Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

przenoszenie do kosza - skrót klawiszowy (no i gdzie w malej klawiaturze jest delete?:) )

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 paiczi

paiczi
  • 274 postów
  • Skądpomorze

Napisano 22 lutego 2011 - 17:33

witam.mam takie pytanie,mianowicie chcialbym szybko przenosic pliki do kosza skrotem klawiszowym jednak mam mala klawiature i za czorta nie widze nigdzie delete :) ewentualnie w jaki sposob przypisac skrot klawiszowy pod dana funkcje. sprawdzalem w ustawieniach klawiatury,nie widze tam przenoszenia do kosza. pomoze ktos?

#2 cyanide_pl

cyanide_pl
  • 59 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2011 - 17:39

Japko+backspace ;)

#3 Zetor

Zetor
  • 624 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2011 - 17:42

Poczytać
Skróty klawiaturowe w systemie Mac OS X

#4 paiczi

paiczi
  • 274 postów
  • Skądpomorze

Napisano 22 lutego 2011 - 18:11

dziekuje uprzejmie :) ..hmm....sprawdzalem z backspace'em jednak musialo cos nie zatrybic albo wzrok mi nie zatrybil :)

#5 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 lutego 2011 - 18:35

Bo pliku nie usuniesz tak jak w Windowsie przez delete (makowe fn + backspace). Cyanide_pl wprowadził Cię w błąd (w połowie). Plik usuniesz skrótem: cmd + backspace Kosz opróżnisz: cmd + shift + backspace

#6 cyanide_pl

cyanide_pl
  • 59 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2011 - 23:54

Bo pliku nie usuniesz tak jak w Windowsie przez delete (makowe fn + backspace). Cyanide_pl wprowadził Cię w błąd (w połowie).

W którym miejscu? Pytał o przeniesienie do kosza - cmd+backspace, gdzie tu błąd?

#7 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 lutego 2011 - 09:47

Pytał o dwa różne skróty, a Ty podałeś jeden. Może w moim poście nie powinno być tego "bo", ale reszta jak najbardziej się zgadza.

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 339 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 13:37

Nie nie. On pytał o delete, bo myślał, że to skrót do usuwania. Cyanide napisał działający skrót, nigdzie nie wprowadzał w błąd.

#9 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 lutego 2011 - 18:44

W takim razie to ja źle zrozumiałem i przepraszam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych