Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Steve Jobs - szokujący news

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 lucar

lucar
  • 104 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 February 2011 - 14:52

Cancer-stricken Apple boss Steve Jobs 'may have just six weeks to live' | Mail Online

Dziś natknąłem się na ten artykuł, nie wiem, ile w tym prawdy, ale gdyby tak było, to bardzo smutna wiadomość.

#2 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 17 February 2011 - 15:03

a ja czytałem że Elvis Presley żyje w Polsce...

#3 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 17 February 2011 - 15:05

Douglasa też tak media uśmiercały, miał z rok temu kilka tygodni życia.

#4 lucar

lucar
  • 104 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 February 2011 - 15:10

@dirk.diggler: obyś miał rację, choć te cytowane wypowiedzi lekarzy nie nastrajają optymistycznie

#5 Ibrachim

Ibrachim
  • 177 posts

Posted 17 February 2011 - 15:16

Tia, ma 6 tygodni życia i dzisiaj spotyka się z Obamą, Zuckerbergiem i Schmidtem w San Francisco: President Obama To Meet With Steve Jobs, Mark Zuckerberg And Eric Schmidt | Geeky Gadgets

#6 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 17 February 2011 - 15:21

[url=http://www.dailymail.co.uk/news/article-1357743/Cancer-stricken-Apple-boss-Steve-Jobs-just-weeks-live.html]Cancer-stricken Apple boss Steve Jobs 'may have just six weeks to live' | Mail Online[/url]

Dziś natknąłem się na ten artykuł, nie wiem, ile w tym prawdy, ale gdyby tak było, to bardzo smutna wiadomość.

National Enquirer-to amerykański odpowiednik brukowców typu Fakt czy Super Expres. I ma dokładnie taką samą wiarygodność. Towar jaki sprzedają to sensacja, a nie rzetelna, oparta na faktach informacja.

#7 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 17 February 2011 - 15:22

Słyszeliście, że Rosjanie podobno przetrzymują 96 polaków w jakiś więzieniach? Podobno to ci z 10 kwietnia! Ludzie opanujcie się! Dopóki Apple samo się nie wypowie to większość można uznać za bzdurę! Z resztą życzę Stevowi najlepszego! Jednak dajcie mu spokój. Jeśli to na prawdę się zbliża tym bardziej powinniśmy dać sobie spokój z plotkami.

#8 Fazere

Fazere
  • 291 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 17 February 2011 - 16:27

Takie brukowce mają tekst zanim pojadą w teren. Zrobią parę zdjęć i podpasują do tekstu.
Nie wiem czy ktoś kojarzy, ale kilka lat temu czytelnicy jednego z polskich tabloidów śledziły niezwykłe losy "Lolka" zagubionego wieloryba, który znalazł się w wiśle :D W lato napisali, że będzie padać ludzi odwołali rezerwacje i co? Susza dekady. Co z tego, że za pół roku zimą napiszą nasze prognozy się sprawdzają, kto pamięta co było pół roku temu?
Steve Jobs Spotted at California's Stanford Cancer Center
Tekst przed obróbką inquirera.
Właśnie dla ciekawych, 3 najbardziej sprzedające się gazety w polsce.
Fakt
Gazeta Wyborcza
Super Ekspress
Jak widać w czołówce są aż 2 tabloidy :S

#9 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 17 February 2011 - 16:29

Głupszego artukułu chyba nie czytałem...

#10 Fazere

Fazere
  • 291 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 17 February 2011 - 16:29

PS. Ibrachim, nie spotyka się z obamą tylko dostał zaproszenie

ABC News reported late Wednesday evening that Steve Jobs is expected, but not confirmed to join Google chief executive Eric Schmidt and Facebook pioneer Mark Zuckerberg for a meeting with President Barack Obama in San Francisco tomorrow (Thursday).

Nie wiadomo czy przyjdzie

#11 Topek

Topek
  • 755 posts

Posted 17 February 2011 - 18:56

National Enquirer-to amerykański odpowiednik brukowców typu Fakt czy Super Expres. I ma dokładnie taką samą wiarygodność. Towar jaki sprzedają to sensacja, a nie rzetelna, oparta na faktach informacja.

Dołączona grafika

:)

#12 netruner

netruner
  • 564 posts
  • SkądKraków

Posted 17 February 2011 - 19:36

Brukowiec czy nie stan Steva nie jest pewnie za różowy. Chociaż mam nadzieje że pożyje jeszcze kilka, kilkanaście lat.

