Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Polska wersja osobno

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 JKK

JKK
  • 411 postów
  • SkądOsolin

Napisano 20 lutego 2011 - 18:47

Mam bajkę „Sarenka” dwujęzyczną. Apple skutecznie utrudnia robienie opisów po polsku, bo ciągle nie ma sklepu w polskiej wersji.
Widziałem, że niektórzy wydają ten sam program w dwu wersjach np. na Polskę i resztę Świata.
Mi w zasadzie zależy tylko na osobnych opisach (w obu wersjach chcę mieć zasoby pl i en) - jak się do tego zabrać aby Apple nie rozdrażnić?

#2 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 20 lutego 2011 - 23:25

zrob po prostu osobna wersje pl, w sensie ze pl bedzie domyslnym a Ty wrzucisz drugi program i bedziesz mial 2 appy z id typu com.company.sarenka_eng i com.company.sarenka_pl i tyle. jak sie beda czepiac to napiszesz ze jest na rynek polski z polskim opisem. ale nie powinni. na wszeklki wypadek na poczatek wrzuc ze ten pl. bedzie sprzedawany tylko w pl storze, a jak zaakceptuja sobie zmienisz :)

#3 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 16:33

Nie da się. Już dawno pisałem do Apple, żeby wyodrębnili Polskę ale zlali temat. Szkoda.

#4 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 21 lutego 2011 - 17:57

pisanie do nich o 'wyodrebnieniu' polski nie ma sensu. a co sie niby nie da ? wrzucic drugiej takiej samej aplikacji ? inni tak robia, to czemu Tobie by sie nie mialo udac ??

#5 JKK

JKK
  • 411 postów
  • SkądOsolin

Napisano 21 lutego 2011 - 18:20

No poszła... Dam znać czy pojawiły się schody. Zrobiłem aktualizację obecnej (przerobiłem tytuł, opisy i skrinszoty na głównie angielskie) i dodałem nową nastawioną na język polski - same programy niczym poza podpisem i maleńką flagą w ikonce (wersji PL) się nie różnią.

#6 JKK

JKK
  • 411 postów
  • SkądOsolin

Napisano 02 marca 2011 - 11:17

Zrobiłem jak radził Wezuwiusz. Zaktualizowałem obecny program (tylko ciut obrazki pozmieniałem i dodałem nowy rodzaj wagonu) aby zmienić mu nazwę w App Store. Dodałem drugi identyczny program (tylko na ikonki w programie i App Store dodałem maleńką polską flagę) nawet numer wersji dal porządku dałem identyczny (nie 1.1.2) jak w tym drugim po aktualizacji. Oba (aktualizację i nowy) wysłałem ciurkiem do Apple. Aktualizację po paru dniach sprawdzili w 1 minutę [!] ;-) drugi ten nowy już kilka dni sprawdzali ale przeszedł.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych