IPhone 3GS 8GB vs HTC Desire HD
Posted 21 February 2011 - 13:17
Posted 21 February 2011 - 19:19
Posted 21 February 2011 - 19:23

Posted 21 February 2011 - 19:39
- na pewno dluzej bedzie mial wsparcie produce ta (tu moze byc roznie) i developerow- nie oszukujmy sie, 3gs odchodzi juz powoli do lamusa
Biorąc pod uwagę ilość wypuszczanych nowych modeli htc, nie liczył bym na wsparcie przez dłużej niż 6miesięcy(dlatego się pozbyłem telefonu). Proponuję ci abyś przed zakupem zapoznał się z telefonami oraz z systemem ios i androidem.
Posted 21 February 2011 - 19:45
Posted 21 February 2011 - 20:00
Posted 21 February 2011 - 20:59
Jeśli chodzi o odtwarzacz iPhone bije na głowę wszystkie HTC pod względem jakości dźwięku... Z HTC po prostu coś gra, a iPhone to jeden z lepszych przenośnych odtwarzaczy.
zwlaszcza z pchelkami... calkowicie pominalem fakt jakosci audio bo:
a) zalozyciel tematu nic nie mowil o swoich sluchawkach, takze podejrzewam ze nie posiada jakis specjalnych

Co do wsparcia producenta- napisalem w nawiasie, ze moze byc roznie- mysle ze flagowy dhd jednak dostanie conajmniej tego andka na i. z drugiej strony jest wsparcie developerow z xda ktore jest ogromne.
iPhone to fajny sprzet i rozumiem, ze to jest forum apple, ale skoro mozna miec cos lepszego to czemu nie? aa.... bo nie ma logo apple. zreszta.... kolega moze wybrac 8gb, to jest zdecydowanie za malo jesli kolega chce miec muzyke i gry i inne.
kup iPhone'a a zapomnisz o HTC itp...
Kupisz htc zapomnisz o iphonie.
Posted 21 February 2011 - 21:07
Posted 21 February 2011 - 21:43
Posted 21 February 2011 - 22:43
Miałem już kilka telefonów w życiu - począwszy od poczciwej Nokii 5110, przez 6310i, przez SE k800i do iPhone. Po drodze był i Android (Samsung Spica) i bada (Samsung Wave)
Jak dla mnie tylko i wyłącznie iPhone i iOS co widać po tym co mam w stopce.
Nie jestem fanbojem, tylko taka jest prawda, że iOS jest najlepiej dopracowanym systemem ever. To nic, że ma kilka niedociągnięć i ograniczeń. Z większością z nich można sobie poradzić a nawet z nimi da się żyć. Nie róbmy z komórki urządzenia do wszystkiego.
Pod tym się podpisuję.
Mam obydwa telefony i, pomimo że DHD ma dopiero 2 miesiące, od jakiegoś już czasu więcej korzystam z iPhone. Jeżeli aplikacje grają tutaj pierwsze skrzypce to tylko iOS.
Zresztą można sprzedać za jakiś czas wersje 8gb i kupić sobie 16/32gb.
Z ilością apolikacji w Appstore, iPhone nigdy się nie nudzi.
Desire HD jest lepszy do filmów i gier - ze względu na większy wyświetlacz; niestety tych gier jest raczej niewiele na Androida. Oczywiście tych "grywalnych".
Posted 22 February 2011 - 09:57
3GS będzie miał wsparcie dłużej niż 3G i będzie je miał prawdobodobnie tak długo jak 4, bo przez mniejszą rozdzielczość jest w stanie uciągnąć te same gry, a nawet jeśli przestanie być supportowany po wyjściu 5, to i tak HD nie będzie supportowany od dawna. Wychodzi następca ew. jedna aktualizacja i koniec, tak to jest w świecie androida. A Desire 2 niedługo wychodzizalezy jakie gry, ale cudow sie nie spodziewaj, bo np dungeon defenders to 500, cyz tam 600 mb. Porzadnych dobrych gier zmiescisz... kilka. jesli iphone 3gs to celowalbym raczej w 16/32gb, mi 16 zaczyna powloi brakowac. z tych 2 i tak wzialbym desire hd:
- lepszy wyswietlacz (wiekszy, nie wiem jak z kolorami, ale rozdzielczosc tez ma lepsza, moge porownac do ip4, ale nie mam jak do 3gsa)
- lepszy hardware (768ramu, procesor 1ghz)
- na pewno dluzej bedzie mial wsparcie produce ta (tu moze byc roznie) i developerow- nie oszukujmy sie, 3gs odchodzi juz powoli do lamusa
- na iosie jest wiecej gier, ale android market szybko sie rozwija i najlepsze pozycje appstoreu (angry birds, dungeon defenders, czy rozmaite gry gameloftu sa juz dostepne)
- dzieki otwartemu systemowi sa dobre porty gier z komputera- np heroes 2
- ma slot na karte pamieci (8gb to naprawde jest malo dla iphonea)
Pozdr
Posted 22 February 2011 - 10:05

Posted 22 February 2011 - 10:07
Biorąc pod uwagę ilość wypuszczanych nowych modeli htc, nie liczył bym na wsparcie przez dłużej niż 6miesięcy(dlatego się pozbyłem telefonu). Proponuję ci abyś przed zakupem zapoznał się z telefonami oraz z systemem ios i androidem.
Oj już nie przesadzaj. Nawet jeśli HTC nie będzie wypuszczać aktualizacji, to zawsze można wgrać firmware na własną rękę, polecam forum Desire HD Android Development - xda-developers.
Do autora wątku: jeśli nie chcesz kombinować z telefonem weź 3GS, 8GB to trochę mało, sam miałem 16GB i ledwo się mieściłem. Jeśli jednak chcesz czegoś więcej to polecam DHD, jest to technologicznie dużo lepszy telefon i zawsze możesz wgrać coś nowego - nie jesteś skazany na to co da producent. Sam miałem 3GS, jednak sprzedałem go i kupiłem HTC HD2, wgrałem Androida oraz Windows Phone 7 i jestem bardzo zadowolony.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users