Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem ładowania Ipada w samochodzie przez kabelek USB

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Jackus

Jackus
  • 2 posts

Posted 23 February 2011 - 18:50

Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem Volvo xc60, w którym to jest na pokładzie fabryczne centrum multimedialne ( jak o tym mówią) czyli oprócz radia i odtwarzacza CD mogę podpiąć Ipada do portu USB i słuchać muzyki. Wszystko fajnie działa, wyświetla listy utworów etc. poza tym, że nie ładuje baterii Ipada. Panowie w serwisie nie potrafią mi odpowiedzieć co może być nie halo. Oczywiście mam to sprawdzić u Appla. Czy ktoś może mi jakoś pomóc w tej kwestii? Pozdrawiam

#2 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 23 February 2011 - 19:46

Bardzo prosta odpowiedź, port USB w Twoim Volvo ma za małą wydajność prądową (wymagania iPad'a przekraczają znacznie standard USB). Do niektórych starszych płyt PC są specjalne sterowniki podbijające ich parametry - poszukaj podobnych do swojego Volvo ;)

#3 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 February 2011 - 20:56

poszukaj podobnych do swojego Volvo ;)

A jak je zainstaluje? Przez wlew do paliwa? :D

#4 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 26 February 2011 - 00:54

Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem Volvo xc60, w którym to jest na pokładzie fabryczne centrum multimedialne ( jak o tym mówią) czyli oprócz radia i odtwarzacza CD mogę podpiąć Ipada do portu USB i słuchać muzyki. Wszystko fajnie działa, wyświetla listy utworów etc. poza tym, że nie ładuje baterii Ipada. Panowie w serwisie nie potrafią mi odpowiedzieć co może być nie halo. Oczywiście mam to sprawdzić u Appla. Czy ktoś może mi jakoś pomóc w tej kwestii? Pozdrawiam

Prawdopodobnie złącze w Twoim samochodzie pozwala wyłącznie na transfer muzyki z iPada do firmowego "centrum multimedialnego" i nie obsługuje ładowania podłączonego urządzenia - nie każde podłączenie kablem USB obsługuje tę funkcję.

#5 simonto

simonto
  • 6 posts

Posted 24 May 2011 - 22:56

Ja też mam XC60 - u mnie Iphona 4 ładuje bez problemów - może kwestia kabla - ja mam oryginalny. Simonto

#6 Sebol

Sebol
  • 501 posts

Posted 25 May 2011 - 01:06

Simonto - to nie kwestia kabla - iPhone ma prąd ładowania zgodny ze standardem USB - tzn będzie się ładował przy 0,5A (tak jak z komputera) no i tak jak z ładowarki 1A. iPad musi mieć co najmniej 1A (ładowarka ma 2A), a że port w samochodzie tyle nie daje, to nie ładuje

#7 Counterfeit

Counterfeit
  • 17 posts
  • Skądz lasu

Posted 12 July 2011 - 14:41

Dobrze wiedzieć, też miałem problemy z ładowaniem iPada w aucie :((((

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users