Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sim lock z Angielskiej sieci O2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 spawach

spawach
  • 59 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 14:36

Przeczytałem kilkanaście tematów na tym forum jak i innych że możliwość jest ściągnięcia blokady z iPhone'a 4. Jedną z metod jest strona Simlock.pl - Uwolnij swój telefon od blokady simlock, drugą zaś kupienie startera O2 i tu mam pytanie bo mam niejasność czy jest możliwe ściągnięcie sim loca będąc w Polsce kupując starter i aktywację przez iTunes, wypełniając formularz na stronie angielskiej sieci ? Czy konieczne jest przebywanie w zasięgu angielskiej sieci ?

#2 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lutego 2011 - 15:02

Ja napisałem maila do o2 z zapytaniem co mam zrobić i dostałem odpowiedź, że muszę mieć zarejestrowanego iphone w ich sieci. Aby tego dokonać muszę wykonać przynajmniej jedną rozmowę będąc w zasięgu sieci, czyli w UK. Muszę też mieć na karcie przynajmniej 15GBP. Wtedy ponownie mam się z nimi skontaktować i ściągną mi simlocka. tyle można pewnie próbować, pisać, wypraszać, wydzwaniać a nuż coś z tym zrobią na odczepnego

#3 spawach

spawach
  • 59 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 06:43

A jak się sprawa ma z innymi sieciami z UK ? Też tak samo. Jeszcze nie mam iPhone'a 4, jako że mój wysłużony 3G się rozleciał planuję coś kupić np z UK ale jak mam zapłacić jeszcze za ściągnięcie simlock'a 300-400 zł to wolę kupić bez blokady i mieć spokój a cena będzie ta sama.

#4 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 22 lutego 2011 - 07:21

Święty spokój - BEZCENNE! kup bez blokady, po jakiego grzyba masz sobie sam problemy sprawiać

#5 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 lutego 2011 - 07:57

dla mnie to żaden problem skoro maksymalny soft jaki mogę na 2G wrzucić to 3.1.2 i 3.1.3. Odblokowanie go to Pan Pikuś

#6 Lencu

Lencu
  • 134 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 10:27

dla mnie to żaden problem skoro maksymalny soft jaki mogę na 2G wrzucić to 3.1.2 i 3.1.3. Odblokowanie go to Pan Pikuś

No i ? Co to w nosi do tematu XD ?

Jakiś Pan tutaj na forum pisał ,że działa ten sposób. Ale nie zapewnie Cię. Z tego co pamiętał pisał ,ze wykonał 3 połączenia (w polsce) z tej karty o2, później dwa sms'y wysłał, zadzwonił na tę kartę ze dwa razy, miał 15 funtów i wypełnił formularz i zdjęli mu tego simlocka. Możesz próbować ale jak masz pieniążki to lepiej bez sima :)

#7 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 lutego 2011 - 11:33

ja odpowiedziałem toresowi, że mogę to zrobic, ale z racji softu i mozliwości prostego odblokowania nie muszę

#8 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 12:12

Nie kupuj na simlock.pl to sa zdziercy. Forum robi im reklame, wiec uzytkownicy mysla ze to jedyna aleternatywa. Poszukaj aukcji na ebay, tam za 30 funtow odblokuja Ci iPhone 4. W przeliczeniu wyjdzie Cie okolo 140zl, rachunek jest prosty. Co do metody sciagniecia poprzez o2, nie zawracaj sobie glowy. Ja przez to przechodzilem za czasow 3GS i sie udalo, z 4 juz mi nie chcieli sciagnac. Uparli sie ze mam wyslac iPhone'a do UK, aby zostal zarejestrowany z karta.

#9 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 lutego 2011 - 12:32

u mnie się upierali z 2G :P Tak więc simlock zostanie (ominiety redsnOwem) bo mi to w niczym nie przeszkadza A napisz jak ci się udało z 3GS, tzn jakie wytoczyłeś argumenty?

#10 night_hunter

night_hunter
  • 154 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 13:26

Pisalem o tym na forum, tez uzywalem redsn0w jeszcze na 3.1.2. Tamta wersja redsn0w'a zuzywala szybciej baterie, wiec odblokowanie bylo korzystne. Juz nie pamietam co tam dokladnie napisalem, ale mailowalem z nimi kilka razy. Wiem, ze dostalem kilka razy sms, ze nie moga zdjac blokady. Po kilku dniach kolejny sms, ze blokada byla zdjeta. Wszystko zalezy od szczescia, teraz od razu sprawdzaja czy karta powiazana z telefonem i odpowiadaja zeby wykonac polaczenia z iPhone'a na terenie uk. Nic sie raczej na to nie poradzi.

#11 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 lutego 2011 - 14:04

Dokładnie, dzięki za info

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych