy w adres, nacisniecie srzalki w gore i enter (w safari jest odpowiednik, ale nie tak dobry), no i oczywiście gesty myszy - opera ma je najlepiej rozwiązane.

A widzisz ja jakoś nie mam zwyczaju przeglądać stron używając lewej dłoni. Poprostu nie używam. Wszędzie używam ale przy przeglądaniu stron nie :P

Fakt zamiast gestów używam szybkiego - klik prawy i klik lewy na wróć. Lecz nie robi to dla mnie większej różnicy.

Zwróciłem uwagę na Operę... jakiś czas temu i uznałem, że jest lepsza od Firefox'a (BTW pewnie zaraz odezwią się użytkownicy FF ;) ). Mimo wszystko Safari ujęło mnie swoją prostotą i szybkością działania i na tej przeglądarce obecnie pozostanę.

Pragnę tylko podkreślić, że każdy użytkownik ma swoje (inne niż pozostali) potrzeby. Dla jednych liczy się wygląd, dla drugich szybkość, dla trzecich funkcje itp. itd. To jest wyznacznikiem i o tym się nie dyskutuje.

Piszę tego posta gdyż za każdym razem jak jest poruszany problem Safari pojawiają się wpisy typu: "zmień na FF" czy "zmień na Operę", ale jak ja nie chcę? Jestem konsumentem, więc z podstawowych założeń ekonomii, postępuję racjonalnie i potrafię wybrać z pośród wszystkich przeglądarek (darmowych!) tę najbardziej odpowiednią dla mnie.

My wybraliśmy Maci.. więc czy wchodzimy na fora o tematyce Windowsa i pod każdym postem z problemem piszemy "kup Maca"?

#12 Poklos

Poklos
  • 703 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 26 marca 2007 - 10:59

aha :) ja rowniez uzylem tej aplikacji CocoaGestures lecz nie zadzialala. ona chyba jest pod 10.2 max. na opere nie zamierzam przejsc...uzywalem jej na PC kiedys bo byla leprza niz IE (kazda jest leprza od IE) na osx podoba mi sie bardzo safari...jest szybka i prosta..i tak mysle ze mogla by byc prostrza o te gesty, ktorych mi brakuje do wejscia do krainy wiecznej szczesliwosci. w kazdym razie dziekuje za pomoce i opinie.

#13 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 marca 2007 - 20:22

W QuickSilver jest taki plugin "abracadabra", który pozwala na definiowanie gestów działających w całym systemie. Trzeba było w preferencjach samego QS uaktywnić funckje beta

#14 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 marca 2007 - 21:55

A jak nie lubisz Opery ani FF to może Netscape ?? Wg. mnie jest 100x lepszy od tych dwóch... no i troszke fajniejszy od Safari...

#15 Poklos

Poklos
  • 703 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 30 marca 2007 - 18:11

W QuickSilver jest taki plugin "abracadabra", który pozwala na definiowanie gestów działających w całym systemie. Trzeba było w preferencjach samego QS uaktywnić funckje beta

co to jest QuickSilver ?

#16 orzels

orzels
  • 759 postów

Napisano 30 marca 2007 - 18:25

Program do gestow myszy - nie tylko w Cocoa, ale rowniez w Finderze i wszelkich innych aplikacjach to xGestures. Swietny, szybki, dziala rowniez w Finderze. Niestety platny. Ale jedna z bardziej potrzebnych pozycji w zestawie Mackoholika.

#17 deway

deway
  • 1 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 14:51

Gesty myszy (mouse gestures), polecam program gMote:
[url=http://www.handform.net/gmote.php]handform.net :: gMote[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych