Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słownik Ang-Ang na Mac znalazłem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 marca 2007 - 21:36

Hej. Dla zainteresowanych - dzisiaj kupiłem Longman Dictionary of Contemporary English i jest w nim słownik na CD w wersji Pc oraz w wersji na Mac. Nie mam jeszcze Maka, więc nie wypróbowałem go, ale zakładam, że działa. Pozdrawiam. :) PS Jeśli znacie jakieś inne Słowniki językowe działające na Makach - dopiszcie. Przyda się taka baza.

#2 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 24 marca 2007 - 00:30

słownik eng jest wbudowany w Maka, a na dodatek jet bardzo dobry, więc sam wiesz...

#3 MaciekM

MaciekM
  • 352 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 marca 2007 - 00:53

słownik eng jest wbudowany w Maka, a na dodatek jet bardzo dobry, więc sam wiesz...

:] Powinno być coś takiego jak odejmowanie autorytetu! :)))

Oj wiesz, ja potrzebuję słowników na co dzień i wydawało mi się, że widziałem posty o poszukiwaniu słowników...

Nie to nie! Już Wam więcej nic nie pokażę!

:)

#4 dorot

dorot
  • 6 postów

Napisano 24 marca 2007 - 01:01

Jeśli ktoś używa słownika pol-ang PWN-Oxford 2004 (tzn, chciałby go używać), to niedługo pojawi się program który umożliwi korzystanie z niego. Testuję wersję na Intela i działa bardzo bardzo.

#5 wegorzyk

wegorzyk
  • 674 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 marca 2007 - 09:24

Całkiem darmowy fajny słowniczek pl-Ang i Ang-Pl jest na stronie:
http://www.hipercom.pl/pl/eppe.html

#6 Hackmaniak

Hackmaniak
  • 459 postów

Napisano 28 marca 2007 - 13:47

Z angielsko-angielskim to problemów nie stwierdziłem, ale mi trudniej było znaleźć angielsko- polski. Po pewnym czasie poszukiwań znalazłem i polecam wszystkim [url=http://mif.polimercolor.ru/mdict.html]MDict[/url]. Poza tym to nie tylko Pl-Eng i Eng-Pl, ale można w zasadzie dowolne słowniki mu zainstalować.

I oczywiście jest darmowy jak by ktoś miał wątpliwości.

#7 luland

luland
  • 23 postów
  • SkądWarszawa/Derby

Napisano 26 grudnia 2007 - 15:01

Jeśli ktoś używa słownika pol-ang PWN-Oxford 2004 (tzn, chciałby go używać), to niedługo pojawi się program który umożliwi korzystanie z niego. Testuję wersję na Intela i działa bardzo bardzo.

Dorot, czekam na magiczny program, o którym piszesz...

Też używam słownika Longmana (jest bogatszy od wbudowanego słownika, no i ma wymowę. Nie wiem tylko jak u was, u mnie (Macbook, 1GB ramu) działa przeraźliwie wolno, mułowato, zatyka się i krztusi. Ale na windowsie działa podobnie. Mam nadzieję, że następna wersja będzie działać lepiej...

#8 Aarro

Aarro
  • 89 postów

Napisano 23 lutego 2014 - 20:01

Hej.

Dla zainteresowanych - dzisiaj kupiłem Longman Dictionary of Contemporary English i jest w nim słownik na CD w wersji Pc oraz w wersji na Mac.

Nie mam jeszcze Maka, więc nie wypróbowałem go, ale zakładam, że działa.

też zakupiłem ten słownik - wersja 5-ta
o ile na win chodzi bez problemowo o tyle na IOS 10.9 zgłasza błąd przy próbie odpalenia zarówno kiedy startuje z oryginalnej płyty jak z instalki - w instrukcji podają aby w przypadku maca:

Drag the application bundle (named 'ldoce5.app') and the data folder (named
'ldoce5.data') to a directory on your hard drive where you want to install the
application. The application will not work from the CD, nor will it work without
the data folder. Double-click on the application bundle to start the
application.

ale niestety nic to nie daje...

Czy komuś udaje się używać tego słownika?

#9 Mroczka67

Mroczka67
  • 18 postów

Napisano 03 marca 2014 - 14:53

Od tego semestru niestety weszły mi przedmioty stricte tłumaczeniowe i również potrzebuję fachowych słowników na Maca. Zakupiłem London Dictionary of Contemporary English, na Windowsie wszystko chodzi, ale jak poprzednik mam problem z 10.9 . Orientuje się ktoś/ posiada PWN Oxford na Maca ? Pozdrawiam

#10 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 03 marca 2014 - 15:03

Longman chyba, nie London ;) PWN Oxford nie ma w wersji oficjalnej na Mac. W necie są różnego rodzaju pomysły jak to nadrobić. Z przyczyn prawnych nie spodziewaj się pomocy w tym zakresie na forum.

#11 Mroczka67

Mroczka67
  • 18 postów

Napisano 05 marca 2014 - 22:26

Oczywiście, że Longman, Nieprzespana noc dała się we znaki. Chodzi o to, że już chwilę temu kupilem trgo Longmana i niestety nie mogę zainstalować go na MB. Jeśli podobny problem będzie z PWN, to nie widzę sensu aby to kupić. Nie mam na myśli żadnego piractwa ;)

#12 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 05 marca 2014 - 23:58

Nie ma Oxford PWN na Mac. Jaką Ty wersję Longmana kupiłeś? Na płycie? Elektroniczna dystrybucja? Na Mac?

#13 chrisss

chrisss
  • 1 postów
  • SkądOpole

Napisano 06 marca 2014 - 22:15

Potrzebuję techniczny słownik angielski na maca – co polecacie ?

#14 Mroczka67

Mroczka67
  • 18 postów

Napisano 08 marca 2014 - 21:55

Nie ma Oxford PWN na Mac.

Jaką Ty wersję Longmana kupiłeś? Na płycie? Elektroniczna dystrybucja? Na Mac?

Kupiłem wersję papierową słownika + płyta, na której widnieje napis "for windows, mac and linux."

#15 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 08 marca 2014 - 22:03

Mówimy o Longmanie? Już próbowałeś uruchomić? :)

#16 genuinepeter

genuinepeter
  • 62 postów
  • SkądNewcastle, UK

Napisano 09 marca 2014 - 16:34

Potrzebuję techniczny słownik angielski na maca – co polecacie ?

Polecam System TL+ 7

S

Niestety tylko na virtualu Windows w Mac OSX ;/

#17 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 09 marca 2014 - 17:58

Fakt w TL+ jest słownik techniczny WNT. PWN wypuścił Translatica jakiś czas temu - napisane w Java więc "chodzi" na Mac.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych