Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dziwnie zachowująca się ikona baterii na pasku Macbook Air

• This topic is locked This topic is locked
12 replies to this topic

#1 suaveque

suaveque
  • 22 posts

Posted 18 February 2011 - 12:46

Przez ostatnie kilka dni po naładowaniu baterii, używam macbooka w trybie zasilania zewnętrznego. Dzisiaj zauważyłem że poziom spadł do 96% mimo że ani razu nie odłączałem kabla. Czy to jest całkiem normalne?

#2 smålandczyk

smålandczyk
  • 120 posts
  • SkądSmåland

Posted 18 February 2011 - 12:58

Odlacz, popracuj chwile na baterii i podlacz kabel ponownie. Mojemu Airowi pomoglo.

#3 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 18 February 2011 - 13:29

To normalnie zachowująca się ikona baterii na pasku Macbook Air. Weź chłopie poczytaj forum, było dziesiątki razy.

#4 Jax

Jax
  • 462 posts
  • SkądDolina Muminków

Posted 18 February 2011 - 13:40

I odłącz zasilacz, niech ta bateria pracuje ...

#5 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 18 February 2011 - 14:17

Oczywiście że normalne, a nie dziwne. Poniżej 90-95% prawdopodobnie by bateria została doładowana. Jak sobie to wyobrażasz? Że o spadek ilu procent poniżej powinno ją doładować, o 0,00001% czy ile? To wtedy byś miał pewnie po jednym dniu z 4000 cykli ładowania i bateria by Ci powiedziała "papa już po mnie". Upraszczam trochę, ale mam nadzieję że to wszystko wyjaśnia.

#6 suaveque

suaveque
  • 22 posts

Posted 18 February 2011 - 15:02

Weź chłopie poczytaj forum, było dziesiątki razy.

Bardzo przepraszam. Szukałem! O bateriach jest de facto mnóstwo postów, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, a nie mam całego dnia na przekopanie się przez forum. No hard feelings :) W każdym bądź razie dzięki za info!

#7 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 18 February 2011 - 15:12

Cały dzień na poszukiwania to pikuś, rozumiem jakbyś nie miał tygodnia na to.

#8 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 18 February 2011 - 15:52

nie mam całego dnia na przekopanie się przez forum

Ciekawe, mi minutę zajęło dopasowanie słów, które trzeba wpisać w google, aby pierwszym wynikiem od góry było to czego szukasz. Dowód: Let me google that for you

#9 suaveque

suaveque
  • 22 posts

Posted 18 February 2011 - 16:39

OK, nie przyszło mi do głowy żeby wpisać "bateria na kablu myapple.pl" na google :) Szukałem przez wyszukiwarkę wewnętrzną na forum

#10 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 18 February 2011 - 17:22

Wyszukiwarka wewnętrzna na forum jest do kitu ;) Jak będziesz chciał szukać czegoś na MyApple to rób to przez google wpisując oprócz szukanych słów "site:myapple.pl".

#11 smålandczyk

smålandczyk
  • 120 posts
  • SkądSmåland

Posted 18 February 2011 - 19:12

Wyszukiwarka wewnętrzna na forum jest do kitu ;) Jak będziesz chciał szukać czegoś na MyApple to rób to przez google wpisując oprócz szukanych słów "site:myapple.pl".

Tylko czy o tym nie powinni byc poinformowani wszyscy zamierzajacy uzyc wewnetrznej wyszukiwarki?

W przeciwnym razie wyrzuty o kolejny taki sam temat nie sa do konca tak uzasadnione, jakby sie moglo wydawac.

#12 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 18 February 2011 - 19:43

Nie widzisz sam, że wyszukiwarka na forum nie działa za dobrze? Nie trzeba być geniuszem, żeby do tego dojść. Przykładowo jak wpiszesz w wyszukiwarce: "jeść ipad symbian zło morderca mikrofon żubr" to znajdziesz całą masę stron wyników. Nie da się po prostu szukać tylko tematów zawierających wszystkie wskazane słowa. Wyszukiwarka szuka każdego z osobna. Jeśli podane słowa wpiszesz w google z dopiskiem "site:myapple.pl" to nie znajdziesz ani jednego tematu spełniającego kryteria. Proste. Dobra, koniec OT z mojej strony, bo nie chcę robić syfu. Jak coś to pisz PW.

#13 ftpd

ftpd

Nie.

• 24360 posts

Posted 21 February 2011 - 18:06

A ja zapobiegawczo zamknę wątek.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users