#13 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 17 February 2011 - 19:36

Nie zasnę dzisiaj. Te 6 tygodni poświecę dla Jobsa, nie będę jadł nie będę pił nie ma czasu na głupoty. Oddam się medytacji, napiszę kartki z życzeniami i zbiję przepiękny krzyż wszystko dla Ciebie Steve! Kocham Cie!

#14 hubiii

hubiii
  • 1341 posts
  • Skądwroclaw

Posted 17 February 2011 - 19:41

stiven ma tyle siana ze predzej zaprojektuje syntetyczne zamienniki wadliwych organow niz sie podda chorobie. plotki musza byc,a konkurencja pewnie doklada do pieca zeby akcje firmy spadaly ;) ja mu zycze jak najlepiej jak kazdemu czlowiekowi .. a co bedzie zoabczymy.

#15 Fazere

Fazere
  • 291 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 17 February 2011 - 21:33

Jobsowi zostało 6 tygodni życia? - Najważniejsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 17.02.2011
Sprawa już w polsce

#16 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 17 February 2011 - 21:48

Ciekawe czy Steve się tam pojawi.

#17 SilentPL

SilentPL
  • 216 posts

Posted 18 February 2011 - 00:54

Nie zauważyłem tego tematu i z pośpiechu założyłem nowy. Oto kilka rzeczy odemnie:

Mamy tutaj do czynienia z dwoma zdjęciami.

Dołączona grafika

Osobiście na początku byłem przekonany, że to nie Jobs. Zdziwiłem się jednak, gdy zrobiłem mały research.

Otóż, najpierw weźmy pod lupę lewe zdjęcie z artykułu, a konkretniej kształt głowy. Jest dosyć specyficzna, prawda?
Popatrzcie na inne zdjęcia Steve'a:

http://i.tabletmania...ad-apple-ap.jpg

http://origin.arstec...jobs_europa.jpg

Myślę, że chyba taka sama?

Teraz przyjrzyjmy się zdjęciu po prawej w artykule. Przeszukując archiwa zdjęć Jobsa znalazłem to:

Dołączona grafika

Czy sweter na obu zdjęciach nie jest identyczny?

Biorąc to wszystko pod uwagę stwierdzam, że te zdjęcia wyglądają na prawdziwe.
Pewnie zaraz mi ktoś zarzuci, ze doszukuję się głupot. Dla mnie jest to jednak dosyć ciekawe. ;)

#18 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 18 February 2011 - 01:42

W związku z tym, że uparłeś się jednak wrzucić tutaj post z tematu, który założyłeś wstawiam tutaj swój komentarz z tamtego wątku.

Biedny człowiek, współczuję mu takich fanów. Jeśli wierzysz w te zdjęcia i plotki o jego rychłej śmierci to w moich oczach nie masz uczuć skoro wtykasz nos w jego ostatnie miesiące (jak wierzysz) życia. Dajcie sobie ludzie spokój z tym shitem.

PS:
Z tematu, o którym wspomniałem wyżej:

Usiłowałem napisać posta i niestety kilka prób zakończyło się niepowodzeniem. Zawsze można ten temat dokleić do tamtego.

+ z tego wątku:

Nie zauważyłem tego tematu i z pośpiechu założyłem nowy. Oto kilka rzeczy odemnie:

Mało to spójne...

#19 Fazere

Fazere
  • 291 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 18 February 2011 - 11:52

Moim zdaniem powinni pokasować wszystkie te tematy, bo cudze zdrowie to sprawa bardzo osobista. A ludziom, którzy wierzą w zdjęcia z Inquiera szczerze współczuje..

To ja też wstawie post z tamtego tematu

#20 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 18 February 2011 - 23:44

6 tygodni zycia ale na winiacza z Obamą wyskoczył;)
News do kosza bo bzdura nad bzdury.

Tutaj Steve z wczoraj All sizes | P021711PS-0705 | Flickr - Photo Sharing!

#21 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 18 February 2011 - 23:53

Steve to raczej ram wodę trzyma ;) Od początku wiedziałem, że to ściema. Wszystkim, którzy wierzyli w te plotki gratuluję łatwowierności. Lepiej nie chwytajcie Faktu, bo jeszcze uwierzycie, że "tarantule atakują Bochnię" :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users