Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Sim lock z Angielskiej sieci O2

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 spawach

spawach
  • 59 post贸w

Napisano 21 lutego 2011 - 14:36

Przeczyta艂em kilkana艣cie temat贸w na tym forum jak i innych 偶e mo偶liwo艣膰 jest 艣ci膮gni臋cia blokady z iPhone'a 4. Jedn膮 z metod jest strona Simlock.pl - Uwolnij sw贸j telefon od blokady simlock, drug膮 za艣 kupienie startera O2 i tu mam pytanie bo mam niejasno艣膰 czy jest mo偶liwe 艣ci膮gni臋cie sim loca b臋d膮c w Polsce kupuj膮c starter i aktywacj臋 przez iTunes, wype艂niaj膮c formularz na stronie angielskiej sieci ? Czy konieczne jest przebywanie w zasi臋gu angielskiej sieci ?

#2 RiQ

RiQ

• 2聽567 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 21 lutego 2011 - 15:02

Ja napisa艂em maila do o2 z zapytaniem co mam zrobi膰 i dosta艂em odpowied藕, 偶e musz臋 mie膰 zarejestrowanego iphone w ich sieci. Aby tego dokona膰 musz臋 wykona膰 przynajmniej jedn膮 rozmow臋 b臋d膮c w zasi臋gu sieci, czyli w UK. Musz臋 te偶 mie膰 na karcie przynajmniej 15GBP. Wtedy ponownie mam si臋 z nimi skontaktowa膰 i 艣ci膮gn膮 mi simlocka. tyle mo偶na pewnie pr贸bowa膰, pisa膰, wyprasza膰, wydzwania膰 a nu偶 co艣 z tym zrobi膮 na odczepnego

#3 spawach

spawach
  • 59 post贸w

Napisano 22 lutego 2011 - 06:43

A jak si臋 sprawa ma z innymi sieciami z UK ? Te偶 tak samo. Jeszcze nie mam iPhone'a 4, jako 偶e m贸j wys艂u偶ony 3G si臋 rozlecia艂 planuj臋 co艣 kupi膰 np z UK ale jak mam zap艂aci膰 jeszcze za 艣ci膮gni臋cie simlock'a 300-400 z艂 to wol臋 kupi膰 bez blokady i mie膰 spok贸j a cena b臋dzie ta sama.

#4 tores.

tores.
  • 1聽149 post贸w
  • Sk膮dMontrouge

Napisano 22 lutego 2011 - 07:21

艢wi臋ty spok贸j - BEZCENNE! kup bez blokady, po jakiego grzyba masz sobie sam problemy sprawia膰

#5 RiQ

RiQ

• 2聽567 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 22 lutego 2011 - 07:57

dla mnie to 偶aden problem skoro maksymalny soft jaki mog臋 na 2G wrzuci膰 to 3.1.2 i 3.1.3. Odblokowanie go to Pan Piku艣

#6 Lencu

Lencu
  • 134 post贸w

Napisano 22 lutego 2011 - 10:27

dla mnie to 偶aden problem skoro maksymalny soft jaki mog臋 na 2G wrzuci膰 to 3.1.2 i 3.1.3. Odblokowanie go to Pan Piku艣

No i ? Co to w nosi do tematu XD ?

Jaki艣 Pan tutaj na forum pisa艂 ,偶e dzia艂a ten spos贸b. Ale nie zapewnie Ci臋. Z tego co pami臋ta艂 pisa艂 ,ze wykona艂 3 po艂膮czenia (w polsce) z tej karty o2, p贸藕niej dwa sms'y wys艂a艂, zadzwoni艂 na t臋 kart臋 ze dwa razy, mia艂 15 funt贸w i wype艂ni艂 formularz i zdj臋li mu tego simlocka. Mo偶esz pr贸bowa膰 ale jak masz pieni膮偶ki to lepiej bez sima :)

#7 RiQ

RiQ

• 2聽567 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 22 lutego 2011 - 11:33

ja odpowiedzia艂em toresowi, 偶e mog臋 to zrobic, ale z racji softu i mozliwo艣ci prostego odblokowania nie musz臋

#8 night_hunter

night_hunter
  • 154 post贸w

Napisano 22 lutego 2011 - 12:12

Nie kupuj na simlock.pl to sa zdziercy. Forum robi im reklame, wiec uzytkownicy mysla ze to jedyna aleternatywa. Poszukaj aukcji na ebay, tam za 30 funtow odblokuja Ci iPhone 4. W przeliczeniu wyjdzie Cie okolo 140zl, rachunek jest prosty. Co do metody sciagniecia poprzez o2, nie zawracaj sobie glowy. Ja przez to przechodzilem za czasow 3GS i sie udalo, z 4 juz mi nie chcieli sciagnac. Uparli sie ze mam wyslac iPhone'a do UK, aby zostal zarejestrowany z karta.

#9 RiQ

RiQ

• 2聽567 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 22 lutego 2011 - 12:32

u mnie si臋 upierali z 2G :P Tak wi臋c simlock zostanie (ominiety redsnOwem) bo mi to w niczym nie przeszkadza A napisz jak ci si臋 uda艂o z 3GS, tzn jakie wytoczy艂e艣 argumenty?

#10 night_hunter

night_hunter
  • 154 post贸w

Napisano 22 lutego 2011 - 13:26

Pisalem o tym na forum, tez uzywalem redsn0w jeszcze na 3.1.2. Tamta wersja redsn0w'a zuzywala szybciej baterie, wiec odblokowanie bylo korzystne. Juz nie pamietam co tam dokladnie napisalem, ale mailowalem z nimi kilka razy. Wiem, ze dostalem kilka razy sms, ze nie moga zdjac blokady. Po kilku dniach kolejny sms, ze blokada byla zdjeta. Wszystko zalezy od szczescia, teraz od razu sprawdzaja czy karta powiazana z telefonem i odpowiadaja zeby wykonac polaczenia z iPhone'a na terenie uk. Nic sie raczej na to nie poradzi.

#11 RiQ

RiQ

• 2聽567 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 22 lutego 2011 - 14:04

Dok艂adnie, dzi臋ki za info

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych