Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy MacBok Pro halasuje jak zwykly laptop?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 gegan

gegan
  • 114 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2011 - 08:59

Mam jeszcze obawy bo jak będę kupywał nowego MBP to będzie 4 rdzeniowy i zastanawiam się czy nie będzie mocniej grzał się od 2 rdzeniowego i zarazem nie będzie głośniejszy?

Jejku. Człowieku naprawdę popraw te błędy... pracuj nad tym, bo nie wypada.

Wracając do tematu. Nie wiem, czy Cię to uspokoi, ale 4 rdzeniowe mają 2 wiatraki, a nie 1 :)

#27 niumara

niumara
  • 148 postów
  • SkądOrzesze, Katowice, Poland, Poland

Napisano 12 marca 2011 - 09:16

Jejku. Człowieku naprawdę popraw te błędy... pracuj nad tym, bo nie wypada.

Wracając do tematu. Nie wiem, czy Cię to uspokoi, ale 4 rdzeniowe mają 2 wiatraki, a nie 1 :)

dwurdzeniowe macbooki pro też mają dwa wiatraki :)

#28 3_Ohm_Back

3_Ohm_Back
  • 379 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 marca 2011 - 09:58

Cieżka praca [duże użycie procesora itp.] = hałas Zwykłe użytkowanie = cisza Myślę, że prościej się tego przekazać nie da...

#29 uli27

uli27
  • 29 postów

Napisano 12 marca 2011 - 10:05

Cieżka praca [duże użycie procesora itp.] = hałas
Zwykłe użytkowanie = cisza
Myślę, że prościej się tego przekazać nie da...

Wiem o tym ale czy 4 rdzenie mozniej bedą się gżały od 2 o to mi chodzi. Bo obecnie jest jeszcze dostęp do nowych 2 rdzeniowych mbp

#30 michaelllz

michaelllz
  • 132 postów

Napisano 12 marca 2011 - 22:33

Może zacznij od MacSłownika ortograficznego? Nie grzeje się nic a nic, nie wydaje też żadnego dźwięku- zaręczam słowem:D ...obrażasz ludzi starających się Ci pomóc takim półanalfabetyzmem. Wracając do tematu- ja na swoim mbp 13 2010 podczas normalnej pracy nie słyszę nic. Przy tzw. cięższej pracy, np graniu coś tam słychać ale nie jest to hałas. Ewentualnie lubi się trochę nagrzać, no ale taki już urok tej obudowy- lepsze to niż grzanie się plastiku, które go po pewnym czasie zniekształca. To na prawdę cichy sprzęt. Głupie jest uzasadnianie wyboru sprzętu jego różnicą w nagrzewaniu się przy różnych procesorach...

#31 radek96

radek96
  • 758 postów

Napisano 13 marca 2011 - 02:34

Odpowiem zrozumiale, kaŻdy laptop pod obciąŻeniem Hałasuje. Większość dzisiejszych laptopów jest dosyć cicha. Dziwi mnie tylko dlaczego ludzie popełniają takie rażące błędy, to jest ortografia na poziomie pierwszej klasy podstawowej.

#32 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 13 marca 2011 - 07:44

Odpowiem zrozumiale, kaŻdy laptop pod obciąŻeniem Hałasuje.

Mój nie hałasuje. 6000 obr. to jest bardziej słyszalny szmer niż 2000, ale na pewno nie hałas.

#33 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 marca 2011 - 07:52

Mój nie hałasuje. 6000 obr. to jest bardziej słyszalny szmer niż 2000, ale na pewno nie hałas.

Chodziło mu może o obciążenie, usiądź na niego to zacznie hałasować.

#34 uli27

uli27
  • 29 postów

Napisano 13 marca 2011 - 21:27

Byłem dzisiaj w ispot oglądałem MBP z procesorem 2 rdzeniowym i5 i tego nowego i7 z 4 rdzeniami. Ten 2 rdzeniowy od spodu był ciepły delikatnie a ten z i7 4 rdzenie był dużo cieplejszy. Był można powiedzieć nawet gorący.

#35 sztukus

sztukus
  • 21 postów
  • SkądAndrychów, Poland

Napisano 13 marca 2011 - 23:23

Temperatura zależy od wykonywanych czynności. Przeglądając internet, słuchając muzyki itp moj MBP jest delikatnie ciepły(praca na kolanach). Przy bardziej obciążających czynnościach typu długotrwały rendering itp. zastanawiam sie czy jajecznicy nie usmażyć:) Chłodzenie działa stosunkowo cicho, trzeba również zaznaczyć, że obudowa Alu równie szybko się nagrzewa jak stygnie. :)

#36 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 16 marca 2011 - 09:13

Mam MBP13" C2D 2,4. Powiem tak, tak dobrze zaprojektowanego lap'a nie widziałem. Nauczyli się na błędach poprzedników i powietrze nie jest zasysane z tyłu, pod ekranem (jak w każdym starszym laptopie apple'a), tylko przez porty i klawiaturę, a te jak nie sposób się domyślić, dosyć ciężko jest zatkać. I powiem tak, że praca w Lightroomie na serii 30-40mb RAW'ów, czy w Illustratorze na kilku planszach 100x70 nie stanowi dla niego problemu i siedzi cicho. Mi wiatraczki włączają się, kiedy w Photoshopie bawię się fotami (zazwyczaj 1,5 - 2 gb pliki tiff), albo odpalę sobie Need For Speed'a. ;)

#37 uli27

uli27
  • 29 postów

Napisano 19 marca 2011 - 23:17

Kupiłem sobie maczka i nie żałuje jest świetny. Niestety tego z 2 rdzeniami z 2010 r.ale do przeglądania internetu w zupełności mi wystarczy. Wsadziłem do niego dysk ssd i maczek jest bez głośny. Wiatraków w ogóle nie słychać właściwie nie wiem czy one w ogóle chodzą. Dawno nie miałem takiego komfortu pracy na laptopie. Po prostu rewelacja. Dziękuje Wam wszystkim za bardzo cenne wskazówki i pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych